Felnőttvédelmet is!

2024. március 02. 08:13

A gyalázat nem múlik el, amíg a rendszer most feltárult lényegével szemben nincs felnőttvédelem is.

2024. március 02. 08:13
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

”Mert a kegyelemben, mint cseppben a tenger, a NER általános természete lepleződött le., Például a következő karakterjegyek:

1. A protekcionizmus-nepotizmus-protekcionizmus, a hűbéri összefonódások világa, az »letelefonálások«, »odaszólások«, a »fentről így akarják« sejtetése.

2. A végtelen álszentség, amelyben eszmék, nagy hangon hirdetett erkölcsi elvek, ideológiák csak hatalmi eszközök. Tartuffe trükkjei. Nem kell őket komolyan venni, hirdetőik sem gondolják komolyan őket.

3. A halalom teljes kontrollálatlansága, a kötelező szervilizmus, amelyben már senki nincs, aki figyelmeztetni merné a főnökséget a hibára.

4. Állam és egyház, vallás és politika gyalázatos összekeveredése, amelyben sérül a hit és sérül a jogállam is.

5. Az egyenlőtlen, hatalmi érdekű mérce, amelyben a kebelbélinek mindent szabad, az bármit megúszhat, a mást gondolókat, a politikai-világnézeti-kulturális ellenfelet pedig ártatlanul is meg lehet rágalmazni.

Ez a kegyelem erről szól. Ez az ország erről szól. Kell, nagyon kell a gyerekvédelem. De a gyalázat nem múlik el, amíg a rendszer most feltárult lényegével szemben nincs felnőttvédelem is.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

 

Mandiner éves előfizetés féléves áron!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bokrosbirka
2024. március 03. 11:55
Nyugodj meg Acél Gyura ágyasa Téged nem kényszerített senki az ágyba, önkét bújtál be Acél elvtárs mellé! :D
Speer
2024. március 03. 10:13
ez cenzor volt. Már elmúlt?
Libakergető
2024. március 03. 09:40
És a hülyéket is védeni kell! Ugye Ildi-bildi? Jól van a beteg!
nyoooc
2024. március 03. 07:10
Szerintem az 5 pontból 4 szó szerint igaz az ellenzék vezető erejére, a DK-ra is, aminek elnöke kormánya idején Lendvai Ildikó is az egyik kulcsemberének számított. Csak a negyediket kell átírni: Az egyház elleni gyalázatos állami támadásokra épülő politika, amelyben sérül a hit szabadsága és sérül a jogállam is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!