Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Francia lap: sorsdöntő pillanatban találkozik Orbán és Macron

2024. június 26. 12:17

A Les Echos szerint Macron továbbra is ragaszkodik „Ukrajna támogatásához”.

2024. június 26. 12:17

Nyitókép: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA MAG / BELGA VIA AFP

A Les Echos szerdai print kiadása a Macron-Orbán találkozóról cikkezett, amelyre pont akkor kerül sor, amikor Magyarország az Európai Unió soros elnökségének átvételére készül. A lap kiemelte, hogy a magyar kormányfő szerdán a francia elnöki palotában ebédel Emmanuel Macron francia elnökkel, méghozzá francia és magyar miniszterek társaságában.

A héten kerül sor arra az uniós csúcsértekezletre is, amelyen az Európai Unió csúcsvezetőiről hoznak döntést az uniós állam- és kormányfők. „A beszélgetés alkalom lesz arra, hogy felkészüljünk a június 27-i és 28-i Európai Tanácsra, amely az európai intézmények megújításáról és az Európai Unió következő stratégiai menetrendjének prioritásairól szól” – jelentette be az elnöki palota sajtóközleményében.

A híradás kitért arra, hogy

Macron ragaszkodik Ukrajna támogatásához és az európai szuverenitás megerősítésének fontosságához”

míg az ukrajnai háború állandó konfliktus tárgya Magyarország és a többi tagállam között.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 26. 17:37 Szerkesztve
Oroszország legyözését az USA európai eröforrásokkal, az európaiak vérével akarja elérni, hogy az amerikai kontinenst megkíméljék. Az USA tudja, hogy az idö ellenük dolgozik, az eddig általuk uralt világ kezd megerösödni, fennáll a veszély, hogy az USA nem tudja uralni a világot, az utólsó lehetöségük van most van, hogy az oroszokat, bármit feláldozva a legbrutálisabb módon, megsemmisítsék A CIA már Kennedynek is azt tanácsolta, hogy az USA robbantson ki atomháborút, amit meg lehet úgy vívni, hogy az USA lakosságának kb. 40%-a megmarad, a riválisok viszont eltünnek. És akkor mindent újra lehet kezdeni, de úgy hogy nincsenek ellenfelek. Kennedyt ez a gondolat sokkolta. Ezért van ma az USA-nak olyan elnöke, akit az ilyen gondolatok nem sokkolnak. Biden mint elnök csak nekünk tünik nevetségesnek, de a CIA tudja, hogy miért öt tették meg elnöknek. A világnak nem Kínától, nem Oroszországtól kell félnie, hanem az USA-tól, ami egykor remény volt, de úgy elkanászodott, hogy szörnyeteggé vált
Palatin
2024. június 26. 17:24
Európának nem Oroszországtól, hanem az USA-tól kell félnie. Nem kell itt harciaskodni. Ki kell egyezni az oroszokkal, politikailag, gazdaságilag, a kölcsönös biztonságot illetöen, és akkor Európa nyugodtan élhet és fejlödhet. Az oroszok sem akarnak mást, mint Európa, békében, biztonságban élni. A problémát az USA okozza. Ök már 100 éve a fejükbe vették, hogy Oroszország természeti kincseit megszerzik, ha a világ abba beledöglik is. A Nato-t is ebböl a célból hozták létre, az egy mese, hogy a Nato védelmi szervezet lenne. A Szovjetunió ill. Oroszország felszémolására már különbözö kisérleteket tettek eddig is, de ma úgy érzik, hogy most vagy soha, amiben van is valami igazság. Ha nem lesz háború, az USA elveszíti a világ feletti elösködö hatalmát. Ezt ök nagyon jól tudják.
Palatin
2024. június 26. 17:21
A Tommaso nevü ámokfutó, - aki itt a fórumban elállja a napsütést -, egy utólsó fázisos hagymázas, Down-kóros pszichopata, mazochista elhajlással. Amit ez a kelekóla, leaszfaltozott agyú szellemi és morális hajléktalan skizo itt a fórumban összeidétlenkedik, az egy sátánista vallási köntösbe bujtatott ideológiai maszturbáció. Javasolnám neki, hogy a nevét módosítsa egy csipetnyit, "Tom a maso" -ra. VERGÖDJETEK CSAK, RÀNGATÓZZATOK TI NEMZETGYALÁZÒ, BUJAKÓROS BANDITÁK, MINT EGY PARTRA VETETT PISZTRÀNG!
connorj
2024. június 26. 16:40
Nem értek semmit. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!