Lopott autóval tört-zúzott egy férfi a VIII. kerületben

2024. március 11. 11:36

Több százezer forintos kárt okozott a férfi.

2024. március 11. 11:36
null

Nyitókép: YouTube-képernyőfotó.

***

Az ügyészség közleménye szerint a gyanúsított 2024. január 29-én, reggel, , a VIII. kerület, Kőris utcában felfigyelt egy járó motorral leállított, nem zárt gépkocsira. A férfi beszállt, és azzal a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül elhajtott. Ezt követően az elkövető a kocsival a VIII. kerületben közlekedett, és ennek során az élettársát felvette.

A sértett bejelentését követően, a kerületben szolgálatot teljesítő járőrök észlelték a járművet, a férfi azonban az általuk használt fény-, illetve hangjelzés ellenére nem állt meg, hanem menekülőre fogta. Ennek során megrongált egy parkoló gépkocsit, valamint építkezési munkálatok miatt felállított kordonokat döntött fel. A terhelt végül behajtott egy VIII. kerületi parkolóházba, ahol az élettársával együtt kiszállt a járműből, a rendőrök azonban a közeli bevásárlóközpont bejáratánál elfogták. A gyanúsított által jogtalanul használt gépkocsiban kb. 800.000 forint kár keletkezett.

A férfit jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A terhelt büntetett előélete, a vele szemben folyamatban lévő más büntetőeljárások, továbbá az életvezetésére vonatkozó adatok megalapozzák a bűnismétlés veszélyét. Erre tekintettel a bíróság a gyanúsított letartóztatását elrendelte, majd legutóbbi végzésével további 3 hónappal, 2024. május végéig meghosszabbította.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2024. március 12. 07:20
Naná, hogy cigány.
atti64
2024. március 11. 18:02
OLYAT BASZNÁK A KEZÉRE HOGY BIZTOS AZ ÉLETE HÁTRALEVÖ RÉSZÉBEN NEM CSINÁLNA ILYET!!!!!!!!!!!!!
KBA98
2024. március 11. 15:41
A rendőrség miért nem viszi őket kényszermunkára?
zatoicsi
2024. március 11. 12:08
le kellett volna lőni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!