A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Váratlan megerősítés Magyar Péter csoportjában: az ukrán háború miatt támogatják a sorkatonaságot

2024. május 30. 09:31

A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában.

2024. május 30. 09:31
null

Nyitókép: Photo by Attila KISBENEDEK / AFP

A Mandiner szerdán beszámolt róla, hogy a háborús pszichózisban élő nyugat-európai politikusok már a kötelező európai sorkatonaság bevezetéséről, sőt, a 18 éven felüli fiatalok ukrán frontra küldéséről fantáziálnak. Az Origo riportere, Prokaj Dávid magyar embereket kérdezett meg ezekről a kérdésekről.

„Mindenki harcoljon ott, ahol él.

Semmi közünk Ukrajnához. Nem a mi háborúnk, nem is Európáé. Ez Amerika és az oroszok háborúja”

– mondta egy járókelő.

Lapunk szerdán a Magyar Nemzet értesüléseire hivatkozva ezzel együtt arról is beszámolt, hogy bár Magyar Péter cáfolta, hogy a TISZA Párt támogatná a sorkatonai szolgálat bevezetését, az ezzel kapcsolatos és az ezt támogató „beszélgetés” még ma is aktív a saját Discord-csoportjában. Mindez annak ellenére így van, hogy egy hozzászóló felhívta a moderátorok figyelmét arra, hogy az erről szóló tervektől hangos a sajtó.

Mint ismert: a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai.

A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában.

Annak ellenére, hogy a sajtó egy része Magyar Péterék csoportjának sorkatonasággal kapcsolatos terveiről, ez nem tántorította el a követőket.

A hírt kommentálva a csoport tagjai közül többen megerősítették sorkatonaság-párti véleményüket.

Olyan is volt, aki szerint kifejezetten az ukrán háború miatt lenne szükség sorkatonaságra. Magyarék nem törölték ezeket az álláspontokat – írja a Magyar Nemzet.

A lap megjegyezte, hogy bár Magyar cáfolni próbálta a hírt, de a felügyelete alatt álló csoportban nem törölték a témát. Sőt a lap úgy tudja, váratlan megerősítés is érkezett. A hírt berakva a csoport tagjai közül többen megerősítették a sorkatonaság-párti álláspontjukat.

Az egyik tag arról írt, hogy az ukrán háború miatt szükség lenne sorkatonaságra.

A hozzászóló egy szélsőségesen háborúpárti amerikai szervezetre (Institute for the Study of War) hivatkozva arról írt, hogy orosz–NATO-háború lesz.

Más pedig úgy reagált „Nyilván kellene erre egy stratégia”.

A lap közölte, hogy a Discord-csoportban következőképpen reagáltak a hírre:

„Joe – (Magyar Péter) Cafolta mar. »Ma épp azt hazudozza a rogáni propaganda, hogy a TISZA Párt a sorkatonaság bevezetését tervezi. Természetesen ebből egy szó sem igaz. A TISZA Párt békepárti és mindent megtesz az azonnali békéért itthon és a nagyvilágban egyaránt.«

»De amugy valami kellene, mert a Ruszkik nem allnak le es nem mi dontjuk el hogy megtamadnak-e minket. Institute for the Study of War munkatarsai (akik katonak, katonai elemzok) mar azt mondjak lathato az elokeszulet a NATO ellen es ehez kell egesz Ukrajna mint felvonulasi terulet (staging area) a ruszkiknak. En is igy latom. Lehet teli torokbol ordibalni, hogy beke beke ez nem igy mukodik. Amugy gyujtogatasok Lengyelbe is a ruszkik voltak. (módosítva)«”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa-0
2024. május 31. 15:08
Remélem rövidesen szégyellik majd magukat azok, akik egy ilyen alak mögé beálltak, mint ez a MP. A külleme semmitmondó, a lelke betegnek tűnik, a jelleme pedig, arról jobb nem beszélni. Belegondoltak hogy fogja képviselni Magyarországot az Eu-ban?
alenka
2024. május 31. 15:04
A szájhős kikent- kifent söprűnyél beszarna, ha parittyát fognának rá, hát még egy dalia orosz katona látványától!!!
Reszelő Aladár
2024. május 30. 17:01
Eddig a lipsik követelték mindenhol a sorkatonai szolgálat eltörlését. Most ők követelik a sorozást. Ezek tényleg csak a zsűriasztalhoz hajlandóak távozni a VIP-ből.
Csigorin
2024. május 30. 15:50
a raketazasok Lengyelbe speciel az ukik votak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról