Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Magyar Péter gyulai szárnysegédje még egy könyvtárba és egy művházba is betört

2024. május 24. 07:04

Magát Johann Strauss ükunokájának tartja, Magyarországot a német közmédiában mószerolja, de betört egy könyvtárba és egy művelődési házba is. Most Magyar Péter gyulai szervezője.

2024. május 24. 07:04
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nyitókép: Mandiner

 

Cikksorozatunkban bemutattuk Magyar Péter legnagyobb rajongóját, a gyulai Strausz Róbertet. A férfi első sorban volt, amikor Magyar a Békés vármegyei városban megkezdte országjárását. Strausz Róbert szervezte meg a Tisza Párt békés vármegyei Facebook-csoportjait, de ő segített a békés megyei országjárás során Magyarék elszállásolásában is.

A férfi a német köztévének az országjárás állomásán nagy hanggal szidta a kormányt és emelte az égig Magyar Pétert. Strauszról kiderítettük mostanra, hogy az eredeti neve Kliegl Róbert, a névváltoztatását azért igényelte, mert berögződése, hogy ő Johann Strauss világhírű osztrák zeneszerző leszármazottja.

Magyar Péter baloldali segítője nem most kezdte politikai karrierjét, ugyanis korábban a DK egyik eligazításán vett részt, amelyet Arató Gergely, Gyurcsány pártjának vezető politikusa tartott. 

A Kliegl Róbert néven született férfi az egyik korai békés megyei lap tájékoztatása szerint betört a helyi könyvtárba és művelődési házba, ugyanis saját koncertjeit akarta hirdetni. Az 1999 december 5-én megjelent lapban megkérdezték Magyar Péter mostani felebarátját, ugyan miért tört be, a gyulai férfi állítása szerint csak a bosszú vezérelte.

Fotó: Arcanum

A könyvtárban nem engedték, hogy kifüggesszem a koncertem plakátját, a művelődési házban sem népszerűsítették estemet a lehetőségekhez mérten” 

– fogalmazott a névváltoztatása után már Strausz Róbertként élő elkövető, aki tettét azzal magyarázta, hogy elragadta a hév.

Strausz minden erejével azon próbált dolgozni, hogy minél sikeresebb zenei karriert fusson be, több hakniját és koncertjét azzal hirdette, hogy ő nem más, mint az osztrák világhírű zeneszerző, Johann Strauss ükunokája, még úgy is, hogy az eredeti Straussok elhajtották, mondván biztos csak az örökségért teper. . 

„Ahogy így elnézegetjük magát, mintha tényleg hasonlítana az osztrák komponistára. Vagy már képzelődünk?” – tette fel a kérdést a megyei lap munkatársa Magyar Péter újdonsült szárnysegédjének, amire Strausz úgy reagált, „az egyik tévécsatorna készített vele egy műsort, ők javasolták a sötét hajat, a bajuszt és a szakállt, hogy így tényleg olyan vagyok, mint az üknagyapám”. 

Egyébként szőkésbarna a hajam . Töb­bet nem festetem be, inkább önmagamat adom”

– jegyezte meg.

Strausz elindul az önkormányzati választáson

Strausz Róbert elindul az önkormányzati választáson. A Magyaroszági Régiókért Egyesület (MARÉG) gyulai jelöltje lesz, a szervezet kompenzációs listáján szerepel. Ez azért érdekes, mert a MARÉG elsőre civilnek tűnik, de közel sem független a Magyar Péter alelnökölte Tisztelet és Szabadság Párttól (TISZA Párt). Lapunk információi szerint a MARÉG az önkormányzati választáson induláshoz szükséges aláírásokat TISZA pártos pólóban gyűjtötte.

A lenti fotón látszódik, ahogy Strausz Róbert TISZA pártos pólóban, többedmagával adja át Csige Gábor jegyzőnek az induláshoz szükséges aláírásokat.

Strausz Róbert
A Magyaroszági Régiókért Egyesület (MARÉG) gyulai jelöltjei átadták az önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat Csige Gábornak, a helyi választási iroda vezetőjének
Forrás: Gyulai Hírlap

A következő fotón a MARÉG gyulai listájának második helyezettje, Mikóné Hirth Beáta szerepel Magyar Péter társaságában. Mikóné sem számít pártoktól független szereplőnek a gyulai közéletben, egyértelműen a Momentumhoz kötődik és több botránya is volt a városban. A hölgy azzal tett szert országos ismertségre, hogy 2019-ben házi orvosi asszisztensként a rendelőben a betegeknek a férje önkormányzati választási szórólapjait osztogatta, vagy csempészte a receptek közé. Tehát közpénzen, közalkalmazottként politizált. Ura, Mikó János ugyanis 2019-ben az MMM színeiben indult helyhatósági képviselőjelöltként. A második emlékezetes akciója a járvány első időszakára esett: O1G feliratú szájmaszkos szelfit posztolt magáról a közösségi oldalon. Mikóné is indult egyébként előválasztáson, méghozzá a Momentum jelöltjeként a 2021-es baloldali előválasztáson, a DK-s Leel-Őssy Gábor azonban megverte őt.

Mikóné Hirth Beáta
Magyar Péter és Mikóné Hirth Beáta, a MAGÉRT gyulai jelöltje
Forrás: Facebook

 

 

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:11
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­k­­­e­­l­­d­­­ ­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­i­­­ ­­­p­­u­­n­­­c­­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Perczel Éva
2024. május 25. 05:57
Ennél sokkal jobb hír is van a Tisztelet és Szabadság Párt legújabb botrányáról. https://www.vadhajtasok.hu/2024/05/24/poloska-a-szektajaval-megrohamozott-es-betort-egy-etterembe-videok
atti64
2024. május 25. 05:44
PATKÁNY BANDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5m007h 0p3ra70r
2024. május 25. 05:41
Szélhámosok világszövetsége van alakulóban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!