Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Új csatornával bővül a közmédia

2024. május 29. 14:26

A legújabb médiaszolgáltatás 2024. június 14-ével indul.

2024. május 29. 14:26
null

Nyitókép: Facebook

A Médiatanács döntése alapján a közmédia új rádiós médiaszolgáltatást indíthat 2024. június 14-ével. A labdarúgó Európa-bajnokság indulása napjától Budapesten a 105,9-es frekvencián, országosan online felületeken keresztül hallgathatják a sportszeretők a fontos és lényeges sporteseményeket. A Nemzeti Sportrádióval egységessé és teljessé válik a közmédia sport portfóliója, amivel Közép-Európában is unikálissá válik – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a hamarosan induló nemzeti, sport tematikájú rádióadó, a Nemzeti Sportrádió a Nemzeti Sport kezdeményezéseként 2022-ben elindult Sportrádió hagyományait, egyes műsorait viszi tovább. Az új közszolgálati csatorna egy sor új lehetőséggel, élő közvetítéssel, a közmédia gazdag archívumának kincseit is feldolgozva működik majd szoros együttműködésben az M4 Sport televízióval és a Nemzeti Sporttal. 

A Nemzeti Sportrádió elindításával egy közszolgálati, 0-24 órában, az egész világon hallgatható rádióadó születik.   

Mint olvasható, a Nemzeti Sportrádió, amelyet az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. indít, vadonatúj műsorokkal és struktúrával szolgálja a magyar sportközösséget – a sportolók és a sport iránt elkötelezett hallgatókat. Az új rádió több felületen is elérhető lesz. A sportközönség által már jól ismert, közösségiből közszolgálativá vált 105,9 frekvencián, a Nemzeti Sportrádió applikáción keresztül, valamint a nemzetisport.hu-n is hallhatók lesznek a legnagyobb sportesemények közvetítései, elsőként a június 14-én kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokság.   

Az új technológiák alkalmazásával az okostelefont használók, az autóban utazók is a nap 24 órájában hallgathatják a Nemzeti Sportrádiót. A Nemzeti Sportrádió az ország legfelkészültebb sportújságíróinak, riportereinek, kommentátorainak új szakmai műhelye lesz. A Nemzeti Sportrádió főszerkesztője szeptember 1-től Ballai Attila lesz, addig megbízott főszerkesztőként helyettese, Virányi Zsolt irányítja a szerkesztőséget – írták a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
euphorbiapulcherrima
2024. május 29. 17:07
Végre , esténként nem kell a Kossuth rádión műsor helyett érdektelen sportot hallgatni.Remélhetőleg.
nempolitizalok-0
2024. május 29. 16:37
Vigyázz libsi. A foci alatt is megy a fideszes propaganda.
Kanmacska
2024. május 29. 16:21
Na, ez jó!
tizennyolcfok
2024. május 29. 16:13
ezek szerint annyira kevesen hallgatták szőllősi pogácsazabáló györgy kitűnő rádióját, hogy nem kívánja tovább finanszírozni a nemzeti sport a veszteségeket. no, nem baj, az mtva-nál van közpénz lóvéra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!