Magyarország nem véletlenül lett a konzervatív gondolkodás szívcsakrája

2024. március 17. 07:34

A hazai konzervativizmus alapját nem a fontolva haladás és a forradalmaktól való tapasztalati irtózás képezi, hanem a nincs ingyenebéd és a jóvan az úgy, bazdmeg mély gondolatisága.

2024. március 17. 07:34
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

***

„A tudományosan haladó libsizmus álmodott egy világot mindenki számára, és ez a világ sajnos több nyomorúságot, boldogtalanságot, bántást és erőszakot hozott mindenkire, mint bármelyik korábbi -izmus. Halálból még kevesebbet, de az igyekezetet azért látjuk rajtuk. Úgy néz ki, mi ezt (is) megússzuk, ám egyes kókler metafizikusok megfejtésével szemben az immunválasz nem megképződött, hanem mindig is része volt a szervezetünknek. Van mit tanulnia Donald Trumpnak és az amerikai republikánusoknak.


Magyarország nem Anglia és nem Franciaország, ezért a hazai konzervativizmus alapját nem a fontolva haladás és a forradalmaktól való tapasztalati irtózás képezi, hanem a nincs ingyenebéd és a jóvan az úgy, bazdmeg mély gondolatisága. És nem, nem viccelek, a szalonokon kívüli konzervativizmus forrása tényleg e két, régi bölcsesség. Fontos tisztázni, hogy a magyar konzervativizmus nem reflektív, nem egy hibákkal teli, de működőképes társadalom felforgatása után vont le tapasztalatokat (hülye és a saját kára), hanem univerzális igazságokhoz ragaszkodik. Meg hát a forradalmaink más helyzetben és más célok mentén törtek ki, mint a nyugati világ birodalmi központjaiban, eleink kivétel nélkül a nemzeti függetlenségért, kompromisszumos célként a magasabb szintű önrendelkezésért verték orrba a helytartókat.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­­­ ­l­­­á­­n­y­­­o­­­k­­ ­­v­­á­­­r­n­­­a­­k­­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
bodrigyuri
2024. március 18. 15:19
A konzervatívizmussal nem tévesztendő össze a kohn-zervatívkodás!
Lajoss
2024. március 18. 07:51
A tolvajkirály meg a szívcsakra…😂😂😂😂
Kanmacska
2024. március 17. 12:46
Nagyon jó kisírás! érdemes az egészet elolvasni! Szeretem ezt a stílust, ráadásul igazat is írt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!