Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Amerikai politikai elemző: Orbán megkapta, amit akart a NATO-tól és biztosította Magyarország objektív nemzeti érdekeit

2024. június 13. 10:47

Andrew Korybko szerint Orbán Viktor és Jens Stolenberg megegyezett abban, hogy nem értenek egyet, de nem avatkoznak bele a másik ügyeibe.

2024. június 13. 10:47
null

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Jens Stoltenberg NATO-főnök szerdai találkozóján a két vezető megállapodott a blokk Ukrajnának nyújtandó katonai segélyéről.

A megállapodás keretein belül Magyarország nem ellenzi a NATO ezen irányú döntéseit, cserébe a NATO nem kényszerítheti Magyarországot arra, hogy részt vegyen más országok területén lévő katonai beavatkozásokban, nem engedheti, hogy Magyarország területét ennek elősegítésére használják, és Magyarország nem finanszírozza az ukrán fegyveres erőket.

Egyszerűen fogalmazva, megegyeztek abban, hogy nem értenek egyet, és nem avatkoznak bele a másik ügyeibe – véli az orosz származású amerikai elemző, Andrew Korybko. 

Hozzáteszi, hogy bár egyes, Orbánnak kedvező külföldi megfigyelők csalódottak lehetnek emiatt, de jól teszik, ha elgondolkodnak azon, hogy mennyire irreális volt számukra az az elképzelés, hogy ő egyedül meg tudja állítani a NATO terveit. A magyar vezető kultikus hőssé vált azon nyugati disszidensek körében, akik ellenzik a blokk Ukrajnán keresztül Oroszország ellen folytatott proxy-háborúját, miután a magyar miniszterelnök az elmúlt két évben bátran figyelmeztetett arra, hogy ez a politika mennyire felelőtlen és veszélyes – olvasható az elemző írásában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­­k­­e­l­­d­­ ­a­ ­­s­z­e­­­x­­i­­­ ­­p­­u­­n­­c­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
blackorion93
2024. június 13. 14:19
Nem most kapta meg, hanem akkor, amikor csatlakoztunk a nato-hoz... Világos voltak ezek a feltételek a legelejétől fogva: Nato tagországon kívüli hadműveletben csak önkéntes alapon lehet részt venni. Ebből adódóan már többször is volt példa arra, hogy valamelyik Nato tag kimaradt egy konfliktusból... Csak ezeken a helyeken nem hitették el a néppel az ellenkezőjét. Most idejött a Nato főtitkár, ezt elmagyarázta népnek a háborús propaganda árnyékában, cserébe viszont Viktor lemondott a vétó jogáról. ¯\_(ツ)_/¯ Ezt ünneplik most szerte a kormányközeli orgánumokban.
victory
2024. június 13. 13:50
Jól csinálta, a falig elment
csapláros
2024. június 13. 13:24
lauderstenonis-2Józsi6 2024. június 13. 11:58 ..."0rbán elérte azt, ami eddig is benne volt a NATO alapdokumentumaiban. Ebben nincs semmi elismerés."... De, de, az az elismerés, hogy MEGHALLGATÁSRA méltatták a MÁSIK felet is, hogy MÉGSEM ÍRHATJÁK ÚGY FELÜL a NATO dokumentumot, ahogy az Uniós Alapszerződésekkel azt a LIBERÁLNÁCIK TETTÉK, egy új fogalmat, a jogállamisági faszságot is kreálva! DE nem is számolják IGENNEK a tartózkodókat, ha szavazni kell és NEM KÜLDIK KI kávézni azokat sem, akik TÜSKÉK a körmük alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!