Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Új, kötelező felszerelés kell júliustól az autókba - mutatjuk a részleteket!

2024. május 22. 08:29

Az új szabályozás a közúti balesetek pontos rekonstruálásában jelenthet majd segítséget a hatóságoknak.

2024. május 22. 08:29
Berlin Public Transport Strike Enters Second Week

Nyitókép: Sean Gallup / Getty Images

Egy európai uniós rendelet kötelezővé teszi, hogy júliustól minden új járműben legyen egy úgynevezett EDR-rendszer, amely a közlekedési események és balesetek adatait tudja rögzíti – írta meg a Portfolio. Az EDR-rendszer gyakorlatilag egy feketedoboz, amelyet júliustól az Európai Unió tagországaiban kötelezően tartalmaznia kell minden újonnan regisztrált autóknak.

A repülőgépek esetében a feketedoboz a repüléssel kapcsolatos legfontosabb teendők és információk feljegyzésére szolgál. Ezen kívül képes ellenállni az olyan extrém körülményeknek, mint például a magas hőmérséklet, nyomás vagy ütközés. A feketedobozban rögzített információk pontos adatokat szolgáltatnak azoknak az eseményeknek a rekonstruálására, amelyek az adott balesetet előidézhették.

Közúti balesetek esetén azonban eddig a nyomozók csak a helyszín elemzésére, a szemtanúk beszámolójára vagy az esetleges fedélzeti kamerák felvételeire támaszkodhattak. Sok baleset nagyon komplikált, és nem minden esetben könnyű felmérni, mi volt vagy lehetett a kiváltó ok. Ezt a hiátust igyekszik majd pótolni a EU új szabályozása, 

amely 2024. július 7-től minden új autóra érvényes lesz.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a feketedoboz kötelezővé tétele csak az új modellekre lesz érvényes, a régiekre nem.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:23
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­e­l­d­­ ­­a­­ ­­s­­­z­e­­x­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­c­­­i­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
alexandrosz-2
2024. május 23. 06:48
Véletlenül se felejtsük el, hogy a bemtéri zsidó bagázs brüsszei lerakata is megszavazta ez a zsidó kommunista szarságot. Véletlenül se szavazzunk azokra, akik 14 ève megszavaznak vétótlanul bármilyen zsidó kommunista aljassàgot, majd itthon teli pofàval brüsszeleznek, mintha sunyi zsidócsicska gecikként nem szavazták volna meg màr az első lehetséges alkalommal, amikor eléjük tettek, majd még tucatszor a végső jöváhagyásáig is. A zsideszes vétótlan csicska geciknél nem azt kell figyelni, amit hazudoznak, hanem azt, amit tesznek!
Hekimeki
2024. május 22. 15:10
A kurrrrrrva anyátokat kötelező mint a kibaszott oviban dugjátok fel magatokba❗❗❗❗❗
bunko-jobbos
2024. május 22. 14:47
Nem tudom, mi ez a kiakadás, ez talán még jó is lehet, az EU többi faszságával ellentétben. Balesetnél mindinki kamuzik, hogy ő fékezett, meg nem is aludt el, meg ő nem gyorsíttt szándékosan stb. Nem lesz ez olyan rossz. Az elején mgé drágító hatása is lehet, de ez filléres kütyü egyébként, így hosszú távon le fog menni az ára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!