Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Piramisjáték-botrány: külföldre akartak szökni Magyar Péter bizalmasának vádlott-társai

2024. május 30. 15:32

Többen Brüsszelben próbáltak elrejtőzni, kihasználva üzleti kapcsolataikat.

2024. május 30. 15:32

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Külföldre próbált menekülni a hatóságok elől annak a csalásból milliárdokat összeszedő bandának több tagja is, amely egy országos piramisjátékot épített fel a 2010-es években – idézte az eljárás iratait a Magyar Nemzet.

Mint ismert, az ügyben már jogerős döntés született, ám az csak hetekkel ezelőtt derült ki, hogy az elítéltek egyike nem más, mint Magyar Péter bizalmasa és jobbkeze, S. Mária. 

A nő többrendbeli csalás és más bűncselekmények miatt több évet ült börtönben.

A lap hozzátette, a bíróság az ítéletében nehezményezte is, hogy nagyban megnehezíti a bizonyítást, ha egy ügy érintettjei szökésben vannak. 

A Metropol korábban azt írta, hogy többen Brüsszelben próbáltak elrejtőzni, ahol jó kapcsolatokat építettek ki az üzleti életben. Sőt, az ítéletből az is kiolvasható, hogy volt olyan vádlott, aki ellen több más bűncselekmény miatt is elfogatóparancs volt érvényben, és az illető még a vádirat benyújtásakor sem került elő.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Alvilági figurákat is átvertek

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a piramisjáték szálai a 2010-es évekig és egy nagykátai ikerpárig vezetnek. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, Magyar Péter bizalmasát, S. Máriát is a soraikban tudó banda

megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. 

Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de a pénzből alig került elő valami.

A Magyar Nemzet emlékeztetett, hogy az ügyben 2018-ban született jogerős döntés, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték. F. Attila jelenleg is fegyházban van, ám hamarosan szabadulhat a rácsok mögül.

Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja ugyanakkor már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, 

miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. Ráadásul az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat – húzta alá a lap.

Külföldi szála is lehet a csalásosorozatnak

Az összeállításban arra is kitértek, hogy a csalássorozatnak külföldi szála is lehet. Több tanú is elmondta, hogy a vádlottak azt állították nekik, hogy az általuk összegyűjtött pénzt külföldre viszik és tőzsdén fektetik be. A pénzt a megtévesztett emberek át is adták, amiből 

a csalás haszonélvezői luxuskörülményeket biztosítottak maguknak.

Arra, hogy jelentős összeg került külföldre a bűncselekményből származó pénzből, a tanúk elmondásain kívül egyéb információk is utalnak – írta a Magyar Nemzet.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rizotto
2024. május 31. 09:19
"letsgobrandon-2 Vicces hogy több MP exNER hímribanc van itt mint Fideszes" És egyre több regisztrál. Pl. a legutóbbi az 1 kommentes denydb. A selyempatkánynak fontos lehet az itteni őrjöngés. A vita után perceken belül már itt bizonygatta, hogy a vitával párhuzamosan posztol. Pedig, hát , ez is ugyanúgy hazugság volt, mint minden sokszor idemásolt trollkodása.
Perczel Éva
2024. május 31. 04:50
"Többen Brüsszelben próbáltak elrejtőzni, kihasználva üzleti kapcsolataikat." és arra számítottak, hogy ott fel sem fog tűnni néhány plusz börtön várományos.
B_kanya
2024. május 30. 20:16
letsgobrandon-2 2024. május 30. 19:04 "Vicces hogy több MP exNER hímribanc van itt mint Fideszes" Mint 22 március 30-án... itt fenyegetőztek akkor is.
denydb
2024. május 30. 20:09
Nagyon gagyi cikk, senkit nem érdekel. Öröm lesz látni amikor megszűnik a zseton, miről fogtok írni. Majd posztoltok macskás képeket…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!