Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Orbán Balázs szomorú hírt közölt Magyar Péterrel

2024. május 24. 16:49

A baloldal új messiása kicsit túlgondolta az EP-választást...

2024. május 24. 16:49
null

Nyitókép: képernyőfotó / Hetek

Orbán Balázs volt a Hetek podcastjának vendége. A miniszterelnök politikai tanácsadója többek között Magyar Péternek is üzent: 

A Fidesz nem fog 40% alatt szerepelni, úgyhogy nem lesz vége” 

– válaszolta a Tisza Párt listavezetőjének azon felvetésére, miszerint, ha a párt e szint alatti eredményt ér el, akkor vége.

A beszélgetés során szóba jött Nádas Péter esete is, aki bőrszíne és neme miatt csúszott le egy rangos német díjról. „Az egyik legsikeresebb kortárs magyar író nyíltan , egyértelműen, bevallottan ideológiai okokból nem kapott meg egy díjat, amit a teljesítménye alapján meg kellett volna kapnia – a díj odaítélői szerint is” – fogalmazott Orbán Balázs, hozzátéve, hogy noha Nádas Péterrel politikai értelemben a jelenlegi magyar kormány sokszor és sok témában nem őröl egy malomban, de a munkássága része a magyar örökségnek.

Magyarország vonzereje

Orbán Balázs elárulta: 

az a cél, hogy Magyarország a térségnek és az átalakuló világrendnek az egyik kulcsállama legyen.

Ezzel magyarázható az is, hogy megnövekedett a figyelem Magyarország irányába az utóbbi időkben. „Ebben az átalakuló világrendben az tud sikeres lenni, aki valamilyen módon megkülömbözteti magát, van egy saját stratégiája. Ennek sok dimenziója van: nyugaton azért vagyunk fontos példa, mert a baloldali-liberális-globalista ideológiai trendeknek nem ülünk föl” – magyarázta a politikus, majd hozzátette, szerinte az új világrendben azok az országok tudnak majd sikeresek lenni, amelyek a nemzeti identitásukra, vallási értékeikre és a családok társadalmi szövetére építenek.

Ezt is ajánljuk a témában

Brüsszelt teljes mértékben foglyul ejtették a liberális-zöldpárti-radikális baloldali vélemények. 

Az EP-ben 2/3-os többségben vannak ezek a vélemények, és az egész brüsszeli buborékban ez a meghatározó gondolkodásmód. És mindenkit, aki másképp gondolkodik, azt meg kell próbálni elhallgattatni: le kell szavazni, ki kell szorítani, pénzügyileg zsarolni kell, politikailag meg kell próbálni ellehetetleníteni” – fejtette ki Orbán Balázs a NatCon-on történt események kapcsán.

Mi lesz, ha nem győz Trump?

Orbán Balázs arra a kérdésre, hogy van-e B-terv, ha esetleg nem következik be a várva várt jobboldali fordulat, azt felelte, minden eshetőségre van forgatókönyv.

Arra van esély, hogy az év elején érzékelt nemzetközi mozgástérhez képest az év végére érzékelt mozgástér nem szűkülni, hanem bővülni fog: 

az EP-választások, az Európán belüli és kívüli fontos országok választásai és az USA elnökválasztása miatt” – sorolta a politikai tanácsadó.

Orbán Balázs arról is beszélt, hogy egész Európa a háborúról beszél, illetve láthatóan háborús készülődés zajlik mindenhol. Mint fogalmazott:

Minden nap érkezik egy olyan hír a nemzetközi sajtóban, amely a sorkatonaság bevezetését, fegyverek küldését vagy épp NATO-csapatok bevonását pedzegeti.

Orbán Balázs leszögezte: Nem fogják hagyni, hogy a különböző külső és belső destabilizációs törekvések sikeresek legyenek.

Ezt is ajánljuk a témában

Lesznek-e szövetségesei az EP-ben a Fidesznek?

Azt szeretnénk, hogy legyen egy új brüsszeli intézményi vezetés, mert az előző az kudarcot vallott. És legyen egy olyan EP, ahol kevésbé ejtik foglyul a baloldali-liberális-zöldpárti-radikális erők az intézményeket. 

Arra van szükség, hogy a jobboldali-szuverenista erők számukat tekintve többen legyenek, és jobban koordinálva működjenek együtt. 

Jelenleg ugyanis egy klasszikus kommunista technikával fel vannak szalámizva” – fogalmazott a politikus.

Orbán Balázs annak kapcsán, hogy melyik frakcióba ül majd be a Fidesz, elárulta, hogy több opció is van, folyamatosan folynak a tárgyalások, de inkább megvárják a választások eredményét, és akkor döntenek. Azt kizártnak tartja, hogy hazánk kilépjen az Unióból. Mint mondta: az a nagy országok luxusa, a kicsiknek szüksége van erre a szövetségre.

Ha a brüsszeli vezetés nem alkalmazkodik az európai emberek elvárásához, abból komoly problémák lesznek” – húzta alá.

Kelet vagy Nyugat

Orbán Balázs Kína kapcsán kifejtette: a gazdasági felemelkedés most Kelet-Ázsiában történik – nem csak Kínában, de ott is. És amely országok ebből kimaradnak, azokat le fogják hagyni a többiek, éppen ezért kulcsfontosságú a Kínával való együttműködés. 

Mi nem szeretnénk választani a Kelet és a Nyugat között, hanem kölcsönösen előnyös gazdasági együttműködéseket szeretnénk kötni” 

– szögezte le.

Főpolgármester választás

„Azt látom, hogy Budapesten egyértelműen a változásra vonatkozó igény az, ami nagyon erősen hallható, és szerintem a választópolgárok fognak tudni választani” – mondta a főváros kapcsán a miniszterelnök politikai igazgatója. Hozzátette:

Szerintem a választópolgárok fognak tudni választani. 

Én arra bátorítom őket, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeit válasszák minden alkalommal” 

– mondta Orbán Balázs, nyitva hagyva a lehetőséget arra, hogy Szentkirályi Alexandra esetleges visszalépése esetén Vitézy Dávidot támogassa a Fidesz.

Magyar Péter-jelenség

Magyar Péter országos mozgósításával kapcsolatban elmondta, hogy nem aggódnak, mert számukra a legfontosabb a saját választópolgárok meggyőzése arról, hogy el kell menni szavazni. „Ebben szerintem kifejezetten jól állunk, 

és azt látom, hogy a Fidesz kampánya jól és magas fordulatszámon működik és hatékony” 

– fogalmazott.

Orbán Balázs arra is kitért: „Az ellenzéki oldalon van egy átrendeződés, ezt mi egy baloldali belügynek tartjuk, hiába egyes körökben a lelkesedés Magyar Péter iránt, hosszú távon nem lehet sikeres egy olyan ember, aki azzal robbant be a magyar politikában, hogy elárulta és az ország-világ előtt kiszolgáltatta a saját családját” – szögezte le.

Félnivaló tehát nincsen, harcolni való van, nem adhatjuk az országunkat olyan emberek kezére, akik érdemtelennek bizonyulnak erre, 

és akiknek olyan finanszírozói és háttér támogatói vannak, amelyek mind beletolnák egy Magyarország számára káros politikába” – mondta az interjú végén Orbán Balázs.

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:08
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­k­e­l­­­d­­ ­­a­ ­­­s­­­z­­e­­x­i­­ ­p­­u­­n­­­c­­­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
ada17
2024. május 25. 12:53
Sxy szerint 50 százalék alatt minden bukta, ez aztán a korrekt hozzáállás. Tehát 45 % ami 2/3 ad lenne, az óriási vereség. Szerintem meg a Tiszának 30 százalék alatt minden vereség, mert Poloska már annyit vizionált, meg hogy 3 százalékra van a fidesztől. Lőtávolság ahogy mondta.
survivor
2024. május 25. 09:21
Sky Ja. Recseg a telóm....
survivor
2024. május 25. 09:19
ccbasatu Ja. 10 evig nem látta. Csak miután kiesett a pixisből. Mert nem kapja a NERtől a zsét.... Peti strici...selyemfiú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!