Homoszexuális propaganda terjesztésére használja az UEFA a foci Eb-t

2024. március 26. 22:08

Kijelenthetjük, hogy az idei lesz a legmelegebb Európa bajnokság, és nem csak a hőmérséklet miatt.

2024. március 26. 22:08
Lipták Tamás
Lipták Tamás
Magyar Jelen

Nyitókép: Jaime Reina / AFP 

„Az elmúlt években hozzászokhattunk ahhoz, hogy a sporton keresztül nyomulnak baloldali ideológiák. Most pedig azt láthatjuk, hogy a nyári, németországi labdarúgó Európa bajnokságot is a homoszexuális propaganda terjesztésére használja az UEFA, ráadásul hivatalos felületein keresztül. A cikk végén pedig érkezik a csattanó…

Emlékezetes, hogy a 2021-ben lejátszott 2020-as Európa bajnokság egyik legnagyobb közéleti visszhangját kiváltó mérkőzése a Németország–Magyarország találkozó volt. A meccs előtt nem sokkal fogadták el idehaza a gyermekvédelmi törvényt, amely a baloldal szerint egy lmbtq-ellenes jogszabály. Válaszul a Münchenben játszott német–magyar csoportmeccs idejére a házigazdák szerették volna lmbtq-színekkel kivilágítani a Bayern München stadionját. Ezt az UEFA akkor nem engedélyezte, a mérkőzésen azonban több ezer darab szivárvány színű zászlót osztottak ki, egy férfi pedig a kezdés előtt egy lmbtq-zászlóval szaladt be a pályára.

Természetesen a válasz sem maradt el magyar részről. A mérkőzés ideje alatt a hazai stadionok magyar nemzeti színű megvilágítást kaptak, de Németországban is kifejezésre került a normalitás melletti kiállás. A müncheni lelátón ugyanis megjelent egy »LMBTQ? Nein, danke!« feliratú zászló.

Többek között ezért a szurkolói megnyilvánulásért az UEFA később három zártkapus mérkőzés megrendezésére kötelezte a magyar szövetséget. A politikai témával egyértelműen provokáló német futballszövetség (DFB) semmilyen retorzióban nem részesült az esetet követően. A baloldali válaszlépés sem maradt el, hiszen a Telex közölt oknyomozónak beállított cikket a szurkolókról, jól kirajzolhatóvá téve egy baloldali hálózat működését. A lelátói kiállásnak azonban volt értelme, hiszen az egy évvel később Budapesten játszott Magyarország – Németország meccsen a vendégek semmilyen politikai tartalmat nem jelenítettek meg a Puskás Arénában.

Az előzmények ismertetése után nézzük, hol is tartunk jelenleg, ami a stadionokba vitt politikai kérdéseket illeti. Gyorsan le is szögezhetjük, hogy a helyzet a normalitás szempontjából cseppet sem javult. Sőt.

Végigböngészve különböző felületeket, már most kijelenthetjük, hogy az idei lesz a legmelegebb Európa bajnokság, és nem csak a hőmérséklet miatt.

Az UEFA felületein ugyanis már beszerezhetőek a németországi Eb ajándéktárgyai, mégpedig lmbtq színezéssel is. A legszorgalmasabban éppen a házigazda Németország tolja a homoszexuális propagandát. A DFB Pride Splatter fantázianevű terméket azonban az UEFA hivatalos shopjából is megrendelheti, akinek bírja a gyomra az ilyesmit. Angliában és Németországban sem számít újdonságnak, hogy a klubok hivatalos ajándékboltjaiban a homoszexuális propaganda termékei jelennek meg. A nyári Eb-n pedig talán igyekeznek majd bepótolni, amit a 2022-es katari világbajnokságon nem mertek meglépni az európai válogatottak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. március 27. 23:01
"Homoszexuális propaganda terjesztésére használja az UEFA a foci Eb-t" és a Mandinert is.
zsolt196969
2024. március 27. 19:03
Majd lövünk nekik egy 3 - 4 db gólt Akkor majd buzilhatnak a német majmok A Szoboszlai megtömi a német kaput. DK buzik a fociról írjátok csak ne itt
Lajoss
2024. március 27. 17:45
Tomi,ha nem vagy buzi,akkor aludhatsz szivárványos ágyban,akkor sem leszel az.. Tényleg ekkora idióta vagy?! 🫢🫢🫢
Rigor_mortis
2024. március 27. 13:40
Ti betegek vagytok! Biztos vagyok benne, hogy egy buzi sem foglalkozik ennyit az LMBTQ kérdéssel, mint a pedofidesz és hívei!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!