Így reagált az ellenzék Orbán Viktor felszólalására

2024. február 26. 15:08

Az ellenzéki pártok frakcióvezetői nem reagáltak sok újdonsággal Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására. A gyermekvédelem és a kegyelmi ügy az összes pártnál előkerült, de bírálták a svéd-magyar megállapodást és a kormány zöldpolitikáját is. Gyurcsány Ferenc ment a legmesszebb, aki egyenesen sértegette a miniszterelnököt.

2024. február 26. 15:08

A parlamentben is Gyurcsány Ferencet követte a pedofilozó baloldal Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására a baloldali pártok többsége pedofiolozással reagált.

Az elsőként felszólaló Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője egy perces néma felállásra szólította a képviselőket, hogy megemlékezzenek Alekszj Navalnij orosz ellenzéki aktivista haláláról. A politikus ezt követően a kegyelmi ügyre tért rá, s annak ellenére hiányolta az ügy felelősét, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének kegyemet adó Novák Katalin és az azt ellenjegyző Varga Judit lemondott és visszavonult a közéletből. Tordai azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy személyesen ő utasította Varga Judit korábbi igazságügyi minisztert arra, hogy elősegítse a kegyelmi ügyet.

Bedő Dávid, a Momentum Gerencsér Dávidot váltó frakcióvezetője is a kormány felelősségét hiányolta, szerinte Orbán Viktor hatalomhoz való ragaszkodása az oka, hogy a kormány „belökte a busz alá Novák Katalint és Varga Juditot”. 

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője arra mutatott rá, hogy egy öt éves gyakorlattal rendelkező gyermekvédelmi dolgozó 282 ezer forintot keres. A politikus szerint a gyermekvédelem megerősítéséhez ezért elsőként érdemi béremelésre van szükség. Ungár bírálta a kormány zöldpolitikáját és az akkumulátorgyár-beruházásokat. Az LMP társelnöke is említést tett a bicskei gyermekotthon ügyéről, szerinte 

maguk a Fidesz szavazói buktatták meg a telefonos közvélemény-kutatásokkal Novák Katalint és Varga Juditot. 

Az MSZP sem tudott sok újat hozzáfűzni a baloldali pártok felszólalásaihoz. Tóth Bertalan frakcióvezető szerint minden romokban van: gazdasági válság van, mert tavaly egy százaléknál kisebb mértékben ugyan, de csökkent a GDP csökkent. Bizalmi válságról is beszélt a nyugati szövetségesekkel a politikus, és a kegyelmi ügyre rátérve kiemelte, már morális válságba is belesodródott az ország. Szerinte ez mind Orbán Viktor miniszterelnök hibája, aki felelős a bicskei ügyben, mivel ő utasíthatta Varga Juditot a kegyelmi kérelem ellenjegyzésére.

Torockai László, a Mi Hazánk elnöke felszólalásában a kormány gazdaságpolitikáját bírálta. Úgy véli a globális nagyvállalatok 2010 után még nagyobb támogatásban részesültek, mint a 2010 előtti balliberális kormányzás alatt. Toroczkai bírálta a kormányt, amiért beengedi Ukrajnából a mézet, tönkretéve 25 ezer méhészt, de kifogásolta azt is, hogy Magyarországon nem indult vizsgálat a Covid-19 elleni vakcinák mellékhatásainak vizsgálatára.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének felszólalásában pedig azt mondta, mindenki undorodik Orbán Viktortól, aki egyszemélyben felelős a pedofil bűncselekményekért, a kormány pedig az ő pedofilhálózata. Kövér László házelnök a korábbi miniszterelnök felszólalása után megjegyezte: a parlamentben politikus még nem vette a bátorságot, hogy ilyen stílusban minősítse a kormányfőt.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. március 03. 17:23
Az apjuk nagyapjuk még zokogott Sztálin és Brezsnyev halálakor.
Lajoss
2024. február 28. 08:43
Szopatták a csüngőhasút,kétségtelen…😉
zakar zoltán béla
2024. február 26. 20:43
selejt
Akrabu17
2024. február 26. 20:36
azok a fejek a fotón. van ott debil/tóth b. elvtárs/ férfinő/gurmai etnő/ valami majomszármazék/tordai/ jövendő mature pornó szinésznő/kunhalmi/ egy liberál penészvirág/valami rebekka/ mellette egy.............. szép társaság.gusztusos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!