Visszatért a színpadra a terézvárosi házomlásban megsérült balerina

2024. február 21. 19:29

Tóth Nikolett erősen bízik benne, hogy egyszer újra tud majd járni.

2024. február 21. 19:29

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, 2022. júniusában leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában, a VI. kerületi Jókai utcában, melynek következtében egy nőt koponya- és gerincsérüléssel szállítottak kórházba.

Mint később kiderült, a szerencsétlenül járt nő Tóth Nikolett, a Budapesti Operettszínház balerinája volt, aki a baleset pillanatában éppen munkahelyére igyekezett próbára. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Blikk szerdai cikke szerint a balettművész az RTL Reggeli című műsorának vendégeként elmondta: nagyon erősen bízik benne, hogy egyszer újra tud majd járni, de tudja jól, hosszú út vezet a célig.

A lábait még mindig nem tudja mozgatni, de továbbra is számít rá a Budapesti Operettszínház, 

ahová nemrég vissza is tért egy darab erejéig. A művésznő a nagymama szerepét játszhatta el a Diótörőben, egy gurulós fotelben ülve. A cikk szerint már az előadásra készülve, de jelenete közben is elérzékenyült, ugyanis korábban ő volt a főszereplője a darabnak. A riportban elmondta: minden apróbb változásnak és fejlődésnek nagyon örül, sok haszna van a gyógytornának. Rengeteg támogatást kap az édesanyjától és a barátaitól, ami még erősebbé teszi őt.

A portálon emlékeztetnek: a művésznőnek ki kellett költöznie belvárosi lakásából, mert ott nem tudott közlekedni a kerekesszékével. Végül Zuglóban talált albérletet, valamint vásárolt egy új autót is, amelyben elfér a kerekesszéke. A kocsit a barátok által létrehozott alapítvány pénzéből vették, ismerősök és ismeretlenek is küldtek kisebb-nagyobb összeget, támogatva a súlyos traumát átélt balettművészt.

A ház továbbra is balesetveszélyes

Ahogy egy januári cikkünkben megírtuk, az érintett házban továbbra is áldatlan állapotok uralkodnak, a lakók háborúznak a beruházóval és a kivitelezővel is. 

A lakók szerint továbbra is állandó a balesetveszély az épületben, 

ráadásul a kivitelező úgy építette meg több elemét a háznak, hogy az nem illeszkedik a településképbe, nem felel meg az örökségvédelmi előírásoknak. A 2022. június 27-i katasztrófa után nagymértékben károsodott az épület homlokzata és több lakása, amelyeknek használhatatlanok, életveszélyesek lettek az erkélyei. A kormányhivatal ugyan kötelezte a kivitelezőt a statikai vizsgálatok elvégzésére, de az ennek csak részben tett eleget. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képmetszet / RTL

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. február 22. 07:36
Ha eddig nem történt semmi az ügyben, akkor már nem is fog. Az említett személyek gondolom a "védett állatok" közé tartoznak. Felelősségre vonásuk csak meg nem engedett önbíráskodással valósulhatna meg. Valószínűsíthető. hogy az ügyön dolgozó egyszerű nyomozó is látja az elkövetett bűnt, az elszenvedett sérelmet, a táncosnő életének tönkre tevését, viszont a "főnökségnek" nem érdeke az ügy felderítése, "magasabb szempontok" miatt. Semmi, de semmi különbség a Rákosi és a Kádár rendszerben is aljasul használ megkülönböztető módszerek és a maiak között. A társadalom ítélete szerint a megbízónak és a kivitelezőnek már régen a fegyházban lenne a helye, persze a vizsgálatot ellehetetlenítőkkel együtt. De ez az "illetékeset" aztán nem érdekli. Köti őket a csorda szelleme.
zsolti123
2024. február 22. 01:06
masikhozzaszolo 2024. február 21. 20:35 Nincs felelős. "ismerősök és ismeretlenek is küldtek kisebb-nagyobb összeget, támogatva" - csak a ballib önkormányzat és az általa és a hatóságok által türt kivitelező nem segít!
atti64
2024. február 21. 20:36
MIELÖBBI GYOGYULÁST KIVÁNOK, A FELELÖSÖKET SZIGORU LETÖLTENDÖ FEGYHÁZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
masikhozzaszolo
2024. február 21. 20:35
Nincs felelős. Aki lemondott volna. De hát lemondott. a ház. Vagy leomlott, az majdnem ugyanaz. Egy átlag választót ezzel ki lehet vinni az utcára. Hogy mondjon le a HÁZ. Értve ezalatt a Tisztelt Házat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!