Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Íme, Magyar Péter jobbkezének bűnlajstroma, ami miatt éveket ült börtönben

2024. május 28. 10:25

A jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott az új baloldali Messiás háttérembere.

2024. május 28. 10:25

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Még felsorolni is nehéz Magyar Péter háttéremberének, S. Máriának a bűnlajstromát. Többrendbeli, különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett milliárdos csalás, hamis magánokirat felhasználása, csalás kísérlete – többek között ezek tartoznak Magyar Péter bizalmasának bűnei közé, amely miatt évekig ült börtönben. Az elítélt az egész országot átszövő piramisjáték haszonélvezője volt, a hálózatot irányító bűnbanda milliárdokat szedett össze, de a pénzt azóta sem találják a hatóságok – írja a Magyar Nemzet.

Papíron a XXI. rendű vádlottja volt a milliárdos csalásnak S. Mária, de a bizonyítékok alapján egyértelmű, az elsőrendű vádlott, F. Attila letartóztatása után ő vitte tovább a bűnügyet.

A 2010-es években nyolc milliárdot csaltak ki emberektől kedvező befektetést ígérve, amelyből csak mintegy 1,5 milliárdot fizettek vissza.

A pénzt jellemzően nejlonzacskókban vették át, parkolókban, benzinkutakon – a hatóság pedig azóta sem bukkant az eltűnt összegek nyomára.

A csalást kitervelőjét, F. Attilát tizenegy évre ítélték el, míg Magyar Péter bizalmasa már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, mivel a csalási ügy miatt négy évre ítélték – írja a lap. S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. május 28. 16:26
Az Orbán banda több ezer milliárd forint kárt okozott eddig az országnak ,és azokat az ellopott milliárdokat amik rejtve vannak még nem is sejtjük hogy hová tűntek!Szóval lesz elszámolás és vissza is lesz szedve ez a rengeteg pénz!
Lajoss
2024. május 28. 16:24
Még ez is…nahát…hogy mik vannak…a kutyafáját… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Gullwing
2024. május 28. 11:44
Jol beillik a ballibcsi mintába az új messiás és csapata: csal, lop, és hazudik...
Mich99
2024. május 28. 11:06
Kellemetlen ez a kérdés Pszicho Peti híveinek. Ezért inkább minden másról beszélnének....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!