Nagy Ervinnel bontott zászlót Magyar Péter, aki megalakítja a 12. ellenzéki pártot

2024. március 15. 15:59

Koncz Zsuzsa dalával kezdődött Magyar Péter zászlóbontása az Andrássy úton. A kormányellenes eseményen Nagy Ervin baloldali színész szavalta el a Nemzeti Dalt.

2024. március 15. 15:59

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

***

Felsorakoztak a baloldali hírességek Magyar Péter március 15-ei zászlóbontásán. Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter ex férje a kegyelmi ügy után indított politikai mozgalmat. Az eseményre érkezőket a rendszerváltás előtti múltját megszépítő Koncz Zsuzsa dalai fogadták, a színpadon Nagy Ervin baloldali, nyíltan kormányellenes színész szavalta el a Nemzeti dalt.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter rendezvényén Péter Petra műsorvezető után Kálóczi Réka énekelt, majd Madarász Éva és Epres Attila olvastak fel a Magyar Péterhez érkezett üzenetekből. Ezután Nagy Ervin színész szavalta a Nemzeti dalt.

„Konzervatívok, szociáldemokraták, liberálisok, elsősorban magyarok vagyunk. Mutassuk meg, hogyan kell közösen egy modern Magyarországot építeni. Magyarország nem a Rogán Antalok és Tiborcz Istvánok országa” – mondta Magyar Péter, aki a korábbi baloldali megmozdulásokon elhangzottakhoz képest nem mondott újdonságot.

Az eseményre párezren látogattak el, élőben pedig néhány tízezren követik a beszédet. 

Magyar a beszédében gyakorlatilag az összes baloldali szlogent felsorolta: 

önálló oktatási minisztérium, finn oktatás, egészségügy, orvosbárók, Ukrajna jogos területvédő harca, akkumulátorgyárak.

Magyar szerint bármilyen hibái is vannak az Európai Uniónak, mi ennek a klubnak vagyunk a tagjai. Szerinte Magyarország és Európa nem választható külön.

Az elmúlt évtizedben a kormányzatnak dolgozó politikus szerint a Fidesz leépítette a jogállamiság intézményrendszerét.

Magyar bejelentette, hogy létrehoz egy új ellenzéki politikai pártot Talpra, magyarok! névvel, ahol „minden magyar szava számít” majd.

Ezzel Magyar pártja egyébként a 12. ellenzéki párt lesz a DK, a Momentum, az MSZP, az LMP, a Mi Hazánk, az MKKP, a Párbeszéd, a Második Reformkor, a Mindenki Magyarországa Néppárt és a Nép Pártján után.

Magyar Péter politikai színrelépését nagy erőkkel közvetítette a baloldali média. A tüntetést élőben közvetítette a 444, a Telex, a Partizán és a HVG is. A baloldali lapok ugyanolyan intenzitással követik Magyart, ahogy korábban Márki-Zay Pétert.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 306 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­g­ö­­s­ ­l­­á­­n­­­y­­­o­­­k­ ­­v­­­á­­r­­­n­­­a­k­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
catalina11
2024. március 16. 16:56
Koncz Zsuzsa dalával kezdődött Magyar Péter zászlóbontása az Andrássy úton. A kormányellenes eseményen Nagy Ervin baloldali színész szavalta el a Nemzeti Dalt. " A rendet Horn Gyula biztosította, pufajkában.
Valodi
2024. március 16. 09:46
Szuperszig 09:45 ... höhöhö ... bele lehet szarni abba az iránytűbe - tömény hazugság! Ni: "Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a cél, amely úgy állít elő értékes, a természetet a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiákat és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi talajainkat, ivóvízkészleteinket, az élővilágot, természeti értékeinket. Fenn kell tartani kultúrtájainkat, a települések közösségeit, egyediségükben megnyilvánuló termelési hagyományainkat. Csak egy összetettebb, sok kis- és közepes méretű birtokra épülő, változatos termékszerkezetű mezőgazdaság tud nagyszámú, megélhetést biztosító munkahelyet teremteni, és ezáltal kellő távlatot nyújtani a gazdatársadalom, és utánpótlást a fiatal gazdák számára." (Nemzeti Együttműködés Rendszere, 26. oldal)
catalina11
2024. március 16. 07:09
Ez a Magyar Péter olyan, mint egy szakszervezeti titkár a hetvenes évekből...csak úgy süt belőle a konyhakész demagógia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!