Visszataszító, felháborító és határozottan elítélendő – így reagált a Magyar Nemzeti Médiaszövetség Arató András alpári véleménycikkére

2024. február 12. 18:36

A szervezet szerint a Klubrádió túljutott a normalitás minden határán.

2024. február 12. 18:36

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) közleménye szerint „visszataszító, felháborító és határozottan elítélendő” a Klubrádió igazgatósági elnöke által a rádió honlapján közzétett publicisztika.

A MNMSZ szerint Arató András „egy viccesnek szánt irományában a szakma és a jó ízlés minden szabályán átlépve minősíthetetlenül sértő stílusban írt a lemondott köztársasági elnökről és a volt igazságügyi miniszterről”. 

A Magyar Nemzethez eljutatott közleményben az MNMSZ azt írta, „ismeretes, hogy elvben ugyan egy közéleti szereplőnek hivatalból többet kellene elviselnie, mint egy átlagembernek, de amikor egy vélemény ennyire indokolatlanul és alávalóan bántó, akkor már valóban azt kell meg állapítanunk, hogy

 túljutottunk a normalitás minden határán.

A szövetség szerint „a női egyenjogúság és a női méltóság felkent harcosai most is meg meg kellene szólalni elveik védelmében”. 

Hozzátették, „a vélemény szabadsága nem gázolhat el alapvető jogokat, a megszégyenítés semmilyen formában nem szerepelhet egy újságíró eszköztárában”. 

Az MNMSZ felszított „minden tisztességes, jóérzésű és valóban írástudó újságírót, hogy a szakma öntisztulásának jegyében határolódjon el Aratótól”, a Magyar Újságírók Országos Szövetségét – amelynek Arató is tagja – pedig arra, hogy haladéktalanul indítson etikai vizsgálatot az ügyben.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mirage-2
2024. február 13. 08:48
Büdös komcsi libernyákok ,ti hány éve is szoptok ???? És még meddig fogtok ?? ÉS akkor ki itt a kurva ?..............AZ ÉDESANYÁTOK !!!!
mirage-2
2024. február 13. 08:43 Szerkesztve
mI A FASZT KERESTEK ITT,MIÉRT NEM MENTEK A HAZAI TRÁGYALÉBE LUBICKOLNI?
alexandrosz-2
2024. február 13. 06:11
Semmi nőgyülöletről nincs szó. Néven nevezte őket. A cím telitalálat.
cccbasatu
2024. február 13. 05:23
Bukta cunami a fidesznyik berkekbe.Célkeresztbe tanácsadók,a volt emberminiszter,Rogán Tóni.Az ellenzék meg a saját baromságaikban lubickol.Mi van ebbe az országba?ENNEK ROSSZ VÉGE LESZ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!