Megszűnik a Momentum zuglói frakciója, személyi ellentétek robbantak ki

2024. február 21. 07:26

A veterán Kisné Szivcsovics Nikolett távozása viharosra sikeredett.

2024. február 21. 07:26
null

Kisné Szivcsovics Nikolett, a Momentum zuglói önkormányzati képviselője kedden kilépett a pártból és függetlenként folytatja, írja az Index. Mint Facebook-bejegyzéséből kiderült, Kisné elhibázott lépésnek tartja a Civil Zugló Egyesülettel létrejött választási szövetséget, sőt, 

Várnai Lászlót, az egyesület vezetőjét „többszörösen elítélt személyként” jellemzi.

 Várnai szerint ugyanakkor szomorú, hogy Kisné a „Fidesz és a szocik poros lejárató lemezét” vette elő. „A mai napon, 7 év után bejelentettem a kilépésem és az alábbi levelet küldtem el a Momentum Országos Elnökségének” – írta Kisné Szivcsovics Nikolett az ominózus bejegyzésben. Várnairól szólva többek között hozzátette: „Bántalmazottként és a bántalmazottakért kiálló emberként, 

nőként sem tehetem meg, hogy odaállok olyan valaki mellé, akinek a neve egybeforrt a partnerbántalmazással.

 Nem tudnék sem tükörbe, sem a bántalmazott sorstársaimnak a szemébe nézni!”

Várnai emlékeztet: 2011 környékén ő vette fel a zuglói LMP alapszervezetébe Kisnét, ő egyengette az útját, így szerinte jól tudja, hogy mi történt, és „ezért különösen visszataszító, amit művel.” Ezt írja: 

„Pontosan tudod, hogy nem volt »családon belüli erőszak«,

 »testi sértés«, meg se gyanúsítottak, meg se vádoltak ilyesmivel. Utcai veszekedés volt, mert a volt párom nem adta oda a gyereket, amikor az járt.(...) Akkoriban te is felháborítónak tartottad, hogy az LMP-s ellenfelek kihasználták ezt. Ott is hagytad az LMP-t, a 2014-es önkormányzati választáson a Civilzuglónak segítettél, emlékszel?” Hozzátette: 

„Akkor még nem zavart az »elítéltség«... bizottsági tagságot reméltél. Aztán mentél a Momentumba...” 

Magyarán szólva személyi ellentétek és választási szövetségek miatt tört ki belháború az ellenzéki vezetésű képviselő-testületben, ráadásul mindez az önkormányzati választás előtt néhány hónappal. Ezzel megszűnt a kerületi momentumos frakció – foglalja össze az Index.

Nyitókép: Facebook
 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2024. február 21. 17:07
Minden pofon jó helyre megy, csak így tovább!
juppiter
2024. február 21. 15:21
Pedig milyen erős kis hazaszerető csapat voltak... Kár értük.
zsolt196969
2024. február 21. 13:41
Fogynak fogynak fogynak!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vata Aripeit
2024. február 21. 12:06
itt a pofonok jó helyre mennek, lehet nézelődni :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!