Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Durva videón, ahogy villám csap bele a Wizz Air budapesti járatába

2024. június 28. 13:39

Az egyik utas éppen a sűrű zivatarfelhőt videózta, amikor megtörtént az eset.

2024. június 28. 13:39
null

Nyitókép: YouTube

A Wizz Air egyik Londonba tartó járata nem tudta elkerülni, hogy viharba keveredjen, egy villám bele is csapott a repülőgépbe, amiről felvétel is készült az egyik utasnak köszönhetően – számolt be róla az RTL. A W62201 Wizz Air-járat Airbus A321-271NX repülőgépének és a rajta ülőknek semmi baja nem esett, ahogy kommentben írta az utas: „Az az érdekes, hogy a fény és egy kicsi hanghatás volt csak, a repülő zavartalanul folytatta az útját. Előttünk egy utas végighorkolta az utat, fel se riadt erre. Szóval egy kis döcögés volt, semmi más!”

Az utas éppen videózta a sűrű zivatarfelhőt, amiben a gép haladt, és szerencséjére pont elkapta a villámcsapás pillanatát, amelyet alább láthatnak:

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. június 29. 15:14
Napi szintűek a fapados légitársaságok ellen írt hergelő hangulatkeltő cikkek, Rogánék készülnek, a vejkó hamarosan a légitársaságokhoz is ért majd.
453682
2024. június 28. 18:27
Maga a repülő a faraday kalitkaként működik ezért a villámcsapás nem is okozhat kárt benne. Ha kár keletkezik akkor vagy belső villámhírtó a hibás a kompozit anyagú gépekben, vagy ha antennába/szenzorba csap bele és a számítógépet/radart lepadlózza, ez akkor van ha túláram védelem hibás és nem tudja semlegesíteni.
sexykitty-101
2024. június 28. 15:02
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­­z­e­x­­­i­ ­­­p­u­­n­­c­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
auditorium
2024. június 28. 15:00
Addig megy a lejáratás a 2 fapados légitársaság ellen (Wizz- Ryan(, mellyel igen sok magyar utas repül, ameddig a sztár és jóval drágább légitársaságok ki nem szoritják őket a piacról. Itt a Mandin és a mobilomra is kapok naponta panaszt a késések miatt vagy az ilyen-olyan maleurök miatt, holott a nyári főszezonban a többi légitársasággal is vannak problámák. Csupán ők nem "reklámozzák". Túl olcsón nem lehet repülni , mert minden megdrágult az utóbbi 2 évben, köszönet először a 2,5 éves pandémiának és a mostani 2,5 éves orosz-ukrán háborúnak, embargóknak, alternativ energiaforrás keresésével. Júl. 1-től a többi tagállamokban is megszűnik a csökkentett ár gázra és villanyra. Minimum 1O%-os emelést jósolnak és sok cég hirdet amerikai módra, kinek fizessük a rezsit... A fapadosok is ellenőrzött és elég új gépek, utaztam én már sztár légitársasággal, melynek gépe legalább 2O éves volt, a kopott bőrüléseken látszott is. Ott is csak szendvicset adnak és 1 pohar valamit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!