Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Ukrajnai béketárgyalás helyett: Egyiptommal kötött stratégiai megállapodást Ursula von der Leyen

2024. március 17. 18:38

Több milliárd eurónyi támogatást nyújt az Európai Unió az észak-afrikai országnak.

2024. március 17. 18:38

Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

***

Vasárnap az Európai Unió és Egyiptom stratégiai partnerségi megállapodást írt alá, amelynek értelmében 7,4 milliárd euró pénzügyi támogatást biztosítanak az észak-afrikai országnak 2027 végéig, részben az illegális migráció visszaszorítása céljából.

Az egyezményt Kairóban írta alá Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök az olasz, a belga, a görög, az osztrák és a ciprusi kormányfő jelenlétében. Az új stratégiai partnerség keretében a felek tovább erősítik az illegáis bevándorlás visszaszorítását célzó intézkedéseket, valamint a politikai és gazdasági területen való együttműködést. 

„Az egyezménnyel Egyiptom és az Európai Unió viszonyát átfogó stratégiai partnerség szintjére emeljük” – mondta von der Leyen. 

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2024. március 17. 23:06
Nincs is nemesebb dolog annál, mikor az ember a saját maga által keltett problémát akarja megoldani, és utána elismerést vár el.
Tommaso
2024. március 17. 21:06
tetx-nek nem tetszik, hogy az EU Afrikaban fekezi a migraciot. tetx-nek az sem tetszett, mikor nem fekeztek azt. tetx-nek semmi nem tetszik. Orban szaros segge utan semmi.
Tommaso
2024. március 17. 20:58
Brusszel demokratikus jogallamot szeretne latni Orbanisztanban, de a magyarok a Partallami Diktatura 2.0 mellett dontottek. Ugyhogy Brusszel, KUSS!!
auditorium
2024. március 17. 20:57
Az EU finanszirozza Egyiptomot, afrikai országokat, Ukrajnát, ameddig szüksége van rá, segiti élelemmel a palesztinokat, 2%-kal emeli a Natokiadásokat, venni kell rakétákat, tankokat, hadi hajókkal kell védeni a Vörös tengeren közlekedő teherhajókat a jemeni dróntámadásoktól, drágábban veheti az orosz gázt Hollandiától és más közvetitő országtól, a kisországoknak be kell tartaniuk az orosz embargót, a bankok O,O1%- kamatot adnak a betett pénzre, de azt is csak alku után. Közben több EU-tagország vár a helyreállitási kölcsön egy részére. Milyen kiváló EU-vezetőink vannak, kizárólag Európa érdekeiért és saját posztjuk megújitásáért küzdenek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!