Verebes István váratlan kifakadása: Manapság megy a hatalom ostorozása, ami fölösleges

2024. április 03. 13:06

„Megy az energia és a fölkorbácsoltság, a társadalomkritika, ami engem baromira nem érdekel” – jelentette ki a színházi munkáról a rendező.

2024. április 03. 13:06

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újra a Karinthy Színházban rendez Verebes István, Fejes Endre Vonó Ignác című darabját vitte színre. Ennek apropóján adott interjút a Sláger Kult műsorvezetőjének, amit a Színház Online szemlézett. 

A cikk szerint Verebes úgy fogalmazott, azt érzi, éppen olyan a munkája, mint bárki másnak.

Azt is kijelentette, 

nem szeretné a trendeket követni”.

„A mestereim tanítása és példája révén én a lélektani színháznak vagyok a híve. Engem semmi spektákulum, olyan hatásvadászat nem érdekel, ami nem az emberről szól. Ami nem azt a titkot próbálja fölfejteni, amitől a néző rájön, hogy ez tulajdonképpen az ő problémája, ez az ő konfliktusa” – fogalmazott.

Verebes elmondta, mi az igazán fontos neki a színházban

Azzal folytatta, „manapság megy az energia és a fölkorbácsoltság, a társadalomkritika, ami engem baromira nem érdekel. A hatalomnak az ostorozása, ami fölösleges, mert 

minden hatalom egyformán hatalom a maga kisebb nagyobb bestialitásával. 

(…) Az nem érdekes, hogy Rómeó miért szeret bele Júliába. Számomra viszont csak az az érdekes” – hangzott el a beszélgetés során.

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2024. április 04. 14:25
"llnnhegyi április 03. 13:15 Ezért nem vagy te színházi ember! A hatalom ellen lázadni, abszolút része a normális emberi létnek." Ember, miről beszélsz? :DDD 35 éve demokratikus választások vannak Magyarországon (de 2010 óta biztosan azok). Egy diktatúrában tényleg teljesen normális a hatalom ellen lázadni, de ne feledd, azok az idők itt elmúltak.
catalina11
2024. április 04. 11:08
Verebes elvtárs vitorlát igazít.
zlorinczi
2024. április 04. 11:07
Ez ki?
Jancsipapa
2024. április 04. 08:28
Azok a régi,szép,daliás "Hei Hetes " idők ....Elmúltak , pedig az volt az igazi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!