Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Hiába vette tűz alá az ellenzék Deutsch Tamást, nem sikerült megakadályozni, hogy elmondja pártja fő üzeneteit – elemzők a tegnapi vitáról

2024. május 31. 12:50

Boros Bánk Levente szerint látszott, hogy Magyar Péternek nem komfortos ez a helyzet.

2024. május 31. 12:50
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Nyitókép: képkocka YouTube/M1 Hiradó

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken: https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA

***

Deutsch Tamást próbálták provokálni, látszott, hogy mindenki rá tüzel, de ő fegyelmezetten állta a sarat – értékelte a Mandinernek a csütörtök esti EP-listavezetői választási vitát Kiszelly Zoltán, a Századég politikai elemzési igazgatója.

A személyeskedéssel és provokációval a baloldal folytatta azt a politikáját, amivel relativizálja a háborús veszélyt – tette hozzá. Leplezni akarják, hogy Brüsszelben kiadják a parancsot a fegyverkezésre és a sorkatonaságra, és ezt ők támogatják. 

A Fidesz listavezetője ugyanakkor jól határozta meg a választás tétjét, a legfontosabb ügynek nevezte a háború és a béke kérdését.

Kiszelly szerint „Magyar Péternek van húsz tételmondata, amiket cserélget, és amelyeket az általános iskolai irodalomkönyv versidézeteivel tűzdel tele”. Most azonban olyan helyzetben volt, ahol nem ő irányított, nem ő volt a középpontban, és ahol üresek voltak az általa használt politikai panelek.

Látszott a kétségbeesés, ahogyan próbálta háborúpárti imázsát elhalványítani. 

Dobrev Klárával cicaharcot folytattak, ugyanakkor a vita előtti csetepatéból kiderült, hogy már nemcsak a kormánypártok, hanem az ellenzék is képes kezelni a Magyar-jelenséget, és már nem hagyják magukat – mondta a Századég politikai elemzési igazgatója.

A Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója, Boros Bánk Levente szerint

a vita vesztese az ellenzék.

Hatalmas felhajtást csináltak a saját szereplésüknek, de nem váltották be az ígéreteiket – mondta az elemző. Magyar Péter például korábban azt hangoztatta, hogy nem hajlandó a szabályok szerint vitázni, ehhez képest teljesen belesimult a többiek közé. A fellépése sem volt egyedi, láthatóan nem volt komfortos számára a helyzet. Olvasta a szöveget, nem tudta, hová nézzen.

Boros Bánk szerint 

azért is szerepelt le az ellenzék, mert egy EP-vitán országgyűlési vitát akartak folyatni. 

„Tematikájában egyik pártnak sem különbözött az üzenete attól, mint amit az elmúlt tizennégy évben elmomdtak, országgyűlési választások előtt, belpolitikai kérdésekről. Nem lehetett megkülönböztetni egyiket a másiktól” – hívta fel a figyelmet.

Szerinte így fel van adva a feladat az ellenzéki szavazóknak, hogy kit válasszanak az ellenzéki jelöltek közül. „Bebizonyították, hogy mindenfajta ígéretükkel szemben nem lehet más a politika” – fogalmazott Boros Bánk Levente.

Az elemző szerint fontos választóvonal, hogy ki volt önazonos és ki nem. Deutsch Tamás a saját és pártja üzeneteit közvetítette. 

Azokat az üzeneteket mondta el, amelyek teljesen koherensek voltak a Fidesz eddigi üzeneteivel és fellépésével. Deutsch stabil szereplője volt a vitának.

– mondta a Nézőpont elemzője. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. május 31. 17:28
Deutsch Tamás KO-val győzött, az ellenzéket most a vörös sarokban ápolják Soros szorítóinasai..
Héja
2024. május 31. 17:14
Várom az ostoba ballib gyalázkodást. Beleértve "recipdoki" sokadik nevű egykori szdsz-es hisztérikust. Szar élete lehet....
Lajoss
2024. május 31. 15:32
Fürtomi végig szopta az estét… Már szinte megsajnáltam…🙈
Rigor_mortis
2024. május 31. 14:56
Deutsch mást se tudott csak gyurcsányozni meg papagájmódra ismételgetni a békét, békééét, bééékét, csak a fidesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!