A közoktatás intézményesített rendszere a gyermekbántalmazás mindennapi szintje

2024. március 02. 15:27

Kétségkívül a legborzasztóbb, egyszer s mint ép lélekkel a legfelfogatlanabb módja a gyermekek bántalmazásának az erőszak, illetőleg a gyermekek sérelmére elkövetett, szexuális erőszak, abúzus.

2024. március 02. 15:27
null
Horn Gábor
Horn Gábor
HVG

„Az Orbán-rendszer politikája által meghatározott mai magyarországi iskolák szükségképpen termelik a megnyomorított, szorongó, félelmeivel kezdeni nem tudó diákokat, magába az iskolarendszerbe van programozva a sérülés, a kiszolgáltatottság, a magára hagyottság. Bár a tragikus sorsú gyerekek ügyében megadott borzalmas és vállalhatatlan kegyelmi döntés miatt, de mégiscsak a közérdeklődés homlokterébe került a a magyarországi gyermekvédelem.

(S mielőtt szerény írásom lényegi tartalmára rátérnék, meg kell jegyeznem, hogy helyes, ha pszichológiai alkalmassági vizsgálattal szűrik a gyermekvédelembe bekerülő dolgozókat. Ám legalább ilyen mérvű segítség lenne, ha a nevelőotthonokból a mainál sokkal nagyobb számban kerülhetnének ki nevelőszülőkhöz a gyermekek, aminek egyik gátja, hogy a kormányzópárt homofóbiája miatt akkor is árvaházban senyveszti a gyermekeket, ha őket arra alkalmas egynemű pár befogadná. És persze az is nagyon helyes lenne, ha az egyre csökkenő források helyett az eddigieknél nagyságrenddel több jutna ezekre a gyerekekre.)

Kétségkívül a legborzasztóbb, egyszer s mint ép lélekkel a legfelfogatlanabb módja a gyermekek bántalmazásának az erőszak, illetőleg a gyermekek sérelmére elkövetett,  szexuális erőszak, abúzus. Ez ellen az államnak - politikai elkötelezettségétől függetlenül -mindig is kötelessége fellépni. Ha most végre ésszel, szakértők bevonásával, források biztosításával, és nem csak eréllyel szélesítik a védelmi hálót. az helyénvaló. (Ha másban nem, de ebben mindenképpen megkerülhetetlen erő az influenszerek által utcára vitt 150 ezres tömeg. Ez a demonstráció kétségkívűl az utóbbi idők legsikeresebb akciója.)

Ám van a gyermekbántalmazásnak egy köznapi szintje, amit a Fidesz nem hogy elfogad, de fel is erősít törvénykezésével és vonatkozó szemléletével: ez pedig a közoktatás mindennapjai.”

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­­y­­o­k­­­ ­­v­­á­­r­­­n­­­a­k­­ ­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
2024. április 02. 02:57 Szerkesztve
Ti, az SZDSZ szüntettétek meg a szakközépiskolákat és a szakmunkásképzést. És jééé! Mit tesz Isten?! Már 2010 előtt a Horn Gábor és családja által működtetett magán szamunkásképzőkről, és szakközépiskolákról tufósítottak. Cáfold, borzas hiéna!
kobi40
2024. április 02. 02:54
Lmbtq, meg buzik házassága?! Menj te a jó francba!
Jose
2024. március 04. 06:24
Ez az ember egy bizonyos, sajátos módon elmebeteg. Képes azt kimondani, hogy a magyar közoktatás egy az egyben gyermekbántalmazó. Ritkán hallom a rádióban, mindig olyan nagy vehemenciával magyaráz. Ha nem SZDSZ-es lenne (és gondolkodásában valami kozmopolita komcsiféle), akkor akár értelmes dolgokat is mondhatna, de valahogy mindig az jön ki a végén, hogy a BAROMÁLLAT. Pech.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!