Bayer Zsolt: Novák Katalin nem hallgathat tovább. Meg kell szólalnia és el kell mondania, mit miért tett

2024. február 10. 09:32

„Ez nem úszható meg, nem spórolható meg – ez morális kötelesség” – szögezte le a publicista.

2024. február 10. 09:32
null

Hosszas publicisztikát közölt Bayer Zsolt a kegyelmi döntés kapcsán kialakult botrányról, amely a Magyar Nemzeten jelent meg. Írásának első részében először is azt fejtegeti, hogy a baloldalnak nincs erkölcsi alapja a támadásokra, idézi például Kőszeg Ferenc esetét, aki Gulyás Mártonnak adott interjújában arra a kérdésre, hogy „van-e olyan erotikával átszőtt érzelmi kapcsolat, ami felnőtt és gyerek között helyeselhető, vagy sem?”, azt felelte, hogy „hát legalábbis tolerálható”, de felemlegeti Bauer Tamás és Révész Sándor korábbi megnyilvánulásait is a pedofíliáról. 

Írásának második felében azonban hangsúlyozza, hogy egy morális ügyről van szó. 

„A köztársasági elnök nem hallgathat tovább. Meg kell szólalnia és el kell mondania, mit miért tett. Meg kell indokolnia döntését, el kell mondania, ki és milyen indokkal kért kegyelmet, s ő milyen megfontolások alapján döntött úgy, ahogy. Ez nem úszható meg, nem spórolható meg – ez morális kötelesség. Ezt várjuk. És tőle várjuk”

– írja a publicista. Hozzáteszi Bayer, hogy jogilag minden rendben volt az ügyben, és helyesen teszi a kormányzat, hogy benyújtja az alkotmánymódosítást, ami kizárja, hogy kegyelmet kaphassanak pedofilok. 

A felháborodás kapcsán a publicista azt írja: „olyan ez, mint a régi viccben: Egy partizán naplójából: az ellenség elfoglalta állásainkat. Visszafoglaltuk állásainkat. Az ellenség ismét elfoglalta állásainkat. Kemény harcok árán ismét elfoglaltuk állásainkat. Harmadik nap jött a csősz, és mindenkit elzavart a francba.

A kormány most a csősz”.

Ám mindez Bayer Zsolt szerint nem menti fel Novák Katalint a válaszadás morális kötelezettsége alól. „Ugyanis ebben az ügyben is mi állunk a jó oldalon, és nekünk van morális alapunk bármire.

Tisztelt köztársasági elnök asszony! Várjuk a válaszokat”

– zárja írását Bayer.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

 

Összesen 786 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2024. február 18. 16:57
Retorikai kerdeseket tesz fel amire nagyon jol tudja mi a valasz. Aztan majd jon a sokk, ha esetleg meg lesz valaszolva.
catalina11
2024. február 18. 15:16
foldizs 2024. február 11. 02:09 Két probléma van: - Nem azok mondanak le, akik a morálisan vállalhatatlan dolgokat teszik, hanem akik ezzel lebuknak. Ha nem derült volna ki a dolog, Katikának eszébe sem jutott volna lemondani. Ezen tessék elgondolkodni." elgondolkodom. Medgyessyről kiderült, hogy SZT tiszt volt. Nem mondott le. Horn Gyuláról kiderült, hogy pufajkás volt és ügynök. Nem mondott le. Gyurcsányról kiderült, hogy hazudott reggel délben, meg mindig. Nem mondott le. Karácsonyról kiderült, hogy hazudott, nem mikroadományokat kapott. Nem mondott le. MZP dettó. Nem mondott le. Fekete-Győrt elítélték. Nem mondott le! Ezen tessék elgondolkozni!
catalina11
2024. február 18. 15:03
Ezzel viszont leleplezte Orvbéna, a Vicc belpolitikája visszásságait." Namond már megint nagyon szellemesnek érzi magát, pedig csak ostobán humoreszkál...
catalina11
2024. február 18. 15:01
Bayer Zsolt: Novák Katalin nem hallgathat tovább. Meg kell szólalnia és el kell mondania, mit miért tett" ha akarja elmondja, ha nem akarja nem mondja. Semmifél morális KÖTELEZETTSÉGE nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!