Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

A parlamentben feledtetné a vasárnapi lebőgést a baloldal – Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol az Országgyűlésben

2024. június 10. 17:11

A vasárnap óriásit bukó baloali pártok igyekeznek elterelni a figyelmet választási kudarcukról.

2024. június 10. 17:11
ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

„A Magyar Köztársaság elnökét megilleti a tisztelet és a jóhiszeműség, ezért a leghatározottabbam utasítom vissza a vádjaikat” – reagált Orbán Viktor a DK-s Kálmán Olga azonnali kérdésére, amelyben a Gyurcsány-párti képviselő azt firtatta, miért van a helyén Sulyok Tamás.

A miniszterelnök megjegyezte, a DK választási kampányának része volt Sulyok Tamás támadása, amiért már meg is kapták ami járt, gondolva itt arra, hogy fele annyi képviselőjük lesz az EP-ben, mint eddig.

„A köztársasági elnököt teljes mellszélességgel támogatom, ha holnap kellene előterjeszteni, ugyanúgy előterjeszteném” – húzta alá Orbán Viktor.

„Egy megvetendő magatartást képvisel és azt akarja elérni, hogy egy szenvedő ember a mindennapi politikai viták tárgyává váljon. Továbbra is az élet pártján állunk és nem állunk át a halál oldalára, ahonnan hozzám intézte a kérdését” – szögezte le a miniszterelnök Bedő Dávid kérdésére válaszolva.

A momentumos politikus ugyanis a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogász, Karsai Dániel ügyéről kérdezte a miniszterelnököt. Mint ismert, a momentum az ügy örvén kezdte el hónapokkal ezelőtt az eutanáziát propagálni.

A jobbikos Lukács László György az akkumulátorok Magyarországra telepítéséről kérdezte a miniszterelnököt. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban kifejtette, mintegy 500 ezren dolgoznak autóipari cégeknél Magyarországon, akik elveszíthetik az állásukat, ha ezek a gyárak megszűnnek.

Elmondta, 

a zöld átállást van értelme folytatni, a hazánkban gyártott alkatrészeket német kocsikba is beépítik, a cél pedig a nyugati és a keleti legjobb technológiák alkalmazása.

Orbán Viktor azt is egyértelművé tette, Kínának nincsenek politikai ambíciói Magyarországgal kapcsolatban. A kínaiak Németországgal is együttműködnek, a források többsége magyar kis- és középvállalkozásokhoz kerül. 

Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője felszólalásában arra tett célzást, hogy a magyar kormány titokban megegyezett a Facebokkal, de Orbán Viktor felhívta rá a képviselő figyelmét, épp az ő beszédeit törtölték a kampányban a közösségi platformról.

A miniszterelnök hozzátette: egyetértett a képviselő szóhasználatával, miszerint vérlázító egy parlamenti képviselő gondolatainak elérhetetlenné tétele.

„Mi változást szerettünk volna elérni Budapestben, de tiszteletben tartjuk a választás eredményét, tudomásul vesszük, hogy a budapestiek máshogy döntöttek” – válaszolta a miniszterelnök Szabó Tímea felszólalására.

A párbeszédes politikus ugyanis Karácsony Gergely főpolgármester-választáson aratott győzelméről beszélt és azt állította, 31 milliárd forinttal tartozik a kormány Budapestnek. 

A miniszterelnök elmondta, hogy Budapest csődben van, de a kormány kész segíteni.

Orbán Viktor megjegyezte, vasárnap az EP-választáson a Fidesz-KDNP 2 millió 15 ezer szavazatot kapott, annyit, mint korábban soha. Közölte, hogy a Párbeszéd a DK-val és az MSZP-vel együtt a kormányt akarta leváltani, de végül az emberek váltották le a három baloldali pártot. 

A kormányfő arra kért Csárdi Antalt, tartsa tiszteletben azt, hogy az állam és az egyház külön működik. Az LMP-s képviselő ugyanis arra volt kíváncsi, meddig maradhat pozíciójában Balog Zoltn. Csárdi ezután pontosította kérdését: azt kérte, a külügyminisztérium vonja meg Balog Zoltántól a diplomata útlevelét, és azt kérdezte a kormányfőtől, hogy ad-e erre utasítást.

A miniszterelnök elmondta, nem akarnak elkezdeni kivételeket tenni, a történelmi egyházak vezetőinek ugyanis van diplomata-útlevelük, ezen a gyakorlaton nem kívánnak változtatni. 

Az viszont elárulta,arról megvan a saját véleménye reformátusként, hogy Balog még ma is püspök lehet a református egyházban. 

„Az elmúlt időszakban a különböző nehézségekkel küszködő gyermeket nevelő szülők helyzetét is igyekeztük segíteni” – fogalmazott Orbán Viktor, válaszolva Z. Kárpát Dániel azonnali kérdésére. A jobbikos politikus az SNI-s gyermekek szüleinek juttatott utazási költségtérítés kapcsán érdeklődött. Z. Kárpát azt kérte, hogy ennek az összegén jelentősen emeljenek. Orbán Viktor jelezte, azt fogja kérni az ügyért felelős minisztériumtól, hogy foglalkozzon a témával és egyetértésre juthatnak a képviselővel.

„Ahhoz, hogy mi bármilyen beteg embernek támogatást és pénzt tudjunk adni, ahhoz először azt a pénzt valakinek meg kell keresni. Ezért a munkahelyteremtésre és beruházásokra fordított összegeket szembe állítani szociális támogatásokkal nem vall mély átgondoltságra” – fogalmazott a kormányfő.

Cikkünk frissül...

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 10. 19:52 Szerkesztve
Timcsi kitett magáért. Hülyébb mint volt. Nem tudom hogyan csinálja.
Patika
2024. június 10. 19:24
1 azonnali ? = hol itt a győzelem? PM választás.: Főpolgármesterét a Fidesz 1:1-ben bukta. Kerületiből 23 ból csak 6 az övé. Kapitális bukta 26 % (!) Fővárosi közgyűlésben Tisza is kapott annyi helyet mint az egész Fidesz. 10-10 hely a többi ellenzéki. A 33 -ből 10 az övé mindössze 30 % (!) EP ugyan más tészta, de ott a 22- ből csak fele hely jutott nekik, épp úgymint az összes többinek. (Tisza 7, ami igen szép elsaőre + 3 többiből DK-é 2 és + 1+1 egyenkénti ) 50 % 7 vidéki megyei j. várost bukta a 18 ból. Ez is csak 61 % Megyei közgyűlések A közgyűlésekben az átlag többséget se hozta, így ott az átlag 48% - Ezt csökkentik a fent felsoroltak, így jó ha összevontan 37 % k i s e b b s é g e (!) lett a Fidesznek. H a e g y s é g e s e n felléptek volna elene a Fidesznek ott vége. (hűhó meg kampánycsend felrúgással ez egy szép nagy nulla is, ami 2026-ban lehet még hulla is)
cccbasatu
2024. június 10. 19:10
Nincs itt semmi látnivaló,azaz a pénz gazdája rájött hogy a régi honi ellenzék elteszi ,feléli a pénzt és eredménytelen mint egy boxzsák.Megunták és más eredményes megoldást találtak az Orbán banda kiütésére.Ez részben már meg is történt tegnap de ggyútal likvidálták azokat a balos pártnak nevezett díszvirágokat akik a pénzt vitték.Nos akkora gyomrost vittek be Orbánéknak hogy ebből felépülni nem lehetséges.
Mandarin-888
2024. június 10. 19:06
bagoly: Olgában már mindig is ott volt a trágár, ócskaság, csak elfedte az ifjúság, a tehetséges szövegírói, a szexis outfit és a lágyító filter az ATV kamerákon. Most már kiül a pofázmányára a valóság, aztán tessék: több szavazatot visz mint hoz a DK-nak. Remélem, ott tartják a turnus végéig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!