Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Tarjányi Péter Orbán Viktor védelméről beszélt a Fico elleni merénylet tükrében

2024. május 22. 22:13

A biztonságpolitikai szakértő szerint a szlovák miniszterelnök ellen elkövetett támadáshoz hibák sorozata vezetett.

2024. május 22. 22:13

Nyitókép: Képernyőkép/YouTube

Tarjányi Péter a Robert Fico elleni merénylettel kapcsolatban beszélt az Index Frontvonal című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő szerint a szlovák miniszterelnök ellen elkövetett támadáshoz hibák sorozata vezetett. Tarjányi úgy látja: komoly problémák voltak a testőrök helyzetfelismerő képességével is, ugyanis  a támadó 

úgy tudott öt lövést leadni Robert Ficóra, hogy közben a körülötte álló biztonsági személyzet egyetlen tagja sem vetette oda magát.

„Tisztában kell lenniük azzal, hogy a védett személy élete fontosabb az övékénél, így nekik nem birkózniuk kell a támadóval ilyen esetben, vagy lelőni őt, mint a hollywoodi filmekben, hanem a saját testi épségükkel megvédeni. Ez óriási fiaskó” – fogalmazott, majd arra a kérdésre, hogy egy ilyen, szomszédunkban történt támadás után Orbán Viktor magyar miniszterelnök védelmét is máshogyan kell-e ellátni, Tarjányi elmondta:

Indokolt lehet egy nagyobb odafigyelés, társadalmi szondázás, 

de a közvetlen személyi biztosítóknak alapvetően ugyanúgy kell végezniük a munkájukat, mint máskor. Nekik ugyanis mindig a topon kell lenniük, úgy kell készülniük, hogy egy ilyen támadás bármikor bekövezhet.” A biztonságpolitikai szakértő szerint 

Magyarországon alapvetően jól működik a rendszer, 

itthon ugyanis a személyi biztosítást végző szerv és a felderítés közös csapatban dolgozik, Szlovákiában azonban ez nem így van, ott sok esetben elveszhetnek információk két szolgálat között, így szerinte Robert Fico csak a szerencsének köszönheti azt, hogy túlélte ezt a támadást.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:18
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­k­­e­­l­d­­­ ­­­a­ ­s­­z­­­e­­­x­i­­­ ­­­p­­­u­n­­­c­­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
verkez
2024. május 23. 06:22
Tegyük már helyre! A biztonságpolitika az egy süket duma. Biztonsági szakértő kell, nem politikai. A fizikai személyvédelem egy komoly szakma.
Perczel Éva
2024. május 23. 05:39
Egészen ijesztő, amikor Tarjányi beszél Dr. Miniszterelnök úr védelméről!
Tommaso
2024. május 23. 01:22
és igen, diktatúra van. mivel megszűntek a fékek s ellensúlyok, és egybemosták a különböző hatalmi ágakat, és egyetlen párt alkotmányoz, és ennek a pártnak a vezetője jelöli ki az államfőt, az Alkotmánybiróság tagjait, és a MédiaTanács vezetőit, és minden posztra - akárcsak korábban RÁKOSI a haverjait és párttársait ülteti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!