Gyurcsánynak börtönben a helye

2024. március 01. 05:51

Kétségünk ne legyen: ha tehetné, újra magyar vért ontana.

2024. március 01. 05:51
Ágoston Balázs
Ágoston Balázs
Magyar Nemzet

„A hazaáruló Kádár-kormány elnökhelyetteseként a Nagy Imre és társai elleni koncepciós pert személyesen felügyelő Apró Antal unokája jó partinak bizonyult, Gyurcsány beköltözhetett a véreskezű pártállami bűnöző által zabrált Szemlőhegy úti villába, ráadásul anyósa, Apró Piroska különböző pénzintézeti pozícióiból hathatós segítséget nyújtott neki. Így, Apró-trükkök százaival vált néhány év alatt a baloldal egyik meghatározó cégbirodalmává Altus Rt. nevű befektetési vállalkozása, amely a régi KISZ-es kapcsolatoknak is köszönhetően jelentős ingatlanvagyonhoz jutott, több esetben komoly állami vagyonvesztéssel.

A megtollasodott Gyurcsány 2002-ben érezte elérkezettnek az időt, hogy ismét megpróbálkozzon a politikai karrierrel. Akkor Dobrev Klára Medgyessy Péter kampányfőnöke volt, Gyurcsány így lett a D–209-es szocialista miniszterelnök tanácsadója, majd kormányában ifjúsági és sportminiszter.

2004-ben megpuccsolta mentorát, és az MSZP–SZDSZ-kormány élére állt. Innentől a rendszerváltozás időszakának legpusztítóbb ámokfutása vette kezdetét.

Nem lehet elégszer ismételni: a tudatosan törvénytiprásra utasított símaszkos karhatalmista pribékeknek a 2006. október 23-i vérengzésben kicsúcsosodó tombolásának közvetve több halálos áldozata is volt. A szemkilövető Gyurcsány, amint az a történteket a 2010-es kormányváltás után feldolgozó úgynevezett Balsai-jelentésből kiderül, folyamatos telefonos kapcsolatban állt a karhatalmista brutalitás helyszíni parancsnokaival.

Nem mellékesen a jelentés összegzésében fölveti a terrorcselekmény elkövetésének lehetőségét, hiszen a brutális fellépés alkalmas volt a lakosság megfélem­lítésére. Ennek ellenére a gyalázatos bűntettek elkövetői megúszták a felelősségre vonást. Ez erkölcsileg szégyenteljes és elviselhetetlen, még akkor is, ha az Egyesült Államok nagykövetsége demonstratívan kinyilvánította, hogy Gyurcsány az USA védelme alatt áll. És továbbra is arcátlanul ágál, ordít, fenyegetőzik. 

Kétségünk ne legyen: ha tehetné, újra magyar vért ontana.

De a terrorcselekmény a büntető törvénykönyv szerint nem évül el. A magyar állam a mulasztás vétkébe esve tartozik a nemzetnek a 2006-os bűnök tetteseinek megbüntetésével. Ha békét, igazságot, szilárd erkölcsi alapokat akarunk, ideje rendezni ezt a tartozást. Gyurcsánynak és bűntársainak börtönben a helyük!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabadabb
2024. március 05. 07:46
Lábánál fogva akasztanám hőlégballonos akasztás lenne. :D Mert az humánus!
szabadabb
2024. március 05. 07:38 Szerkesztve
A cím megér egy LIKE-OT!
evpus
2024. március 03. 07:30
Az egész fizetett bal bagázs nagyon gáz! Gyurcsány teljesen eszelős, böriben a helye.
EX_Terminator
2024. március 03. 00:19
Az a minimum hogy az ilyen gazembereknek SOHA TÖBBÉ semmi köze ne lehessen a közélethez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!