Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Hoppá, Karácsony megvilágosodott: „Demokrácia van! Nincs semmilyen akadálya, hogy valaki felépítsen egy sikeres politikai közösséget”

2024. május 26. 07:44

Úgy tűnik, Puzsér Róbertnek sikerült kibillentenie Budapest főpolgármesterét, aki ennek hatására még azt is elfelejtette, hogy mi a baloldali közmegegyezés Magyarország politikai berendezkedését illetően.

2024. május 26. 07:44

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

Karácsony Gergely Puzsér Róbert Hard Talk műsorának vendége volt szombat este, mikor a közel három órán keresztül folyó beszélgetés egy pontján kiesett az ellenzéki narratívából. A főpolgármester szerint ugyanis – ellentmondva a szövetségesei által idehaza és Nyugat-Európában is hangoztatott kritikáinak – Magyarországon demokrácia van és lehet többféle alternatívát is építeni az Orbán-kormánnyal szemben.

Az elmúlt években számtalan alkalommal hallhattuk azt az ellenzéki magyarázatot, miszerint azért nyeri meg egymásután kétharmados többséggel a választásokat a jobboldal, mert a Fidesz felrúgta a demokráciát. Orbán Viktor Putyinhoz hasonló tekintélyelvű vezető, kormánya pedig lerombolta a köztársaság alapértékeit. Mikor a vereséget kellett megmagyarázni, akkor a baloldal előszeretettel nevezte a NER-t „hibrid rezsimnek”, választási autokráciának vagy éppen „kompetitív autoriter rezsimnek”, azaz azt hangoztatták Brüsszelben és idehaza is, hogy megszűnt a demokrácia. 

Ezt a narratívát rúgta fel a főpolgármester, mikor a beszélgetés egy pontján: épp indulatosan nekiesett Puzsér Róbertnek, aki éppen azt boncolgatta, hogy miért kell egyáltalán együttműködni Gyurcsány Ferenccel.

Miért kell neked a Gyurcsány támogatása?” – vettette fel a megmondóember azt a kínos kérdést, amire a főpolgármester általában hallgatással szokott válaszolni. Most azonban Karácsony indulatosan visszakérdezett: miért kellene nekem lemondani erről a támogatásról, „mikor ez segít nekem, hogy újra főpolgármester legyek” és a közgyűlésben is többségem legyen? Puzsér szerint éppen azért, mert „ez a csapat buktatta meg a köztársaságot és tartja életben Orbán hatalmát.” 

Erre pöccent be a főpolgármester, majd előbb Puzsér 2019-es négy százalékos eredményén élcelődött, azután többször felszólította a beszélgetőtársát, hogy ha úgy gondolja, hogy Gyurcsány nélkül lehet csak megverni a regnáló kormányt, akkor szervezzen egy alternatívat és csináljon magának társadalmi többséget.

Robi, alternatívát kell kínálni. Mi akadályoz meg téged abban, hogy alternatívat kínálj?” – magyarázta Karácsony, majd így folytatta: 

De csak azt akarom mondani, hogy demokrácia van! Nincs semmilyen akadálya annak, hogy valaki felépítsen egy ilyen politikai közösséget és sikeres lesz és így fogja az Orbán-rendszert leváltani.

Karácsony Gergely szerint tehát mégiscsak demokrácia van Magyarországon és lehet alternatívát állítani az Orbán-kormánnyal szemben. Akkor mindenképpen, ha ő maga eséllyel indul a választásokon. 
Az idézett rész 1:44:27-től hallható:

 

Összesen 262 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:02
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­­­k­e­­­l­d­­ ­­­a­ ­­s­­z­e­x­­­i­ ­p­u­n­­c­­­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
goldie-2
2024. május 26. 18:09 Szerkesztve
A kis zseni belpesti kedvenc, aki azt sem tudja, h kék öltönyhöz barna cipő passzol, ezt jól beszopta.
oregur4
2024. május 26. 16:21
Fed74!!! Te kis- esetleg nagy kupac 💩💩💩💩 rakás!!!! Buksika, buksika te kis pedobuzu átoperált munkásőr ivadék! Olyan sötét vagy, hogy a legsötétebb pincében is verőfényes napsütés van hozzád képest!!! Hihihi. Ráadásul fogytok mint nyáron a hógolyó, egy időközi választást se tudtok megnyerni, de még itt a kommentelők között se éritek el az öt százalékot!!! Daloljál buksika, kis kutyuli, akit a vezíre megkötve tart, akkor mit is akarsz??? Egyébként, amíg nem kétharmados, hanem "csak" egyszerű többséggel nem nyertek, addig HALGASS a neved kutyuli, és szólj a gazdidnak, hogy a láncot addig ne oldja el! Höhöhö
robertdenyiro
2024. május 26. 13:18
Kaligeli véletlenül elfelejtette hogy mindennek is az akadálya az óóóhbáááán. Akkor most kirúgja őt a gyurcsótány?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!