A demokratikus választás alapja, hogy minden szavazatot meg kell számolni

2024. június 12. 20:44

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a fellebbezésemnek helyt adva ma este elrendelte az érvénytelen főpolgármesteri szavazólapok újraszámlálását az egész főváros területén.

2024. június 12. 20:44
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

„A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a fellebbezésemnek helyt adva ma este elrendelte az érvénytelen főpolgármesteri szavazólapok újraszámlálását az egész főváros területén. Nem tudhatjuk, hány tévesen érvénytelennek elkönyvelt, de valójában érvényes szavazat van, az újraszámlálás ezt tisztázhatja.

A következő napokban a Nemzeti Választási Iroda (NVI) munkatársai egyesével újra megszámolnak minden egyes leadott szavazatot, amit a szavazókörökben érvénytelennek nyilvánítottak. Korábbi nyilatkozataik alapján az NVI azt is vállalta, hogy az urnák felnyitása a sajtó nyilvánossága előtt történik majd.

A demokratikus választás alapja, hogy minden szavazatot meg kell számolni. Türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, mely ilyen kis különbség és a mai sajtótájékoztatómon bemutatott körülmények mellett indokolt. Ahogy ma is elmondtam: amint a főpolgármester-választás jogerős eredménnyel zárul, azt el fogom fogadni, de ehhez először tisztán kell látni.”


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr Bubo
2024. június 13. 09:47
kamugeri nem aludhat nyugodtan!
cccbasatu
2024. június 13. 09:18
Lehet hogy semmi értelme az újra számolásnak mert lehet hogy karigeri nyert.Ha mégsem az sem jelent semmit mert a Tisza és a baloldali maradék dönt mindenbe.
ördöngös pepecselés
2024. június 13. 07:50
ebből oszlás és új választások lesznek mert az újraszámlálást megnyered hogy megismerkedhess az új(poloskás) és rég(fletó)i komcsik szeretetével
kir2vik
2024. június 13. 07:48
Jogos. Ha az a szabály, hogy úgy kell venni, mintha a lemondott jelölt nem is lenne a lapon, akkor úgy kell venni. És gyengébbek kedvéért, ha valaki szándékosan akart így érvénytelent előállítani, az így járt. Továbbá egyéb gyengék kedvéért, ha a fideszes szavazatszámlálót hibáztatja agyatlan, akkor a többit ugyanúgy hibáztatni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!