Terroristababusgatás

2024. február 15. 05:56

Nemcsak az áldozatok, hanem az egész társadalom szemen köpése lenne, ha az antifa terroristák bagatell büntetéssel megúszhatnák.

2024. február 15. 05:56
null
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„S miközben a magyarországi és nemzetközi baloldal azon sopánkodott egy kört, milyen szörnyű állapotok között tartják fogva az egyik olasz terroristanőt (szegényt nyilván azzal sanyargatják, hogy szabadon skype-olhat), valójában hálát kellene rebegniük a magyar ügyészségnek. Ugyanis csupán bűnszervezetben elkövetett testi sértéssel vádolták meg az elfogottakat, aminek büntetési tétele bakfitty. Nincs ez így jól!

A vádirat rögzíti: az elkövetők célja az volt, hogy szándékoltan súlyos, akár életveszélyes sérüléseket okozzanak, továbbá a támadás körülményei elrettentsék, megfélemlítsék a »szélsőjobboldali« (vagy általuk annak vélt) mozgalmak tagjait. Ám ha a helyzet így áll, és az ügyészség szerint is a megfélemlítés volt a cél (szerintem négy elemit sem kell elvégezni ennek belátásához), akkor nem testi sértésért, hanem terrorizmusért kellett volna vádat emelni. Mit ír a magyar büntető törvénykönyv a terrorizmusról? A 314. § 1) bekezdés b. pontja szerint: »Aki abból a célból, hogy a lakosságot megfélemlítse […], személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el, bűntett miatt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.« Márpedig a bolsevik szabadcsapatok célja éppen ez: a lakosság egy részének megfélemlítése volt.

Fölfoghatatlan, hogy miközben a sokkal súlytalanabb Magyarok Nyilai-ügyben, amelyben egy személyi sérülés és néhány kisebb anyagi károkozás történt, az ügyészség makacsul kitartott a terrorizmusvád mellett, és évtizedekre fegyházba akarta zárni Budaházy Györgyöt – aközben a valódi terrorista antifákat, akik rövid időn belül kilenc embert vertek pépesre, csupán testi sértésért vonnák felelősségre. Nemcsak az áldozatok, hanem az egész társadalom szemen köpése lenne, ha az antifa terroristák bagatell büntetéssel megúszhatnák.”

Nyitókép: YouTube


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. február 29. 11:37
Olvasni való: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9252506
zsolti123
2024. február 29. 11:36
"Fölfoghatatlan, hogy miközben a sokkal súlytalanabb Magyarok Nyilai-ügyben, amelyben egy személyi sérülés és néhány kisebb anyagi károkozás történt, az ügyészség makacsul kitartott a terrorizmusvád mellett, és évtizedekre fegyházba akarta zárni Budaházy Györgyöt – aközben a valódi terrorista antifákat, akik rövid időn belül kilenc embert vertek pépesre, csupán testi sértésért vonnák felelősségre. " -Így igaz!
2024. február 15. 20:10 Szerkesztve
Én mint mátyásföldi szégyellem magam miattad Tamás.Apádban volt spiritusz de te a nagyon halvány utánzata vagy,
Tehetős Totó
2024. február 15. 12:51
A digók európai képviselőnek jelöl(het)ik (H)Ilariát. Hová süllyedt Európa, a kivénhedt...k...irálylány! A Mi hazánk mutassa meg milyen tökös és tegye első helyre Julian Assange-ot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!