Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

2024. május 24. 07:12

Komoly munka van abban, hogy Magyarország NATO-tag maradjon, azonban ne vegyen részt a NATO-n kívüli konfliktusban – mondta Orbán Viktor.

2024. május 24. 07:12
null

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Péntek reggel ismét interjút adott Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorának, a Jó reggelt, Magyarországnak. A miniszterelnök úgy kezdte, a hadseregek megléte önmagában nem vezet háborúhoz, sokkal inkább annak hiánya, mint fogalmazott a háborúk oka leggyakrabban a gyengeség. A kormányfő úgy fogalmazott, a hadsereg szükséges a béke fenntartásához, mert aki gyenge, azt támadják meg. 

Ha békét akarsz, akkor készülj a háborúra”

– mondta Orbán Viktor, aki arra a kérdésre, megállnak-e az oroszok, ha legyőzik Ukrajnát, azt válaszolta, hogy Moszkva jelenleg egy nehéz háborút vív az ukránokkal, nem tudják legyőzni őket. Úgy folytatta, hogy a NATO ereje nem összehasonlítható Ukrajnáéval, ugyanis a szövetség sokkal erősebb és véleménye szerint nagyon kicsi az esély arra, hogy valaki megtámadja a NATO-t. 

Nem tűrünk olyan akciót, ami NATO tagállamot ér”

– fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint Oroszországnak nem lenne érdeke megtámadnia a védelmi szövetséget.

A kormányfő szerint két szláv nép háborúra zajlik jelenleg és lehet, hogy minden érv az ukránok oldalán van, de mindenki másnak, aki nem részese a háborúnak, annak szerint az lenne az érdeke, hogy elszigetelje a háborút. 

Orbán Viktor szerint senki nem tudja megmondani, hogy mennyi pénzt és fegyvert kell még Ukrajnának adni és jelenleg mi a stratégia. „A háborúról szóló tárgyalóasztaloknál fel szoktam tenni a kérdést, tudja-e valaki, mennyi pénzt kell elkölteni ahhoz, hogy az ukránok kiszorítsák az oroszokat a megszállt területekről? Néma csend szokott lenni a tárgyalóasztaloknál ennél a kérdésnél” – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint a NATO létrejöttének célja, hogy a szövetségben részt vevő államok egy országként sorakoznak fel a megtámadott tagállam mögött. Úgy folytatta, a két világháborút megelőzően hosszasan zajlott a háborúba való belépés előkészítése, Brüsszelben és Washingtonban egyfajta hangulati előkészítése zajlik egy közvetlen katonai konfliktusnak. A miniszterelnök szerint a NATO alapokmányában szó sincs arról, hogy a szövetség egy olyan ország oldalán szálljon harcba, amely nem tagállam. 

Munkacsoportok dolgoznak azon, hogyan vehetnek részt a konfliktusban. Mi ezt nem helyeseljük. Jeleztük, hogy sem fegyverzeti, sem pénzügyi segítséggel nem akarunk beszállni ebbe. Komoly munka van abban, hogy Magyarország NATO-tag maradjon, azonban ne vegyen részt a NATO-n kívüli konfliktusban”

– tette hozzá Orbán Viktor.

A kormányfő úgy szólt, könnyen lehet, hogy az utókor úgy fog beszélni a most soron következő választásokról, ahol eldőlt a háború és béke kérdése, hasonló a tétje a novemberi amerikai elnökválasztásnak is. 

Mi magyarok azt gondoljuk, hogy ez a választás a háborúról és a békéről szól”

– fogalmazott, majd úgy folytatta, ezen felül téma a gender és a migráció is, azonban a háború kérdése ezeket most felülírja. 

Orbán Viktor ismertette, a hadiipar „halálra keresi magát” a mostani konfliktus során, azok, akiknek bennfentes információval rendelkeznek a háborúról, tudnak spekulálni és jelenleg ott vannak a háborúpártiak mögött, mint elmondta, Soros György is első sorban bukkan fent a háborút pártoló személyek mögött. 

A magyar baloldalt kilóra megvették a háborúpárti erők, aki adja a pénzt, az rendeli a zenét”

– mondta a miniszterelnök, majd kijelentette, az európai vezetők körében nem világos, miért állnak a háború mögött, ugyanis Európa bajainak gyökere a háború. Hozzátette, a magasztos eszmék nem lehetnek fontosabbak az embereknél.

Orbán Viktor úgy szólt, a végső mentsvár Európában az emberek szava és hangja, ha van valódi kérdés, akkor a háború és a béke kérdése az az és bízik abban, hogy az EP-választáson megnő a békepárti erők száma. 

Legalább a háborúba sodródás dinamikáját meg lehet fékezni”

– mondta Orbán Viktor.

A migrációról a kormányfő elmondta, hazánknak naponta hatmillió forintot kell fizetnie Brüsszelnek, amiért nem engedjük be a migránsokat, ami szavai szerint teljesen abszurd és felháborító. „Miközben mi védjük Európát, addig Brüsszelből hátba lövik Magyarországot. Minderre egyetlen válasz lehet: el kell zavarni az európai vezetőket!” – zárta péntek reggeli interjúját a miniszterelnök.

 

 

Összesen 524 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:11
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­­k­­­e­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­­­z­­­e­­­x­­­i­ ­p­­­u­­­n­­­c­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Laci DACH
2024. május 29. 17:25
Se "Brüsszelben-mint belga föváros!!" se a többi EU országban semmilyen háborús hisztéria nincs!! DE Magyarországon van - Vészhelyzet!!! Másutt nem!! Orbán agybeteg.. DE: A NATOnak elege van Orbánból!! Putyin trójai falova../ ezt több vezetö mondta!! Ha a NATO 95%a Putyin ellen van - akkor be kell állni a sorba..
lilla50
2024. május 25. 08:28
Meg Orbán Viktor agyában is háború van! Hogy a csudában nem veszi már észre a sokaság, hogy Ukrajna bekebelezése nemcsak egy nemzetközi egyezmény felrúgása, de első lépés az eurázsianizmus elv megvalósulása felé. Ezt Orbán most gyorsítja : Ha már Európa kontinens 4 millió km2-e Oroszország , akkor az egész Európa miért ne lehetne az orosz birodalom egészében.
Hangillat
2024. május 24. 17:42
Orwelli EBegés: béke akkor van, ha az EU-NATO megnyeri a háborút, tehát az aki békepárti, az békebűnös, mivel gátolja az EU-NATO békét, így az megfelel a régebbi háborús bűnös stigmának. Az orbáni békebűnözést az Európai Bíróságnak el kell ítélnie rendkívüli, tárgyalás nélküli ítéletben és nemzettközi elfogatási parancsot kell kiadnia az illicit anti pedofil autokrata ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!