Navracsics az elnöki szerepkörről: „Nem is gondolkoztam ezen”

2024. február 14. 08:31

Egyelőre még nem tudni, ki fogja követni Novák Katalint az elnöki székben.

2024. február 14. 08:31
null

Az ATV értesülése szerint nagy erőkkel keresik Novák Katalin utódját a Sándor-palotába, és a belső mérések alapján felmerült Navracsics Tibor neve is, mint lehetséges utódjelölt.

A csatorna megkereste a minisztert és megkérdezte, hogy mit szól ahhoz a felvetéshez, miszerint ő lehet a következő köztársasági elnök.

Nem kaptam semmilyen megkeresést, így nem is gondolkoztam ezen

– válaszolta a miniszter az ATV kérdésére, megerősítve ezzel, hogy eddig nem kapott-e felkérést, informálisan sem  a miniszterelnök, illetve a Fidesz-elnökség részéről a kérdésben.

Egyelőre csak találgatás van

A lap azért is kereste meg a területfejlesztési minisztert a kérdésben, mert belső híradások szerint Novák Katalin lemondása után az ő személyén kívül csak Kövér László és Szalay-Bobrovniczky Kristóf neve merült fel a múlt héten az elnök-jelöltség kapcsán. Az RTL Híradó riportere megkérdezte ugyanerről a kérdésről a honvédelmi minisztert, aki szintén nem tudta megerősíteni azt, hogy formálisan vagy informálisan felkérték volna őt a feladatra.

Én vagyok a legboldogabb ember, hogy honvédelmi miniszter lehetek. Tele van a kezem feladatokkal, ahogy önök is látták

– tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Egyelőre tehát nem lehet tudni, hogy ki követi majd hosszabb távon Novák Katalint az elnöki székben, ugyanakkor az Alaptörvény értelmében ennek hamarosan ki kell derülnie.

***

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. február 14. 14:38
-csak Navracsicsot ne!!! Igaz, hasonló fazonból van még bőven! -hát azokat sem! Jobb, ha a Fidesz újrakezdi a latolgatást, mert alapvető elvárás, hogy Novák Katalinnál "rosszabb" már mégse kerülhessen pozícióba..! Egyébként is van elég bajunk, ilyen Navracsics-félékkel talán nem kellene fenyegetőzni...
lájkbajnok
2024. február 14. 11:25
Győzike jobb lenne.
lájkbajnok
2024. február 14. 11:23
Elnöki casting. Főpolgármesteri casting. LOL
numero1-2
2024. február 14. 10:49
Tudjatok kire elmekeztet kövérlaszlo? Dózsa györgyre🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!