Rendet ígér a Józsefvárosban Pikó kihívója

2024. április 17. 10:01

Újra Sára Botondot, a korábbi polgármestert indítja a Fidesz Józsefvárosban, aki kész tervekkel vágna neki a legatyásodott kerület felemelésébe.

2024. április 17. 10:01

Nyitókép: Sára Botond gatyába rázná Józsefvárost. Fotó: MTI-archív/Kovács Tamás.

Sára Botond szerint Józsefváros 2019 előtt a legdinamikusabban fejlődő budapesti kerület volt. „Mind a biztonságérzet, az élhetőség, mind a város fejlődése szempontjából felfelé ívelő pályán volt a kerület. Józsefváros óriási jövő előtt állt. Mi 2019-ben úgy mentünk neki a választásnak, hogy nagyon komoly terveink voltak, hogy a kerületet lehet még feljebb emelni” – emlékezett vissza az öt évvel ezelőtti helyzetre az egykori polgármester a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Szerinte 

az elmúlt években a kerület legatyásodott, az általuk felújított közterek, épületek állaga csak romlik.

 „Nagyon komoly probléma van a közbiztonsággal, koszosak az utcák, a hajléktalanhelyzet tarthatatlanná vált. Az öt évvel ezelőtti kampányban a jelenlegi polgármester nagyon sok mindent megígért. Pikó azt mondta, hogy van 1100 üres bérlakás, amit a ciklusban majd felújítanak, évente ötezer négyzetméterrel bővítik a zöldfelületet, a köztisztaságra addig szánt forrást pedig megduplázzák. Gyakorlatilag szinte csak olyanokat ígért, amelyek esetében előre borítékolható volt: biztos nem fogja betartani” – fogalmazott Sára Botond. 
 

Ezt is ajánljuk a témában

Az utóbbi öt évben sokat romlott a kerület megítélése.
Fotó: MTI/MTVA/Róka László


A Fidesz polgármesterjelöltje szerint Pikó egyetlen ígéretét tartotta be, de azt is felemásan. Közterületi illemhelyeket ígért, ám csupán munkaterületi toi-toi vécéket helyeztek ki. Sára azt is kihangsúlyozta, ezek a nyilvános vécék ráadásul a drogosok, hajléktalanok és prostituáltak tanyáivá váltak. Kiemelte, 

Pikó azt ígérte, megoldja a hajléktalanhelyzetet, ehhez képest a kerületben több hajléktalan van, mint korábban: 

„Szigorú rendeleteinket, amelyek a rend irányába hatottak, és felhatalmazást, jogalapot adtak a rendőrségnek vagy akár a közterület-felügyeletnek, hogy a hajléktalanokat a hajléktalanszállóra vigyék, Pikó hatályon kívül helyezte” – folytatta Sára Botond, aki tartja, abban az esetben ha ismét ő lesz Józsefváros polgármestere, a helyi lakosok érdekében az első intézkedések egyike lesz a hajléktalanellátás újraszervezése. A Fidesz jelöltje szerint az autósokra indokolatlanul kivetett, úgynevezett Pikó-sarc is nagy felháborodást keltett a kerületben. Sára szerint nonszensz, hogy az ott élők, akik meg akarnak állni a saját házaik előtt, több tízezer forintot kell ezért fizetni, miközben a költségvetés nem indokolja ezt a bevételi forrást: „Érthetetlen, hogy miért a polgármester akarja eldönteni azt, hogy ki járjon autóval és ki nem. Ezt bízzuk a józsefvárosiakra” – fogalmazott Sára, aki azt is elmondta, 

ha feljogosítják rá a szavazók, akkor eltörlik a Pikó-sarcot és a helyi lakosoknak, akiknek korábban ingyenes volt a parkolás, visszafizetik a méltánytalanul beszedett parkolási díjakat. 

„Továbbá vissza fogjuk állítani a második autóra is az ingyenes parkolást, ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek, amelyek 2019 előtt voltak” – ígérte meg Józsefváros korábbi polgármestere.

Ezt is ajánljuk a témában

Sára Botond visszatérítené a helyes útra Józsefvárost.
Fotó: MTI/archív/Szigetváry Zsolt

Sára Botond szerint az is súlyos gondot jelent a kerületben, a jelenlegi polgármester nem biztosítja a rendőrök lakhatását, pedig korábban volt erről megállapodás az önkormányzat és a rendőrség között. A volt polgármester szerint 

meg kell újítani a kerületi rendőrséget, meg kell duplázni a közterület-felügyelet létszámát és vissza kell állítani a polgárőrséget, 

amelyet nem mellékesen Pikó szüntetett meg. Sára Botond szerint, ha bizalmat szavaznak neki, a gyors intézkedések után előtérbe kerülhetnek a fejlesztések, mint a józsefvárosi gyógyfürdő és strand megépítése is. Sára Botond a választásig fizetés nélküli szabadságon van, amennyiben pedig polgármesternek választják, október elejétől lemond a főispáni pozíciójáról. 

Ezt is ajánljuk a témában

Amit lehetett, elrontottak: így bukhatja el saját strandját a VIII. kerület

Továbbra is kaotikus a helyzet Józsefváros önkormányzati üdülőterülete körül. Pikó Andrásék 2019-es hatalomátvétele után a VIII. kerületi vezetés kezéből csak úgy kicsúszott az egyik balatoni partszakasz, legalábbis az önkormányzat a jelenlegi állás szerint úgy adta bérbe adta strandját egy vitorlásklubnak, hogy az a szerződésbontást és a bírósági határozatot követően sem akar távozni.



 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. április 20. 13:00
Nem nyugszik a Főispán Úr… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Tommaso
2024. április 17. 12:50
A fideszes fasisztákat rettenetesen zavarja a nyílt szabad véleménycsere. Ezért nincsenek 2010 óta választási viták, és ezért nem engedik be a Köz-TV-be a rezsimétől eltérő (en valós tényeket közlő) véleményeket. Muszáj leszögezni: a Fidesz-szavazó a kétely nélküli hitre lett kondicionálva. Más szóval ez egy sikeresen AGYMOSOTT bagázs
Mandiner444hu
2024. április 17. 11:55
Pikóék az elmúlt hónapokban mondvacsinált indokokkal csiliárdokat öntöttek a cigányokra. Ilyen segély olyan segély amolyan segély.
Reszelő Aladár
2024. április 17. 11:52
Olyan valóban nincs, hogy valami mennyiségi dolog 0%-ra teljesül. Ha 1100-ból 67-et sikerült felújítani, akkor írjuk be, hogy 6.09%. Ha 5000m2 zöldből csak 1743 készült el, akkor írjuk be, hogy 34,86%. A nem csináltak semmit egy hiteltelen mondat. A 17%-ig végezték el egy számokon alapuló tényállítás. Döntse el a választó, hogy a 17% neki elég-e vagy nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!