Jövő héten ismerteti idei gazdasági terveit Orbán Viktor

2024. március 01. 14:29

Az MKIK rendezvényén idén sem lesz ott Matolcsy György jegybankelnök.

2024. március 01. 14:29

Hétfőn rendezi meg szokásos gazdasági évadnyitóját a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara; a rendezvényen felszólal majd Orbán Viktor miniszterelnök is – írta a vg.hu, hozzátéve, hogy az eseményen most sem vesz részt Matolcsy György jegybankelnök, ellentétben Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterrel és Varga Mihály pénzügyminiszterrel. 

A vg.hu felidézte, hogy a miniszterelnök 

a tavalyi évnyitón is beszélt a kormány és jegybank közötti konfliktusról,

amit arra vezetett vissza, hogy 2020-tól megváltozott gazdasági helyzetet a jegybank máshogy akarja kezelni.

A kormány álláspontja szerint ugyanis az inflációt alapvetően külső körülmény, az energiaárak növekedése okozza, nem pedig a belső kereslet felpörgetése vagy a túlfogyasztás, ahogy azt a jegybank állítja. 

A miniszterelnök ezzel Matolcsy György kritikáira reagált, aki az elmúlt években rendszeresen bírálta a fiskális politikát, amiért elengedte a költségvetési hiányt. 

A vita az évnyitó előtti napokban új szintre emelkedett azzal, hogy Matolcsy György személyesen támadta meg Nagy Mártont egy konferencián, 

amikor azt mondta, hogy a miniszter súlyos szakmai hibát követett el a jegybankban, ezért kellett onnan távoznia 2020 májusában – hívta fel a figyelmet a lap.

Matolcsy mostani támadása mögött a vg.hu szerint a jegybanktörvény módosítása állhat, amit Matolcsy az MNB függetlenségébe való súlyos beavatkozásként értékelt. 

Nyitókép: Orbán Viktor az MKIK tavalyi rendezvényén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­g­­ö­s­­ ­­­l­á­n­­­y­­o­k­­ ­­v­­­á­­­r­n­a­k­­­ ­­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Genusnextgen
2024. március 01. 16:11
Remélhetőleg nem akarja transzformálni a munka alapú társadalmunkat pedofil alapú társadalommá. Az utóbbi hetekbe rengeteg aggasztó hír érkezik a fidesz és a keresztények érintettségéről. Lehet, hogy már el is kezdődött Buksikáim?
Genusnextgen
2024. március 01. 16:08
Azt olvastam, hogy a minap újabb fideszes nevelő bukott le, még békajelmezbe is belebújt a beteg állat, úgy töcskölte a gondjaira bízott gyermekeket. Az embernek már valóban az az érzése, hogy a kipcsak-cigány direkt alkalmazza a pedofil református haverjait az állami fenntartású gyermekotthonokban. Bloááááá. #csicskaorban #pedofidesz
Genusnextgen
2024. március 01. 15:40
Nem volt időm a hírekre, ma melyik fidkány gyermektestre izguló eresztény pedofil bukott le Buksikáim?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!