Orbán Viktor: Ma is vannak köztünk tanúk, akik átélték a vörösök börtöneit

2024. február 25. 15:45

A tagadás és a hamisítás évei után végre méltó módon megemlékezünk a kommunizmus áldozatairól – hangsúlyozta a kormányfő.

2024. február 25. 15:45

A kormányfő is megemlékezett a kommunizmus áldozatainak emléknapján. „Apák, férjek, feleségek, fiúk, lányok, barátok, akiknek még az emlékét is el akarták törölni a kommunisták” – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban. 

A kormányfő emlékeztetett: „Feledésre ítélték azok emlékét, akik végeláthatatlan vonatszerelvényeken százezrével tűntek el keleten, akiket felszívott a Gulág szigetvilága”, hozzátéve, hogy „ma is vannak köztünk tanúk, akik átélték a vörösök börtöneit és kényszermunkatáborait”. Orbán Viktor hangsúlyozta: múlt, elmúlt, de eleven. A kormányfő rámutatott, hogy a zűrzavar, 

a tagadás és a hamisítás évei után végre méltó módon megemlékezünk a kommunizmus áldozatairól.

 

„Megemlékezünk mindazokról, akiknek a bűne csak annyi volt, hogy nem fértek bele az osztályharcos proletárdiktatúra szűk abroncsába. Akiknek azért kellett bűnhődniük, mert néhány hold földdel többjük volt, vagy mert foggal-körömmel ragaszkodtak hitükhöz, politikai meggyőződésükhöz, polgári jogaikhoz, és ezért útjában álltak a kommunistáknak” – mondta a miniszterelnök, hangsúlyozva, hogy ma rájuk emlékezünk.

„Mai együttlétünk a bizonysága annak, hogy a kommunista diktatúra bűnei nem évülhetnek el soha” – mondta Orbán Viktor. Kijelentette: ez bizonysága annak is, hogy a meggyilkoltak és a bebörtönzöttek nevét, tetteit, kiállását megőrzi a hűséges, ha nem is mindig hálás nemzeti emlékezet.

Nyitókép: Facebook

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2024. február 26. 15:06
Azért van a pofàján bőr a pedofilok védőszentjének!!!!
Fed74
2024. február 26. 12:17
Amit ti csináltok az sem kisebb bűn , te tolvaj pedofil mentegető rühes kutya!!!! Amúgy a tolvaj fidesz pártod van tele kommunistával veled együtt!!!! Ja, és pedofilokkal!!!
II.baljoska61
2024. február 25. 19:45
A fidióta kommunista görények vinnyognak megint...
Kovács Ubul
2024. február 25. 18:33
"Az 1990-es években kiszivárgott szovjet ügynökakták alapján ugyanakkor valószínűsíteni lehet, hogy a Mikhailov kódnéven emlegetett KGB-ügynök nem más volt, mint Kirill pátriárka, ugyanis Mikhailov az Orosz Ortodox Egyházat képviselte több nemzetközi konferencián is, többek között a svájci székhelyű Egyházi Világkonferencián (WCC) is. Miután Magyarország mentességet kapott az olajembargó alól, ismét jelezte, hogy megvétózza az Oroszországgal szembeni hatodik szankciós csomagot, mégpedig Kirill pátriárka miatt."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!