Rövidesen újra menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről

2024. február 07. 11:54

„Pécs is elérhető lesz a világ bármely pontjáról” – fogalmazott a város polgármestere.

2024. február 07. 11:54

Márciustól menetrend szerint, Málta–Pécs–München viszonylatban közlekedik majd a Universal Air társaság járata – számolt be róla a PécsMa.

A tervek szerint München és Pécs között 1 óra 20 perc, Pécs és Málta között 2 óra 20 perc menetidővel kell majd számolni.

Pécs polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy charter járat 12, menetrend szerinti pedig 16 éve nem indult Pécsről. Péterffy Attila azt is elárulta, hogy hosszú előkészítést igényelt az Universal Airrel való megállapodás megkötése.

München nemzetközi légi közlekedési központ, melyen keresztül Pécsről elérhető lesz az egész világ, illetve Pécs is elérhető lesz a világ bármely pontjáról”

– fogalmazott Péterffy Attila.

Simon Cook, a Universal Air ügyvezető igazgatója elmondta, a cég idei első új útvonala lesz a pécsi járat.

A nyitókép illusztráció. Fotó: URBANANDSPORT / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2024. február 07. 14:10
Az rendben van, hogy "Pécs is elérhető lesz a világ bármely pontjáról" de hogy a Megyeri úton a Kertvárosból (nem lehet eljutni / alig lehet eljutni) a Belvárosba, mert már egy éve nem tudják befejezni egy kis szakaszon a szennyvízcsövek felújítását, na ehhez már pofa kell! (De a városvezetésnek sajnos vastag a bőre.) Nem repülni akarok, csak a városon belül eljutni A-ból B-be!
Wind19
2024. február 07. 12:41
Na akkor pankotai thunberg hamar ki tud menni paradicsomot zabálni a muterhoz. :D
La Piovra
2024. február 07. 12:30
A német nyugdíjasok röpke másfél óra alatt haza látogathatnak, hogy megtapasztalják lakik e még germán nemzetiségű az utcájukban. 😃
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!