Jakab Péter a Partizánban ismerte el: lehetett volna a DK árnyékkormányának belügyminisztere

2024. március 04. 19:25

A Nép Pártján vezetője azt is elárulta, hogy támogatná-e az azonos neműek házasságát és gyermek-örökbefogadási jogát.

2024. március 04. 19:25

Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke volt a vendége a Gulyás Márton-féle Partizán legújabb adásának. A politikus hosszan mesélt jobbikos múltjáról, gyakorlatilag elhatárolódva attól a politikától, amelynek anno ő is kőkeményen a részese volt. Jakab leginkább a közeget hibáztatta, ezzel együtt saját megnyilvánulásaiban ma sem lát kivetnivalót.

Arról az időszakról, amikor kiderült, hogy neki is vannak zsidó származású felmenői, úgy emlékezett: 2014-ben érezte, hogy ez a párton belül probléma, amikor végül nem indították egyéni jelöltként az országgyűlési választáson. Mikor Gulyás szembesítette azzal, hogy 2014 előtt ő is tett antiszemita kijelentéseket, úgy reagált: ezért bocsánatot kért, és ezt most is megteszi, ha kell.

Elmondta azt is, hogy volt párttársai között nincs olyan, aki mellé oda tudna állni, kivéve a Jobbikból szintén távozó, a pártból kizárt Molnár Enikőt. Ő a hátország, egy csapat vagyunk – válaszolta Jakab arra, hogy minek tekinti Molnár Enikőt. Arról, hogy a pedofil-törvényt ő is megszavazta, azt mondta, hiba volt. Ám sok mindenben változott, 

így az a véleménye is, hogy azonos neműek fogadhassanak-e örökbe gyerekeket. 

Mint mondta, Osváth Zsolt példája győzte meg arról, hogy erre a jogra igent mondjon. „Megismerve, hogy Zsolt hogyan szeret, milyen szépen tud szeretni, és hogy a legnagyobb szívfájdalma, hogy nem nevelhet gyereket” – fogalmazott Jakab, aki már attól sem zárkózna el, hogy a melegek házasodhassanak. 

A DK-val való viszonyáról elmondta: érdemi kapcsolat nincs a két párt között, ugyanakkor elismerte, hogy 

belügyminiszternek hívták a DK árnyékkormányába.

Arra, hogy miért nem vállalta, egyszerűen annyit mondott: „Mert nem vagyok DK-s”

„Én nem ez cseresznye akarok lenni a DK tortáján. Ha elvállaltam volna azt a posztot, hogyan tudnák megszólítani új embereket?” – tette fel a kérdést a politikus, aki elismerte, hogy létezik Gyurcsány-probléma az ellenzéken belül. 

A teljes adást itt nézheti meg:

Nyitókép: Jakab Péter /Facebook
 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­l­­á­n­­y­­­o­­k­­ ­­­v­­á­r­­n­a­­­k­­­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Bunyevac1964
2024. március 05. 12:32
Huuu, azért az karier lett volna !
atti64
2024. március 05. 11:29
BÜDÖS KÖCSÖG PATKÁNY VAGY BAZDMEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ördöngös pepecselés
2024. március 05. 07:08
szerintem Jákob nagyot álmodott és így lett árnyékgyurcsányék árnyékpribékje bár az nem vitatható hogy a hulladékot összesöprik a szelek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!