Politikusnak készülhet Magyar Péter

2024. február 20. 15:44

A kormányzati megbízatásai megszűnése után a kormánynak rohanó Magyarnak nemcsak a szlogenje, de még az általa megvillantott kanapé is ismerős lehet a legszemfülesebb olvasóknak. Nem is alaptalanul.

2024. február 20. 15:44
Sas Zoltán és Magyar Péter tárgyalt. Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala
Béres Sándor
Béres Sándor

Kiderült, nem véletlen, hogy Magyar Péter nemrég interjút adott a Partizánnak, ahogyan vélhetően az sem az, hogy hol tárgyalt hétfőn a jobbikos Sas Zoltánnal.

A Mandiner információi szerint Magyar Péter politikusnak készül.

Ismerős kanapéra ült le Sas Zoltánnal

Magyar Péter, a közéletből a kegyelmi ügy miatt távozó Varga Judit exférje február 19-én, hétfőn közösségi oldalán tette közzé, hogy Sas Zoltánnal, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának ellenzéki elnökével tárgyalt. A Magyar közösségi oldalán megosztott kép tanulsága szerint (lenti képernyőfotó) egy kanapén ülve tette ezt, amely nem is akármilyen bútordarab.

Sas Zoltán és Magyar Péter tárgyalt. Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala
Sas Zoltán és Magyar Péter tárgyalt. Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala

Informátoraink szerint ugyanis Sas és Magyar nem akármilyen bútoron, hanem Erőss Pál kanapéján ült, azon, amelyen a híres jogi szakértő utolsó interjúit forgathatta.

„Az ország talán legszeretettebb jogásza, a sokak által Jogerőss Pálnak becézett volt legfelsőbb bírósági bíró, az Igazságügyi Minisztérium volt munkatársa, a Jogi Esetek című műsor legendás jogi szakértője, ügyvéd és egyben gyermekeink dédnagyapja a mai napon, életének 87. évében megtért teremtőjéhez” – emlékezett meg Erőss Pálról halálakor Varga Judit, akkori igazságügyi miniszter. 

További érdekesség, hogy nemcsak a kanapé, de a Magyar Péter által használt „ne féljetek” szlogen is Erőss Pálhoz köthető (noha Magyar Péter újabban mintha már inkább a „nem félünk” szlogenre váltott volna). A Nemzeti Jogvédő Szolgálat honlapja szerint a Ne féljetek Alapítványt ugyanis 2007-ben (vagy 2006-ban) hozták létre, amelynek kuratóriumi tagja volt Erőss Pál, Magyar Péter nagyapja, és ügyvédjelöltként maga Magyar Péter is. Eredetileg egyébként II. János Pál pápától származik a buzdítás.

Hogyan utalhat mindez arra, hogy Magyar politikai babérokra tör?

Ha követjük a Magyar által a közösségi médiában elszórt nyomokat, a következő események történtek cikkünk írásáig:

  • Gulyás Gergely szerint Magyar Péter megfenyegette, hogy ha megszűnnek bizonyos kormányzati megbízásai, lépéseket fog tenni.
  • Magyar Péter nekirontott a kormánynak a Partizánnak adott interjúban, majd azt követően a közösségi médiában rendszeresen, többször is említve a „Ne féljetek” szlogent.
  • Kiderült, hogy Magyar Pétert jobboldali körökben mindig is hiú és törleszkedő szépfiúnak tartották, akit Varga Judit volt igazságügyi miniszter férjeként, valamint a néhai Erőss Pál magyar ügyvéd, bíró, népszerű televíziós személyiség unokájaként azonosítottak.
  • Kiderült aztán az is, hogy a Magyar által használt „Ne féljetek” szlogen is Erőss Pálhoz köthető, akinek éppen a korábbi kanapéján tárgyalt hétfőn a jobbikos Sas Zoltánnal.

Ráadásul a fentieken túl a Mandiner informátorai szerint az ellenzéki körökben az a hír járja, hogy

Magyar Péter valamelyik ellenzéki párt EP-listáján indulna. Bizonyos forrásaink Magyar Pétert a jobbikos Szabó Gáborral is szóba hozták mint lehetséges politikai szövetségest.

Kérdéses azonban, mi lesz a sorsa Magyar Péternek az ellenzéki oldalon, többen gyanúsan figyelik az exférj politikai mozgásait. Egy informátorunk úgy fogalmazott, hogy „az ellenzéki oldalon a jobboldal elárulását szeretik, de az árulót nem.” További érdekesség, hogy a Jobbiknak már van elfogadott EP-listája, amelyet Róna Péter vezet.

Információnkat erősíti Magyar egyik legújabb posztja is, amiben arról ír: „Nem a rombolás a célom, hanem valami újnak a felépítése. Nyilván ez egyedül nem lehetséges, de szerencsére érezhetően tömegek gondolják azt, hogy a jövőt most írjuk és hogy a jövő valóban elkezdődött.”

***

Nyitóképen: Magyar Péter Sas Zoltánnal, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának ellenzéki elnökével. Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
time
2024. március 02. 07:55
Krisztus. A "szlogen" forrása Jézus Krisztus. Pápákkal előfordul, hogy idézik.
Zoltan70
2024. február 21. 16:37
"Politikusnak készülhet Magyar Péter" Hát ehhez már csak tudásra, képességekre és rátermettségre volna szükség, bár ballib politikusnak így is tökéletes lenne, hiszen tökéletesen alkalmatlan, tehát alkalmas.
Phm045
2024. február 21. 11:28
A FOS oldali kritériumoknak már tökéletesen megfelel. Lesz ebből 4/5
ThunderDan
2024. február 21. 09:19
Kubatov egyetlen szóval helyretette: FOCISTAFELESÉG
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!