„Nincsen olyan emberi kapcsolat, amelyet építene a beszélgetések felvétele” – szakértőt kérdeztünk Magyar Péter interjújáról

2024. március 25. 22:08

„Illik megkérdezni a másik felet, hogy felvehetjük-e a beszélgetést. Ha ezt valaki megszegi, akkor a bizalom sérül” – jelentette ki a szakpszichológus.

2024. március 25. 22:08
Krupincza Mariann

A politikai térfélre igyekvő Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter exférje betartotta hétfőn, a közösségi oldalán tett ígéretét, és este 18 óra 30 perckor közzétett egy interjút, amiben elmagyarázta az állításait alátámasztó hangfelvétel keletkezésének és nyilvánosságra hozatalának okát, körülményeit.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Magyar  elmondta, hogy a szóban forgó felvétel 2023 januárjában készült. Azzal folytatta: „Ezelőtt én soha nem rögzítettem senkinek a beszélgetését, és nem egy olyan típusú ember vagyok, aki akár a barátai, akár a felesége, akár idegeneknek a beszélgetését rögzíti." Varga Judit exférje az interjú során kijelentette, soha nem tervezte nyilvánosságra hozni a felvételt, de amikor a volt felesége azt mondta, hogy „ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kiszállni", valamint „mesélt egy-két dolgot",  akkor úgy érezte, hogy a családja biztonsága érdekében rögzítenie kell a beszélgetést.

„A bizalom az, ami a leginkább sérül”

Hal Melinda klinikai szakpszichológust, az MCC Tanuláskutató Intézetének vezető kutatóját arról kérdeztük, mit üzen , ha valaki rögzíti egy családi magánbeszélgetését. 

„A legtöbb, amit elmondhatok szakmailag erről az interjúról, hogy nincs mit mondani róla! Magánvéleményem, hogy 

a magánbeszélgetések bizalomra épülnek családban vagy barátok között. 

Arról pedig illik megkérdezni a másik felet, hogy felvehetjük-e a beszélgetést. Ha valaki ezt megszegi, akkor a már említett bizalom az, ami a leginkább sérül. Nyilván ez a kötődésre is kihat, és érzékenységet is feltételez, senkinek nem javaslom a példát követni!”

Azzal folytatta, „nincsen olyan emberi kapcsolat ugyanis, amelyet építene a beszélgetések felvétele! A magánélet bármely területét említve sem szerencsés ilyen módon, egyértelműen hátrányosan érinteni egy kapcsolatot. A magánéleten túl konkrét keretrendszerben lehet egyedül helye az efféle viselkedésnek” – magyarázta.

„Ködösek a motivációk”  

„Számomra hihetetlen, hogy Magyar Péter azt állítja, a felvételt később nem akarta felhasználni! Logikai bukfenc van van ebben az állításban. Gondolom nem altatódal helyett kívánta használni, bár az is egyfajta felhasználás. 

Ködösek számomra a motivációk, hiszen egy ilyen felvétel mitől védhette volna meg a családot?” 

– tette fel a kérdést a klinikai szakpszichológus.

„Visszatérve az interjú egészére, azt kell mondjam, jogállamban a választók döntenek. A többi kérdésben részben a jog eszközei lehetnek hatékonyak. Mindent, ami ezen felül áll az interjúban, végeredményben Isten fogja megítélni!" – zárta gondolatait Hal Melinda.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vapepe
2024. március 26. 08:22
Brutál nehéz lehet a gyermekeinek és a volt párjának. Mindent elkövet ez a csóka egy lepkefingnyi lehetőségért, rohadtul nem érdekli annak hatása sem a gyermekeire közvetlenül, sem az édesanyjukon keresztül. Gondolta, itt az idő. Ennek ellenére nincs bátorsága felégetni ezt a hidat maga mögött, hogy legalább a volt családja meg tudjon nyugodni. Szerintem aktív élete alkonyán, amikor számot vet a múltbeli tetteivel, nagyon fogja sajnálni, amiket tett (ha képes lesz őszinte számvetésre).
catalina11
2024. március 26. 07:12
kobi40 2024. március 26. 05:23 nem egy olyan típusú ember vagyok, aki akár a barátai, akár a felesége, akár idegeneknek a beszélgetését rögzíti." Nem vagyok én tolvaj típusú ember. De ha már ott volt, gondoltam, ellopom." Magyar Péter a hangtolvaj...
catalina11
2024. március 26. 07:11
Érdekes módon ott nem volt ilyesfajta lelkiismereti problémája egyik adófizetői pénzből eltartott fidkánynak sem." Nem kellett, mert hogy a lelkiismeretlen gyurcsánybanda műve volt, de még ők sem merészkedtek addig, hogy saját feleségét hallgatta volna, le titokban.
catalina11
2024. március 26. 07:09
JohnDoe1984 2024. március 26. 05:34 A Magyar Köztársaság legszennyesebb, legaljasabb hazugságának 2006-os beismerése is egy titokban készített hangfelvétel engedély nélküli kiszivárogtatása nyomán került elő…" Téved, de inkább hazudik John Doe. Az öszödi beszéd felvételét egy Gyurcsányék által felkért hangtechnikus végezte. A kiszivárogtatást szintén Gyurcsányék végezték, Gyurcsány állítólag tudja is, hogy melyik elvtársa tette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!