Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Felfüggesztette a Facebook annak az MCC-s diáknak az oldalát, aki kritikusat kommentelt Magyar Péter posztja alá

2024. június 30. 16:55

Ha kritikus hozzászólás érkezik a Tisza Párt vezetőjének bejegyzéséhez, a komment könnyen törlődhet.

2024. június 30. 16:55

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy arról június 17-én beszámoltunk, Magyar Péter MCC-s diákokkal fotózkodott a repülőtéren, majd a képet politikai lájkvadászatra használta fel. A Facebook-bejegyzés megjelenése után a diákok tőrbe csalva érezhették magukat, többen kommenteltek is a poszt alá. 

A fényképhez Magyar Péter azt írta, hogy az „MCC-s diákok szerint árad a Tisza”, de ez nem igaz, mivel ilyen megállapításról, politikai kiállásról szó sem volt abban a pár percben, amikor összefutottak a reptéren. Egy diák így írt, üzenve Magyar Péternek:

„Az MCC-ben nincs politikai állásfoglalás és nem kritérium semmilyen körülmények között. Mi nem mondtuk azt, amit állítasz. Ebben a posztban leirt szavak a te gondolataid, amit a mi nevünkben beleegyezésünk nélkül megosztottál közösségi oldaladon. Megértem, hogy az, hogy mi meghallgatjuk a másik oldalt is és nyitottak vagyunk a világban lévő kommunikációra, egy jó politikai fogás, de ennek a kiforgatása már túl megy egy határon.”

Most kiderült, hogy hozzászólása után a képen lévő egyik diák Facebook-oldalát felfüggesztették, mivel annyi feljelentés érkezett a Tisza Párt vezetőjének híveitől. 

Mi, MCC-s diákok NEM a néppárti gyűlésre utaztunk, ahogyan azt Magyar Péter posztja és a baloldali sajtó állítja, hanem tanulmányi céllal, Európai Uniós intézmények kapcsán. Nem egyeztünk bele, hogy ebből a »váratlan találkozásból« Facebook-bejegyzés készüljön a körülmények súlyos eltorzításával. Sajnos ma számunkra is bebizonyosodott, hogy MP bárkit felhasznál politikai célja érdekében. Mindenki azt látja, milyennek mutatja magát, s csak kevesen értik, milyen valójában” – olvasható a hozzászólásban. 

 

Ebből egyértelműen az látszik, hogy Magyar Péternek csak addig voltak jók az MCC-s diákok, ameddig fényképet készíthetett velük. Ha már kritikus véleményt is írnak, akkor törlik a kommentjüket és felnyomják őket annál a Facebooknál, amelynek alkalmazottja egyébként a párt EP-képviselője. Kerestük a diákot, aki elmondta, hogy korlátozták az oldalát, mert megsértette a közösségi irányelveket, majd pár napra rá feloldották ezt a korlátozást, visszakapta a profilját az összes korábbi bejegyzésével, kommentekkel, reakciókkal, de érdekes módon a Magyar Péter posztja alatt lévő hozzászólása továbbra sem látható. A diák azért is biztos benne, hogy a Magyar Péter oldalára írt kommentje miatt korlátozták, mert május eleje óta ez volt az egyetlen hozzászólás, amit a Facebookra írt. 

Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke is hozzászólt Magyar Péter eredeti bejegyzéséhez, a politikus a következőket írta: 

„Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről. Akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni. Eddig ugyanis janicsároztad őket, most meg máshogy akarod a politikai céljaidra felhasználni a diákokat! Szép történet lesz, amikor majd együtt végignézzük, ahogy ugyanezzel a forradalmi lendülettel belemasírozol a Néppárt háború-, migráció- és genderpárti vonalába. Brüsszeli tanulmányút a javából!” – hangsúlyozta. 

Korábban Ceglédi Zoltán elemzőt is korlátozta a közösségi oldal, miután Magyar Péterrel kapcsolatban közzétett egy bejegyzést,

amelyben nem a legjobb színben tüntette fel a politikust.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 282 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-103
2024. július 02. 14:24
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­k­e­l­­­d­ ­a­ ­­s­z­­e­­x­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­­­i­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Palatin
2024. július 01. 20:39
Úgy elgondolkodtam azon, hogy a szegény Bident kiröhögte az egész világ, mert akkorát fingott, hogy lehettt hallani a videóban. És ugyanakkor itt van ez a magyar üstökös, aki bele rakott rendesen a nagyrágjába és nem hogy nem röhögték ki, de a rajongói tábora kb. a duplájára nött. Én ezen a ponton elvesztettem a fonalat azügyben, hogy most mit is kellene csinálnom, hogy világsztár legyek.
Palatin
2024. július 01. 20:28
A Tisza párt nevének jelentése, - ellentétben a közhiedelemmel -, annak a rövidítése, hogy "Ti szarháziak"
Palatin
2024. július 01. 20:25
"Magyar Péter ledobta az atombombát" Bruhahahaaa..... Igen, MP a forradalmi lázban, hogy példát mutasson, bátorságot öntsön az új világrend megalkotóinak rohamcsapatába, lelkesedését csúcsra járatva elkövette azt, amit egy egyszerü halandó soha nem volna képes megtenni, Orbán elleni bosszúból: otthon egy hétig nem húzta le a WC-t maga után. Az eseménysorozatnak az vetett véget, hogy a szomszédok kezdeményezésére kivonult a járványvédelem, kiciánozták majd két hétre lezárták a lakást. Peti addig a belvárosi lebujokban húzta meg magát, a korábbi botrányára tekintettel hittérítönek álcázva magát, okostelefonokat osztogatott a vendégeknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!