Orbán: A jegybank segítségére sietve sikerült lenyomnunk az inflációt

2024. február 17. 16:21

A miniszterelnök finoman odaszúrt az MNB-nek.

2024. február 17. 16:21
null

Ha azt vesszük, hogy az inflációt – a jegybank segítségére sietve – sikerült a rekordmagas 25 százalékról négy százalékra szorítani, a költségvetési hiányt csökkenő pályán tartani, a minimálbért 15 százalékkal, a szakmunkás-minimálbért tíz százalékkal emelni, 

akkor igazán nem lehetünk elégedetlenek: a 2023-as extra nehéz évből ép bőrrel tudtunk kikecmeregni” 

– szúrt oda Orbán Viktor évértékelő beszédében a jegybanknak, nem kis derültséget okozva ezzel a közönség körében.

Mindezt az után mondta el, hogy konstatálta, az idei esztendő feladatai sem lesznek az előző évieknél sokkal könnyebbek. A Covid-járvány, majd az orosz–ukrán háború kitörése után „ötödik éve kell rendkívüli körülmények között és emberpróbáló nyomás alatt dolgoznunk. Ez mindenkit megvisel, egyenként is, családjainkat is és a nagy közös családunkat, a magyar nemzetet is. Ötödik éve mindenki keményen dolgozik, hogy megvédhessük azt, amit már korábban elértünk” – fogalmazott a miniszterelnök.

A legfontosabbak eredmények közé a munkahelyek megvédését sorolta; az adatok szerint 

soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint éppen most, 

a  foglalkoztatási ráta 75 százalékos, de a 85 a cél. A nyugdíjakról pedig így szólt:

Sikerült megvédeni a nyugdíjakat is, ez el is várható. Az viszont bravúr, hogy sikerült visszaadni a 13. havi nyugdíjat, amit még a baloldal vett el. Ennek előteremtése minden évben erőfeszítést és költségvetési kötéltáncot követel Varga Mihály pénzügyminiszter úrtól. Nagy nyomás alatt áll, mert a 13. havi nyugdíj a liberális közgazdászok szerint ebben a világgazdasági helyzetben olyan költségvetési luxus, amit Magyarország nem engedhet meg magának.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154-2
2024. február 18. 07:02
Ez nem odaszúrás az MNB. nek, inkább öndicséret! A kormány ott tehetett volna a 40% feletti élelmiszer infláció ellen, ha hatóságaival ellenőrizteti a valóságtól elrúgaszkodott árakat. Nem kis haszon volt az 50 ft/kg ukrán gabonából ezer ft. feletti kenyeret árulni!
mreinstand-2
2024. február 18. 02:04
Mitől lett infláció? Soros miatt? És ki az, akinek semmi felelőssége sincs? Orbán? Ez az orbanisták világa. Nem csoda hogy csak hülye, vagy aljas orbanista létezik.
Namond
2024. február 17. 23:32
Hm. Az idén januári 3,8 %-os infláció a tavaly januári 22,5 %-ot emelte meg. Mind a mellett ár csökkenésről nem tudok, beragadt megemelkedett árakról és további drágulásról viszont igen. Ez talán egy nagy orbánhazugság, az orbáninflációról.
Bitrex®
2024. február 17. 23:28
Nyígnak a büdös prolik, drága a lángos... Zene füleimnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!