Kiderült, hány év börtönt kér az ügyészség Herczeg Zoltánra

2024. április 21. 12:38

Milliós szakértői díj kifizetésére is kötelezik.

2024. április 21. 12:38

Nyitókép: Youtube, képernyőkép

A 24.hu megírta: a budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért Herczeg Zoltánra kábítószer birtoklás miatt: tagadta, hogy árulta is a szert, de elismerte, hogy fogyasztotta, végül erre a következtetésre jutottak a hatóságok is a nyomozás során. A divattervező bűncselekménye 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ám az ügyészségi gyakorlat szerint három éves középmérték alatti büntetést kaphat abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

Most Herczeg Instagram-posztban számolt be a fentiekről: „Az ügyemben összesen eltelt immáron két év alatt 

most először tudok hamarabb beszámolni érdemi történésről, mint a média, 

nem is értem, hogyan történhetett most ilyen. Ugyanis ma megérkezett a hivatalos vádemelés az ügyészségről, melyben 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést, ill. 3 évre a közügyektől való eltiltást indítványoznak rám, igaz, a vád szerint már csak »megszerzéssel elkövetett« birtoklásért (tulajdonképpen fogyasztásért), mert időközben kiderült igazam, amit az elejétől kezdve meggyőződéssel hajtok. Ezért tulajdonképpen 

még hálás is lehetek a munkájukat korrektül végző rendőrségnek, nyomozóknak. 

Az is vagyok. Köszönöm! Amiért kevésbé vagyok hálás, az ez az indítvány a letöltendőről, ill. az ügyben felmerült több, mint 3, azaz három millió forintnyi »igazságügyi vegyészszakértői és toxikológus szakértői díj«, melyet ezen felül is meg kell majd fizessek »egyetemlegesen«.”

Nem akarja sajnáltatni magát, írja, „az van, ami van”, nagyon bízik a bíróság bölcsességében, ahogyan a társadalom és az őt ismerők, kedvelők helyes értékítéletében is. „Mindenki levonhatja a tanulságokat. Én is megtettem” – tette hozzá. 

Aki anyagilag tudná őt támogatni, az vásároljon az oldalán, 

kérte.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­­ö­g­­ö­s­­ ­l­­á­­n­­y­­­o­­­k­ ­v­­­á­­­r­n­­­a­­k­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Sanyi72
2024. április 21. 19:26
Ó,te kis buzi drogos,és komcsi fasz,feltétlen támogatlak! Majd viszek be meleg leveskét! A kurva anyádat!
hátakkor
2024. április 21. 17:59
Kommunistákra tízszeresen, százszorosan!
letsgobrandon-2
2024. április 21. 15:34
tagadta, hogy árulta is a szert, de elismerte, hogy fogyasztotta .. és az ittas vezetés sem nem felmentő külmény
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!