Szerintem a következőt kellett volna átgondolni, Rákay Philip a film kapcsán

2024. március 15. 09:28

Hatmilliárdból azért lehetett volna Petőfi egyik régi felmenője egy Csádból érkezett néger kereskedő.

2024. március 15. 09:28
Dezse Balázs
Dezse Balázs
Facebook

Nyitókép: Facebook

„Szerintem a következőt kellett volna átgondolni, Rákay Philip a film kapcsán, hogy az megfeleljen a baloldali sajtónak is: Először is napjainkban kellett volna játszódnia a filmnek, amelyben a történet szerint az alapkonfliktus az, hogy egy 17 éves éves gimnazista lány – akit Petőfy Sárának hívnak – dizájner matricákat ragasztgat különböző kormányzati épületekre, amivel a pedagógusok és az oktatás siralmas helyzetére szeretné felhívni a figyelmet. 

A rendőrök elöl menekülve Sára a belvárosi Auróra nevű helyre menekül, ahol éppen a »Talpra mozgalom« workshopja zajlik, akik azonnal befogadják a feldúlt lányt, akiről egy beszélgetés során kiderül, hogy jól megérteti magát a vállaltan transznemű fiatalokkal, akikben egy a közös: szabadok akarnak lenni, le akarják tépni a hatalom láncait, mert »a hatalom rossz«. Ez egyébként a jelszavuk is, ami azonnal szimpatikus lesz az azúrkék hajú lánynak. Új barátairól kezdetben otthon hallgat,  nem meri elmondani a szüleinek, akikre így is nagy teher nehezedik, hiszen a magas infláció miatt mostanság csak kedden, csütörtökön, és szombaton tudnak wellneszezni járni, ezért elég feszült az otthoni légkör. Az ez elől menekülő Sára és a »Talpra mozgalom« keménymagja, egy transznemű hip-hop zenészekből álló csapat a »March Boys« a Madách-téren nem sokkal később elreppeli az akkor rögtönzött »Takarodj magyar« című dalt, amit élőznek a TikTokon is, és nem tudja nem megdobogtatni azokat a forradalmár szíveket, akik nemrég jöttek haza »külföldről«, ahol »sokkal jobb«. 

A több tíz fős tömeg ezt az üzenetet skandálva indul a Karmelita felé, ahol kezdetben békés, bár gyanakvó rohamrendőrök állják el „mindenhol sokkal jobb” szlogent skandáló fiatalok útját, akik elkezdik eltakarítani az éppen zajló útjavítás köré épített lezárást, mert szerintük a járókelőknek joguk van ahhoz, hogy lássák, mire megy el a pénzük....Szerintem innen már átvehetné a filmet készítő csapat. Ami most van azt meg töröljétek ki, mert elfogadhatatlan, hogy a márciusi ifjak között egy fekete sincs. Hatmilliárdból azért lehetett volna Petőfi egyik régi felmenője egy Csádból érkezett néger kereskedő, aki még anno a törökökkel jött, nyilván meghurcolva, elfáradva.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:35
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­­n­­y­­o­­­k­­­ ­­v­­á­­r­n­­a­­k­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
google-2
2024. március 16. 16:37
Koncz dalai a sarki talponállóban adták a talpalávalót a haladó lmbtqsoknak. Keljfeljancsik.
Patika
2024. március 16. 13:32
Szerintem meg ha a hatmilliárdot csak símán kirakták volna egfy asztal közepére. Az arról készül felvételt sokkal többen nézték volna meg. Még úgy is ha ninmcs p-f-z szalaggal átkötve...
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 16. 05:08 Szerkesztve
"khomeini ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. március 16. 00:00 & Lakat1983 ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. március 16. 01:22" Nem kell elutaznom a Holdra, hogy tudjam, nem lenne jó ötlet oda költöznöm, mivel épp elég másodlagos információról rendelkezem róla. Hasonlóképpen, miután tegnap egy órán keresztül hallgathattam Filipkét a HírTV-n, hogy milyen akciós elemekkel próbálták megélhetővé tenni a mai emberek számára március 15-ét, nem kell, hogy szétrágjon a kétség a Most vagy soha! intelligenciájára vonatkozóan. Ha nektek március 15-e arról szól, hogy a Petőfit orvul agyonlőni szándékozó osztrák titkosügynököt a várandós Szendrey Júlia hogyan akadályozta meg úgy, hogy egy köcsöggel fejbe verte, az a Szendrey Júlia, aki vélhetően azokban a napokban foganta meg gyermekét, tehát, hacsak nem 22 hónapra szült, mint az elefántok, állapotának még nem lehetett semmi jele, akkor ne ti akarjatok velem vitát nyitni az intelligenciáról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!