Az ellenzéki képviselőkkel egyetértésben cáfolta a Nemzetbiztonsági Bizottság Magyar Péter állításait

2024. február 20. 17:56

Nem zajlott műveleti feldolgozás Magyar Péterrel kapcsolatban, a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot – szögezték le.

2024. február 20. 17:56
null

A  Nemzetbiztonsági Bizottság keddi ülésén napirendre kerültek Magyar Péter sajtóban tett állításai is – osztotta meg közösségi oldalán Kocsi Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 

Az állítások a többi között arról szóltak, hogy Magyart a Karmelita kolostorban személyes találkozó keretében megfenyegették a titkosszolgálatok emberei, telefonját lehallgatják, személyét megfigyelés alatt tartják.

Kocsis Máté azt írta, „a Nemzetbiztonsági Bizottság tevékenysége, vizsgálatai, állásfoglalásai, döntései nem hiedelmekre, szóbeszédekre alapulnak, hanem tényekre, ezért –  a bizottság ellenzéki képviselőivel is egyetértésben – az alábbi tájékoztatást adom a testület tagjaként a mai meghallgatásról:

Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban,

külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor, illetve a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Politikusnak készülhet Magyar Péter

A kormányzati megbízatásai megszűnése után a kormánynak rohanó Magyarnak nemcsak a szlogenje, de még az általa megvillantott kanapé is ismerős lehet a legszemfülesebb olvasóknak. Nem is alaptalanul.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Kocsi Máté Facebook-oldala 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totumfaktum-2
2024. február 21. 09:14 Szerkesztve
Files32, a lukráfutásotokon nevetünk tegnap óta. A 444 Magyar Péter szerint a Pravda, mire a 444 elkezdett kínosan szenvedve újmúltat gyártani. Magyar Péter szavahihetősége pedig nem romokban van, hanem annál is kisebb darabokban. Te meg csak most vetted észre, hogy tegnap riadóztatni akartak téged, és átaludtad?
files32
2024. február 21. 07:38
Magyar Péter Kocsis Máté, mint az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes tagja ma nagy dérrel-durral bejelentette, hogy hazugság, amit állítottam a Partizán interjúban és a titkosszolgálatok egyetlen tagja sem tárgyalt velem a Karmelita Kolostorban. A probléma ezzel csak az, hogy én ilyet nem is állítottam soha. Lehet nem a Pravdából kéne tájékozódni, hanem meg kellett volna hallgatni a riportot, mielőtt egy ilyen “komoly” grémium velem kezd el foglalkozni. Soha nem mondtam olyat, hogy engem a titkosszolgálatok emberei megfenyegettek a Karmelita Kolostorban🤡. Azt mondtam, hogy behívtak a Karmelita Kolostorba és azt mondták, hogy ha ezt meg ezt teszem, akkor ebből és abból választhatok. Nem, nem a titkosszolgálatok emberei tágyaltak velem, hanem egy miniszter. A nevét felesleges leírnom. Remélem, mielőtt a nemzet biztonságát ténylegesen érintő kérdéssel foglalkoznak Kocsis Mátéék, legalább az előkészítő iratokat elolvassák. További jó vergődést srácok! #nelegyélKocsisMáté
2024. február 21. 00:56 Szerkesztve
De két napja még a jobbikos nemzetbiztonsági elnökkel tárgyalt:P https://index.hu/belfold/2024/02/19/magyar-peter-sas-zoltan-nemzetbiztonsagi-bizottsag-varga-judit/ A 24.hu megkereste Sas Zoltánt, aki elmondta, hogy elsősorban a partizános interjúban is említett ügyekről beszélgettek egymással részletesen. A beszélgetés megerősítette őt abban, hogy nemzetbiztonsági relevanciája lehet a Magyar Péter által említett ügyeknek, és ezekkel foglalkozni kell. A Blikk is felkereste Sas Zoltánt, aki a lapnak arról számolt be, hogy a Partizánnak adott interjú után azonnal átvizsgálta stábjával azokat a témákat, amelyekben Magyar Péter a szolgálatok működéséről, nemzetbiztonsági érintettségről és a titkosszolgálatokat irányító minisztérium tevékenységéről beszélt. Lehetőséget kell adni a szolgálatoknak, hogy a saját álláspontjukat is kifejthessék – mondta, majd hozzátette, hogy kedden a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén tájékoztatást kér a szolgálatok vezetőitől. " Muhaha
2024. február 21. 00:48 Szerkesztve
Magyar Péter azt mondja, a Karmelita-kolostorban fenyegették meg Kaufmann Balázs 444.hu február 11., 20:13 Frissítés (2024. február 20.): Ez a cikk korábban ezzel a címmel jelent meg: Magyar Péter azt mondja, a titkosszolgálat emberei a Karmelita-kolostorban fenyegették meg. A félreértést az interjú 34. percében elhangzott párbeszéd okozta, amelyben Magyar válaszából arra következtettünk, a műsorvezető szolgálatokra vonatkozó kérdésére reagál. Magyar azóta tisztázta: bár a Partizánban többes számot használt, valójában egy miniszter találkozott vele a Karmelitában. Minderről ebben a cikkünkben részletesen is írtunk. Az erre vonatkozó részt a cikk szövegében is pontosítottuk. " Na szóval. 11-én a partizánban összevissza hazudozott. Miután a nemzetbiztonságban ez ma, 20-án világosan kiderült, elkezdték a kármentést. Őt "félreértették". Nem is azt mondta hanem mást. Pontosítottunk. vásárhelyi mariska csinált ilyeneket a Trouw-os lámpaernyőzés után. Őt csak "félreértették". Muhaha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!