Orbán Viktor a parlamentben: A kormány dolga egyszer és mindenkorra kizárni, hogy pedofilok kegyelmet kapjanak

2024. április 08. 16:35

A ferihegyi reptér napokon belül visszakerül az állam többségi tulajdonába, jelentette be a miniszterelnök a parlamentben hétfőn. Az alábbiakban az azonnali kérdések órájáról szóló tudósításunkat olvashatja.

2024. április 08. 16:35

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Arató Gergely a DK-tól azt kérdezte: miért nem indokolták még mindig meg, hogy K. Endre kegyelmet kapott?

„Mikor lesznek végre biztonságban a gyermekeink önöktől, a fideszes pedofiloktól?” – fogalmazott Arató.

A kormány kegyelmi ügyekbe eddig sem szólt bele, ezután sem fog beleszólni. Kétségtelen, hogy Novák Katalin köztársasági elnök rosszul döntött – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: 

a kormány többszörösére növelte a letartóztatott és börtönben lévő pedofilok számát.

A kormánynak két teendője volt Novák Katalin lemondása után: új köztársasági elnököt kellett javasolnia a parlamentnek, olyat, aki elődjéhez hasonló hibát nem vét.

A második teendője pedig a kormányak az, hogy kezdeményezést tegyen az Országgyűlésben és egyszer és mindenkorra kizárja, hogy pedofil bűncselekményt elkövetők bárkitől, bármikor, bármilyen formában enyhítést vagy kegyelmet kapjanak. 

Arató Gergely viszonválaszában azt mondta, a miniszterelnököt válaszában a kommunikációs haszon és nem a tisztesség vezette. Ezért a kijelentéséért a parlament alelnökétől, az ülést vezető Latorcai Jánostól figyelmeztetésben részesült.

Arató azt is állította, hogy a kormány tárgyalt a Budaházy-ügyben adott kegyelem kapcsán.

A DK-s képviselőt beszéde végén újra figyelmeztték, amiért azt mondta, „olyan köztársasági elnököt sikerült választani, aki le sem tette az esküt, de már hazugságba került a saját nyilasbarát, antiszemita rokonai kapcsán”.

Latorcai János figyelmeztetésében azt mondta Aratónak, olyat állít, amit nem tud bizonyítani, ezért „Szégyellje magát és kérjen bocsánatot a köztársasági elnöktől!”.

Orbán Viktor válaszában elmondta, a köztársasági elnök nem szorul az ő védelmére, ezért egyszerűen csak visszautasítja Arató róla tett állításait.

Leszögezte: a kormány nem tárgyal kegyelmi ügyekről, de olyan ügyekről igen, amelyeknél azt látja, hogy sokáig elhúzódó bírósági tárgyalás van.

A kormányfő hozzátette: 

„2010-ben, amikor átvettem a kormányzást önöktől, akkor 81 pedofil bűnöző volt börtönben, most pedig 663-an vannak, a tények magukért beszélnek” .

Orosz Anna a Momentumtól a belügyminiszternek címzett azonnali kérdésében azt nehezményezte, hogy Pintér Sándor nem kezdeményezett vizsgálatot azt illetően, hogy a bicskei pedofil igazgatót miért nem mentették fel korábban. A képviselő beszéde végén azt kérdezte, Pintér Sándor nem gondolja-e, hogy vállalnia kell a felelősséget az ilyen és ehhez hasonló tragédiákért.

„Hazánkban, amióta Fidesz-kormány van, zéró tolerancia van a gyermekbántalmazás valamennyi formája ellen. A kormány számára kiemelt fontosságú a gyermekvédelem, ezért folyamatosan működtetjük és fejlesztjük ezt a rendszert. Ennek a rendszernek az eredménye, amit már miniszterelnök úr is mondott, hogy jelen pillanatban 663 bűnelkövető van a büntetés-végrehajtási intézetekben” – mondta válaszában Pintér Sándor.

Orosz Anna viszonválaszában elmondta, nem látja, mi akadályozza Pintér Sándort abban, hogy felelős miniszterként bocsánatot kérjen a bicskei áldozatoktól.

„Mi nem bocsánatokat kérünk, mi intézkedünk, ez a rendőrség feladata” – mutatott rá Pintér. A belügyminiszter azt is közölte, nemzetközi szakértők megállapították, hogy Magyarorzság a világ tizenharmadik vagy tizennyolcadik legbiztonságosabb országa.

A pedofíliát illetően Pintér is feltett egy kérdést Orosz Annának. A Momentumos képviselő ugyanis három évig volt felelős az újbudai közlekedési ügyekért, ezen időszak alatt pedig az önkormányzat hatmillió forintos szerződést kötött egy pedofillal. Erre az ügyre pedig máig nincs válasz – mondta a belügyminiszter.

Beszéde végén Pintér Sándor arra kérte Orosz Annát, a kormány pedofilokkal kapcsolatos törvényjavaslatát ő és a frakciója is szavazza meg.

Harangozó Tamás azt kérdezte Polt Péter legfőbb ügyésztől, tanúként meghallgatta-e már az ügyészség Varga Juditot a róla nyilvánosságra került hangfelvétellel kapcsolatban. Továbbá, hogy

mikor tervezi meghallgatni az ügyészség az érintett kormánytagokat és a miniszterelnököt.

Hogyan tudják garantálni annak a transzparenciáját, hogy az iratokba való belenyúlást az ügyészség az eljáró szervtől függetlenül, legalább ránézésre függetlenül ki fogja vizsgálni” – érdeklődött Harangozó.

„Legyen kedves elmondani, mi a véleménye a parlament előtt lévő, azon a héten tárgyalandó javaslatról, ami szerint az igazságügyi miniszternek mostantól, fő sazbályként, bármilyen ügyészségi iratba betekintése és hozzáférése lesz” – zárta kérdéseinek sorát a szocialista képviselő.

Válaszában Polt Péter rámutatott, Harangozó olyan kérdéseket tett fel, amelyeknek egy részét a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője már megválaszolta, egy másik részét pedig csak akkor lehet megválaszolni, amikor a nyomozás véget ér.

Kiderült például a KNYF tájékoztatójából, hogy Varga Juditot meghallgatták és hogy a hangfelvétel ügyében nyomozás zajlik, azt pedig

Polt Péter lehetetlennek vélte, hogy nyomozati aktákba nyom nélkül nyúljon bele valaki.

Lukács László György a Jobbiktól Matolcsy György jegybankelnököt kérdezte. A képviselő arra volt kíváncsi, mi a véleménye az MNB elnökének arról, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évadnyitóján olyan terveket mutattak be, melyek szerint, ahogy Lukács fogalmazott, „Magyarországra olyan üzemeket hoznak be, amelyeket túlsúlyban olcsó külföldi migráns munkásokkal kívánnak fenntartani.

A jobbikos képviselő második kérdése pedig az volt, mit gondol Matolcsy György a magyar Kereskedelmi és Iparkamara évi ötezer forintos kötelező hozzájárulásáról.

Matolcsy György válaszában annak a véleményének adott hangot, hogy az önkéntes tagságon alapuló kamarák jobban működnek. A másik kérdésre felelve pedig azt mondta, átmenetileg

egy munkaerőhiányos országban érdemes megfontolni a munkaerő behozatalát.

Toroczkai László, a Mi hazánk frakcióvezetője a miniszterelnöknek megfogalmazott azonnali kérdésében azt javasolta, kártalanítsák azokat, akiktől jogtalanul hajtottak be tartozásokat, „és meg kell teremteni azt a pénzalapot, amelybe többek között a végrehajtóktól elkobozott vagyont, illetve az összes haszonélvezőtől, bankoktól, követeléskezelőktől és oligarcháktól tesznek be pénzt és abból kell kártalanítani az embereket”.

Orbán Viktor válaszában azt mondta, nem zárkóznak el Toroczkai azon javaslatától, hogy a végrehajtást illetően új rendszert dolgozzon ki a kormány. 

„Tegyen javaslatot az igazságügyi miniszternek” – javasolta a miniszterelnök.

Indul-e nyomozás V. Naszályi Márta első kerületi polgármester bejelentése nyomán Sára Botond fővárosi főispánnal kapcsolatban? – érdeklődött Tordai Bence Polt Péter legfőbb ügyésznek megfogalmazott kérdésében.

Polt Péter elmondta, V. Naszályi említett levele néhány napja van náluk, zajlik a vizsgálata, és „természetesen minden olyan döntést és intézkedés meghozunk, ami a levél alapján meghozható”.

A ferihegyi reptér napokon belül visszakerül az állam többségi tulajdonába

„és ahogy ez megtörténik, a kormány dönteni fog az oda vezető infrastruktúra kérdéséről is” – jelentette be Orbán Viktor az LMP-s Kanász Nagy Máté egyik kérdésére válaszolva.

A baloldalon feltűnt az új csodagyerek, ez a Péter, ez a Megvédem a családomat Péter” 

– hozta fel Menczer Tamás fideszes képviselő azonnali kérdésében.

Szerinte „a parlamentben jelen lévő vert seregből nem találtak alkalmas (csodagyereket – a szerk.), ezért kívülről kellett keresni egyet”.

„Ugye ő diktafonnal és nadrágszíjjal védi meg a családját. Őt sikerült választani. Na most Magyar Péter egy baloldali politikus. Pontosan olyan, mint Márki Zay Péter, baloldali és háborúpárti, pontosan ugyanazt akarja, mint a baloldaliak, és pontosan ugyanazok veszik körbe, akik Márki Zay Pétert” – fogalmazott.

Menczer ezek után azt javasolta Gyurcsány Ferencnek, hogy „amikor legközelebb, Márki Zay Péter után és Magyar Péter után csodagyereket választ a baloldalra, akkor ne a zárt osztályról válasszon”.

 

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­ö­g­­­ö­s­ ­­­l­­á­n­y­­o­­k­­ ­­­v­­­á­­r­­n­­a­­k­­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
syphax-2
2024. április 09. 08:27
81>663??? SZERINTETEK. SAJÁTLAGOS MATEMATIKA A "SÁRGA HÁZBAN".
2024. április 09. 08:03 Szerkesztve
Ki is hagyja futni a pedofilokat? Azt kéne ma óbégatnotok, hogy "köszönjük, kedves BÍRÓSÁG".. Ugyanis itt a bicskei ügy másodrenű vádlottja, aki bevallottan pedofil. -- https://mfor.hu/cikkek/kozelet/megdobbento-hol-dolgozik-a-bicskei-pedofilugy-masodrendu-eliteltje.html
syphax-2
2024. április 09. 07:36
"..dryanwolf..! A GYERMEKEINK ÉPPENHOGY LIBERÁLGENYÓÉK "ALATT" NEM(!!!)--MONDOM NEM(!!!!!)--VOLTAK "'BIZTONSÁGBAN" ÉS ÉPPENHOGY A FIDESZ-KDNP "ALATT" VANNAK BIZTONSÁGBAN, HISZEN: akkor 81 pedofil volt börtönben, most meg 663 VAN(!)--mondom van(!!!!!--sitkón. ÉS A JÖVŐBEN MÉG TÖBB LESZ BÖRTÖNBEN A PEDOFILOK KÖZÜL....PLÁNE A BUZIPEDÓÓ-KAT KIVÁNOM ODA. ÚGYHOGY PONTOSAN FORDITVA ÁLL A VALÓS HELYZET, MINT AHOGYAN A LEPCSES POFÁJÚ-LAMPECSKASZÁJÚ ARATÓ GERGELY ÁLLAT RÖFÖGI--BASSZAMEG A JÓKÚRVA ÉDESANYJÁT AZ A DÉKÁS ZSIDÓBAROM!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!