Ahogy a baloldali megmozdulásokon már megszoktuk: Magyar Péter tüntetése is a rendszerváltás előtti múltját megszépítő Koncz Zsuzsa dalaival indult

2024. március 15. 17:50

A nyíltan kormányellenes Koncz Zsuzsa dalai fogadták a Magyar Péter zászlóbontására látogatókat. Koncz Zsuzsáról nemrég kiderült: ő is nagymértékben hozzájárult a rendszerváltás előtt és után a baloldal kulturális hatalommegtartásához.

2024. március 15. 17:50

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

***

Az elmúlt évek baloldali tüntetéseihez hasonlított Magyar Péter „zászlóbontása”. Magyar azt is bejelentette, mégis pártot alapít.

Ezt is ajánljuk a témában

A kormányellenes megmozdulásra kilátogatókat – a baloldali megmozdulások hagyományaihoz hűen – Koncz Zsuzsa dalai fogadták. 

Az énekesnőről a közelmúltban kiderült, állításaival szemben közel sem volt olyan sanyarú sorsa a rendszerváltozást megelőzően, mint ahogy gyakran állította. 

Koncz Zsuzsa korábban arról beszélt, újra diktatúrában érzi magát és ahogyan a rendszerváltás előtt betiltott „Jelbeszéd” című albuma kapcsán megjegyezte, hogy „déja vu-je” van. Mező Gábor történész „nevetségesnek” nevezte Koncz állításait, akit le is leplezett

ez az egyetlen, amihez ragaszkodni tud az énekesnő, hogy ebből nagyon nagy balhé volt. Az, hogy utána évekig nem jelenhetett meg lemeze, hazugság volt. Boldizsár Iván menyeként, a fia feleségeként a diktatúrának a kegyeltje volt.

Ezt is ajánljuk a témában

Azt is tudjuk, hogy benne volt az Országos Béketanácsban, ami már a 60-as években is nagyon égő lett volna egy normális embernek, de akkor, amikor ő benne volt a 70-es évek végén, 80-as évek elején, szánalmas. Egy ilyen ember, aki benne volt a diktatúra propagandaszervezetében, ő beszél arról, hogy ő milyen lázadó volt, ez olyan hazugság, ami önmagáért beszél” – tette hozzá Mező Gábor.

Nem Koncz Zsuzsa volt az egyetlen, aki megalapozta a baloldali-ellenzéki hangulatot Magyar Péter eseményén. A színpadon Nagy Ervin szavalta el a Nemzeti dalt, aki pár napja már arról beszélt

Ezt is ajánljuk a témában

csakis egy új és egyedülálló politikai kezdeményezéshez csatlakozna.

Ennek ellenére a színész az elmúlt időszakban az összes kormányellenes megmozduláson részt vett, és szinte minden nyilvános szereplésén kristizálta a kormányt.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­n­­y­­o­­­k­ ­­v­­á­­r­­­n­­a­k­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Fruzsika
2024. március 16. 13:23
Szegény kivénhedt Pléhgége! Fiatalon is így hívtam. Olyan a hangja, mintha konzervdobozból jönne! Sosem tetszett. Az ének tudása, meg a technikája nulla, csasztuska színvonal. Az utolsó helyezett Megasztáros is verte volna énektechnikában. Hol van ő egy Rúzsa Magdihoz, egy Tóth Gabihoz képest hangban és technikában egyaránt? A Kádár rendszer futtatta (a gitározni sem tudó Bródival együtt)
Skywalker_bp
2024. március 16. 13:03
Miért nincs vágatlan interjú Magyar Péterrel a Mandineren? Tegnap elindított egy mozgalmat, ahol több érdeklődő jelent meg, mint a miniszterelnök beszédén. Miért nem tesznek fel kérdéseket neki a Mandiner újságiírói, ha minden lényegtelen részletről nélküle írnak? Miért nincs bele egy huszáros interjú? Ahol kérdez tőle Kohán? Elmondta, hogy bárkinek nyilatkozik.
vixime
2024. március 16. 00:57
Koncz Zsuzsát én nem tudom elképzelni a baloldalon, ami mára már csakis gyurcsányról és a hazaárulásról szól. Az ő tiszta személyisége igazi jobboldali személyiség, aki a hazájáért van, él és alkot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!