Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Politikai lájkvadászatra használja fel az MCC diákjait Magyar Péter

2024. június 17. 20:00

Nem, nem álltak ki Magyar Péter mellett az MCC-s diákok.

2024. június 17. 20:00
null

nyitókép: MTI/Lakatos Péter

„Indulás Brüsszelbe a néppárti frakcióülésre. A reptéren, az MCC-s diákok szerint is árad a TISZA” – ezzel a szöveggel osztott meg egy csoportképet fiatalokkal hétfőn délután Magyar Péter.

Tőrbe csalt MCC-sek?

Úgy tudjuk, a Magyar által posztolt képen szereplő diákok egy brüsszeli nyári egyetemre indultak, így futottak össze a reptéren a szintén Brüsszelbe tartó Magyar Péterrel. Információink szerint Magyar a reptéren többekkel fotózkodott, eközben rájött arra, hogy ott van egy egész MCC-s diákcsoport, és arra kérte őket, hogy csoportképet készítsenek vele. A felvételt Magyar saját fotósa készítette.

Az MCC-s diákoknak azonban azt nem mondták, hogy ezt a képet Magyar ki fogja posztolni a Facebook-ra. Így lényegében akaratukon kívül lettek felhasználva politikai lájkvadászatra.

De az sem igaz, hogy az „MCC-s diákok szerint árad a Tisza”, mert ilyen megállapításról, egyértelmű politikai kiállásról szó sem volt abban a pár percben, amikor Magyarral összefutottak a reptéren.

Egy diák így írt, üzenve Magyar Péternek:

„Az MCC-ben nincs politikai állásfoglalás és nem kritérium semmilyen körülmények között.

Mi nem mondtuk azt, amit állítasz. Ebben a posztban leirt szavak a te gondolataid, amit a mi nevünkben beleegyezésünk nélkül megosztottál közösségi oldaladon.

Megértem, hogy az, hogy mi meghallgatjuk a másik oldalt is és nyitottak vagyunk a világban lévő kommunikációra, egy jó politikai fogás, de ennek a kiforgatása már túl megy egy határon.”

„Túlmegy egy határon...”

A diákok máshogy emlékeznek, mint Magyar Péter

Az egyik diák szintén hosszú kommentben tette helyre a történteket. Megköszönve a képet, mondván, mindig érdekes és felemelő dolog híres emberekkel találkozni, tett néhány világos korrekciót:

„Mi, MCC-s diákok NEM a néppárti gyűlésre utaztunk, ahogyan azt Magyar Péter posztja és a baloldali sajtó állítja, hanem tanulmányi céllal, Európai Uniós intézmények kapcsán.

Nem egyeztünk bele, hogy ebből a „váratlan találkozásból” Facebook-bejegyzés készüljön a körülmények súlyos eltorzításával.

Sajnos ma számunkra is bebizonyosodott, hogy MP bárkit felhasznál politikai célja érdekében. Mindenki azt látja, milyennek mutatja magát, s csak kevesen értik, milyen valójában.”

Hosszabb komment a poszt alatt.
És a folytatás

A diák arra kérte Magyar Pétert, mielőtt „legközelebb a platóról vagy valamelyik médiumban felszólal (vagy kirohan), szidva mindent és mindenkit, gondolkodjon el azon, hogy éppen Ön hogyan használja fel az átkos eszközeit indulatkeltésre!”

Az MCC-ről pedig annyit – folytatta –, hogy bárkinek van lehetősége bekerülni, tanulni, fejlődni a Kárpát-medence legkiemelkedőbb tehetséggondozó intézményébe, aki képes megfelelni a szakmai elvárásoknak, melyről az intézmény weboldalán mindannyian részletesen tájékozódhatnak, amennyiben szeretnének.

A fiatal hallgató végül magát a pártvezért idézte:

„Szorgalommal, tudással és kemény munkával fogunk eredményt elérni. Nem a másik sárba tiprásával, nem a hatalom, hanem a magyar emberek jóléte lesz fontos nekünk.” A diák ehhez hozzáfűzte: „Ezért dolgozunk. Ezért tanulunk.

Hogy Önnel szemben mi ne gyűlöletet teremtsünk, hanem jövőt. Mi, fiatalok. Együtt. És bár ez kizárólag rám tartozik, de hogy mindenki értse: én konzervatív voltam, vagyok és maradok.”

Szó sem volt politikai állásfoglalásról.

De nem ez volt az egyetlen tisztázó komment a poszt alatt. Többen is azt sérelmezik, nem volt szó arról, hogy egy hamis politikai állásfoglalással fotót fog posztolni a politikus. 

A diákok szerint ugyanis

a Magyar által leírtak nem felelnek meg a valóságnak, a fiatalok nem tettek politikai állásfoglalást a Tisza Párt mellett.

Egy másik diák úgy fogalmazott: „Az élmény jó volt, köszönjük a képet! Bár az állítás nem felel meg a valóságnak a mi részünkről, illetve a posztolást sem beszéltük meg, ami már két perccel a fotó elkészülte után megtörtént.”

Ugyancsak megköszönve a fotót, többen szintén azt írták, nem volt szó posztolásról. Egyikük hozzátette azt is,

személyes véleménye az „MCC-ről, mint diák, egyáltalán nem egyezik meg a janicsárképző, illetve egyéb negatív megjegyzésekkel”.

A leírtak nem felelnek meg a valóságnak, jelezte a diák

Orbán Balázs is visszaszólt a pártvezérnek

A poszt alá Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke is írt kommentet, amiben aláhúzta, két dolog miatt örül ennek a képnek.

„Eddig minden nyilvános megszólalásodban gátlástalanul, penetráns módon hazudoztál az MCC-ről. Akkor ezt egyszer és mindenkorra be lehet fejezni.

Eddig ugyanis “janicsároztad” őket, most meg máshogy akarod a politikai céljaidra felhasználni a diákokat!”

– hangsúlyozta Orbán Balázs.

Hozzátette: „Szép történet lesz, amikor majd együtt végignézzük, ahogy ugyanezzel a forradalmi lendülettel belemasírozol a Néppárt háború-, migráció- és genderpárti vonalába. Brüsszeli tanulmányút a javából!”

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 261 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindenhova
2024. június 18. 22:48
Igazi legalja féreg ez.
Szuperszig
2024. június 18. 20:50
Petike egy nyomorult, hazudozó féreg. Nincs min csodálkozni.
atti64
2024. június 18. 11:20
MAGYAR PÉTER HOGY A TIFUSZ TAKARITSON EL A MÁSVILÁGRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. június 18. 08:11
Jujj! Csak nem beszart pár állampárti káderképzős, hogy ezért a fotózkodásért később megejnyebejnyézik?? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!