Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Erőszak követte Magyar Péter hergelését Tatabányán

2024. május 25. 22:07

A baloldali politikus szimpatizánsai megrongálták egy kávézó üvegfalát Magyar beszéde után.

2024. május 25. 22:07

Nyitókép: AFP

Jöttek szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt, akik a teraszon szerettek volna helyet foglalni, de minden asztalunk foglalva volt” 

emlékezett vissza Boczonádi János üzemeltető a Kemma helyi lapnak nyilatkozva a május 24-én este történtekre, Magyar Péter tatabányai kampányrendezvényének napjáról. Mint fogalmazott ugyanis, a történtekre eddig még nem volt példa, de hasonlóra sem.

Boczonádi szerint (Magyar Péter beszéde előtt – a szerk.) a csapat elég hevesen reagált arra, hogy a vendéglátóhely teraszának helyei foglaltak voltak és már eleve indulatosan mentek a megyeháza előtti térre. Azonban mint a Kemma írja, 

Magyar Péter a történteket úgy fordította le a rendezvényen, hogy szándékosan kitiltották a vendéglátóhelyről a híveit. Ezzel pedig a lap szerint a politikus még tovább hergelte a többszáz fős tömeget. A beszéd nem sokkal később erőszakba is torkollott.

A kampányrendezvény után a szimpatizánsok ugyanis körbevették a kávézót és többen elkezdték ütni annak egyik üvegét, ami végül megadta magát és megrepedt.

Aznap este fogadtunk politikai szimpatizánsokat, de nekik a terasz helyett megfelelt a kávézó nemdohányzó, zárt része” 

– tette hozzá az üzemeltető, arra is kitérve, hogy teljes mértékben jogtalannak tartja az ellenük felhozott vádakat, miszerint kitiltották volna Magyar Péter követőit.

„Hírnévrontás miatt feljelentést teszek. Legalábbis nagyon erősen gondolkodom rajta. Kénytelen vagyok helyre tenni azt a gyalázkodást, amit a közösségi oldalon kaptunk emiatt” – tette hozzá Boczonádi János.

A vendéglátóhely üzemeltetője azt is elmondta, a történtek kapcsán az üvegfal bármikor berobbanhat, így a kávézó belső része, illetve annak út felőli oldala jelenleg használhatatlan a vendégek számára.

Magyar Péter reagált: mindenki hazudik

Vasárnap délután Facebook-posztban reagált a történtekre Magyar Péter. Mint írta, „a propaganda által a tatabányai Turul Kávézó és Étterem kapcsán terjesztett hazugságokból egy szó sem igaz. A hazugságokat terjesztő tulajdonost és minden sajtóterméket fel fogunk jelenteni. Senki nem lépett fel erőszakosan, ahogy a videókon is hallatszik, teljesen kultúrált hangnemben beszéltük meg a történteket. Sem ablak nem repedt meg, sem lincshangulat nem volt, az étterem forgalma viszont az átlagos többszöröse lehetett. A valóság az, hogy az étterem alkalmazottja járt el meglehetősen furcsán, amikor a TISZA Párt aktivistáit a rendezvény előtt nem engedte be az étterembe. Természetesen lehet hazudozni, de a korrekt eljárás egy egyszerű bocsánatkérés lett volna.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 339 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:03
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­é­­­k­e­­l­­­d­­­ ­­a­ ­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­u­­n­c­­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Valodi
2024. május 28. 01:01
nemecsek-3 22:38 "Most szövegértelmezési problémáid vannak?" - höhöhö ... mit is érthettem félre? Csak nem ezeket a MAGYAR PARASZTOKAT? (2007.03.10.) „Erős vidékre van szükség, amely képes biológiailag és gazdaságilag fenntartani az országot. A politikai, demográfiai, gazdasági biztonság és stabilitás feltétele a vidék megerősítése - jelentette ki Orbán Viktor szombaton.” ... aztán mégiscsak megfordult a tápcsatornája: (2023.12.17 - Magyar Közlöny) "A Hunland cégcsoport öt cégét nyilvánította mintagazdaságnak Orbán Viktor, a társaságok tulajdonosa pedig a holland Joseph Janssen. Agárdi Farm Kft., Bovinia Kft., Dupor Kft., HLT Production Kft., Hunland Service Kft."
2024. május 26. 22:10 Szerkesztve
Na végre, mégis lett feljelentés garázdaság miatt! Értem én, hogy ő torvények feletti mega-ego, de azért mindennek vam határa!!!
cicologus
2024. május 26. 19:10
Így lehet elcsábitani a kiábrándult fideszes szavazókat ugye???? Templomi menet gyalázás,kocsmatámadás, következő állomáson gyújtogassanak,szarják össze a főteret.akkor aki addig nem akart a fideszre szavazni az is fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!