Hemzsegtek a baloldali politikusok a pénteki civil tüntetésen

2024. február 17. 08:56

Minden volt, csak politikamentes nem a YouTube-influenszerek által szervezett demonstráció.

2024. február 17. 08:56

Bár a szervezők politikamentesre hirdették a kegyelmi ügy miatt, YouTube-influenszerek által kezdeményezett tüntetést

baloldali politikusok egész hada képviseltette magát a megmozduláson, és erről többségük büszkén posztolt is a közösségi médiában. 

A tüntetésen – amelyen többször is felhangzott a „Mocskos Fidesz” rigmus – nem meglepő módon ott volt Karácsony Gergely főpolgármester és Márki Zay-Péter, a baloldal legutóbbi, sikertelen miniszterelnök jelöltje, sőt, a tüntetés után a Lendvay utcai Fidesz-székháznál adtak interjúkat. Az épületet egy kisebb tömeg pénteken is meg akarta rohamozni.

A főpolgármester sem hagyta ki az eseményt. Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala

A tüntetők között ott volt Karácsony egyik elődje, az SZDSZ-es Demszky Gábor, és a független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, de nem maradhattak el a többi, civil tüntetésekre azonnal ráröppenő baloldali politikusok, mint a főpolgármester párttársa, Szabó Tímea és Jámbor András. Szabó élőben is bejelentkezett a Hősök teréről.

Nem hagyta ki az eseményt a Belváros-Lipótvárosban polgármesteri pozícióért induló Juhász Péter és természetesen a DK árnyékkormányfője, Dobrev Klára sem. 

Dobrev Klára, a DK árnyékminiszterelnöke. Forrás: Facebook/Dobrev Klára

Ott volt a Hősök terén az épp a múlt héten a 2022 decemberi, kormányellenes tüntetések miatt felfüggesztett börtönre ítélt momentumos Fekete-Győr András is,

ahogy a párt élén megbukó Gelencsér Ferenc, a szocialista Kunhalmi Ágnes és Harangozó Tamás, valamint a jobbikos Brenner Koloman.

Fekete-Győr most nem dobált füstgránátokat. Forrás: Facebook/Fekete-Győr András

Részt vett a demonstráción Baranyi Krisztina, a IX. kerület balliberális polgármestere és Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere is.

Nyitóképen: Hadházy Ákos is kint volt a tüntetésen (Fotó forrása: Hadházy Ákos/Facebook)

 

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. február 19. 22:17
Márki-Zay meghézhette, hogy 2022.04.03-án hogy kellett volna kinéznie a színpadja környékének.
5m007h 0p3ra70r
2024. február 19. 22:16
Nahát! Gondolta volna valaki, hogy a szervezők nyomatékos kérése ellenére is odamennek? Hozzáteszem van mit tanulniuk. Ekkora sokadalmat egyikük sem, de még együtt sem voltak képesek összehozni egyetlen alkalommal sem.
catalina11
2024. február 18. 13:58
Hemzsegtek a baloldali politikusok a pénteki civil tüntetésen" odakint szörnyek járnak...
Reszelő Aladár
2024. február 18. 12:56
Nem majd kihagyják. A politikus magánember olyan, mint a megélhetési bűnöző. Lipsi trükk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!