Korábban a háborúpárti Márki-Zay Pétert támogatta Magyar Péter háttérembere

2024. április 11. 07:43

Ugyanazokkal a módszerekkel építik Magyar Péter is, mint az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltjét.

2024. április 11. 07:43

Nyitókép:  Arpad Kurucz / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

A Blikk felvételén látható, hogy Magyar Péter Láng Balázst, az MSZP 2019-es kampányának egyik kulcsemberét, régi balliberális háttérembert ölelgette a tüntetésén a backstage-ben – írta a Magyar Nemzet.

Láng korábban Márki-Zay Pétert „hősének” nevezte, 2022-ben pedig a kormányváltás érdekében mozgósított Angliában.

Ahogy a Mandiner is megírta a Blikk megjelenés után vágta meg a szombati tüntetésen készült videóját, Magyar Péterék kérésére. Az egyik ok a lap szerint az a nagyon árulkodó mondat volt, amelyet Vogel Evelin, magyar barátnője kottyintott el: „Segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként és félig külföldiek.”

A Magyar Nemzet szerint egyelőre nem tudni, pontosan milyen külföldiek segítették Magyarékat a szervezésben, az azonban biztos, hogy Láng Balázs, az MSZP régi kommunikációs guruja ott volt a backstage-ben. Azt pedig nem vágták ki a Blikk imázsvideójából, ahogyan Magyarral ölelgetik egymást. Láng is posztolt egy képet a magát liberálisnak valló politikussal, és azt írta mellé: „hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot …”

A lap felidézte, a külföldi segítség azért sem lehet véletlen, mert Láng már 2022-ben Angliában is – gyakorlatilag – a háborúpárti Márki-Zay Péter érdekében dolgozott. Utóbbi iránti rajongása 2018-ra datálható, amikor a Simicska-tévé szerkesztőjeként nemes egyszerűséggel „hősömnek” nevezte. Ezek után nem meglepő, hogy 2021 októberében nyilvánosan érvelt amellett, hogy Karácsony helyett Márki-Zay legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. Láng a biztonság kedvéért jelezte, hogy neki egyébként Dobrev is megfelelő.

Magyar Péter barátja az „Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért csoport” szervezőjeként aztán

fontos feladatot vállalt a kampányidőszakban: az angliai magyarok mobilizálását.

Szervezete, a Diaspora Aid költségtérítést biztosított a szavazók utazására. Szimpatizánsaik busszal vitték szavazni az embereket, és minél több embert szállítottak, annál nagyobb költségtérítést kaptak vissza: „minimum 10 szavazó utas esetén utasonként 8 font/fő támogatás igényelhető a szavazóhelyiségtől számított 50 mérföldes távolságon belül, 10 font/fő 50 mérföldes távolságon kívül. Ez 50 fő/különbusz esetén már teljes költségtérítést jelent” – írták.

A finanszírozás „természetesen” ez esetben is „mikroadományokban” érkezett: több mint 18 600 fontot gyűjtöttek össze a szavazási mozgósításra. A pénzgyűjtést a Magyar Hang és a Szabad Európa nevű dollármédiumok népszerűsítették, de Láng követeléseit korábban a Soros-pénzekből működő 444 és aHang is propagálták.

Bár 2022-ben a háborúpárti, külföldről pénzelt baloldal vereséget szenvedett, ma kísértetiesen hasonló módon egy újabb jelölt, Magyar Péter felépítésébe kezdtek. A Láng Balázs részvételével zajló szombati tüntetésen ugyanazok a technikai eszközök voltak láthatók, amelyeket a Soros György által pénzelt dollárbaloldal 2022-es tüntetésein használtak – írta a Magyar Nemzet. 

A költségekről nem közöltek adatokat, de a Magyar Nemzet információi és a korábbi hasonló események nyilvánosságra hozott kiadásai alapján megbecsülhető a ráfordítás összege. Megközelítőleg 121 millió forintba kerülhetett Magyar Péter múlt hétvégi tüntetése a szervezőknek, de hogy ők pontosan kik, azt egyelőre nem lehet tudni.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem lényegtelen, hogy maga Magyar Péter a Spinoza Színházban Rangos Katalin azon kérdésére, hogy találkozott-e David Pressman amerikai nagykövettel, néhány másodperc gondolkodási idő után azt válaszolta: David Pressmannal személyesen nem, majd rögtön hozzáfűzte, hogy nagyon sokan keresték közvetítőkön keresztül. Nem sokkal azután, hogy az amerikai nagykövet közvetett megkeresésére utalt, arról beszélt, hogy „a látszatát is el kell kerülni annak, hogy úgy tűnjön, valaki külföldi segítséggel akarja leváltani a kormányt”. Utána viszont azt mondta, hogy a XVII. század óta „nem volt olyan rezsimváltás Magyarországon, amelyet nem külföldi segítséggel követtek el”.

Mindeközben az új liberális politikusért valósággal rajong az ukrán média. A Bennfentes nevű portálon jelent meg a napokban, hogy a Radio Svoboda, vagyis az USA Kongresszusa által pénzelt Szabad Európa rádió ukrán propagandaoldala valóságos dicshimnuszt zengett Magyar Péterről a szombati tüntetés kapcsán, hősként ünnepelték, aki szembeszáll végre Orbán Viktorral. De az Ukrajinszka Pravda is hasonló szellemben tudósított a demonstrációról. Magyar Péterben a következetesen békepárti Orbán Viktor kihívóját látják.

Az ukrán propaganda megállapítása szerint Ukrajnának kedvező Magyar feltűnése, mert belpolitikai gondot okoz Orbánnak, akinek így kevesebb ereje és ideje marad „geopolitikára”, vagyis a tűzszünet és a béketárgyalás követelésére.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:52
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­l­­­á­­­n­y­­­o­­k­­ ­­v­á­­r­­­n­­­a­­­k­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
makapaka2
2024. április 11. 19:23
Tehát Makizay és poloska Peti összefog. Egymáshoz valók. Mindketten a pénzért és hatalomért bármire képesek.
Tommaso
2024. április 11. 12:50
FOSIK a FIDESZ hogy a Magyar nép Magyar vezetéssel hamarosan elkergeti őket. Ha nem igy lenne, nem jelentenének meg róla naponta 20-25 mocskoló, lejérató, rágalmazó cikket.
Ez D-dúr és e-moll
2024. április 11. 09:23
"The Loner 2024. április 11. 09:02 Ez D-dúr és e-moll, te Marbellára szoktál járni prosztatát masszíroztatni ?..." Nem. De te sem fogsz! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!